Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

Δραστηριότητες και παιχνίδια με πλαστελίνη

Οι δραστηριότητες με την πλαστελίνη, εκτός από διασκέδαση, προσφέρουν στο παιδί τη δυνατότητα να:
- αναπτύξει τη λεπτή του κινητικότητα και τον οπτικοκινητικό συντονισμό, με παράλληλη ενδυνάμωση των μυών των άνω άκρων και ανάπτυξη αμφιτερόπλευρου συντονισμού.
- εκφραστεί μέσω των αντικειμένων/καταστάσεων που δημιουργεί
πειραματιστεί με νέα υλικά (διαφορετική υφή) και τη μείξη χρωμάτων
- αναπτύξει τη φαντασία και τη δημιουργικότητα των παιδιών.
- προσεγγίσει μέσω της αίσθησης της αφής γνωστικά αντικείμενα(πχ αριθμούς – γράμματα, προμαθηματικές έννοιες όπως η σύγκριση ποσοτήτων και μεγεθών)

Εκδόσεις Πατάκη: Μήνας Εφηβείας - Οι νέοι και το δικαίωμα στην έκφραση

Χαλαρώνει τις ρυθμίσεις απορρήτου για τους ανήλικους χρήστες το facebook

Στα θολά νερά των εφήβων ψαρεύει πλέον το facebook, το οποίο - παρά τις προειδοποιήσεις οργανώσεων ότι εκθέτει παιδιά στον αδιάκριτο κόσμο του Διαδικτύου και των social media - ανακοίνωσε ότι «χαλαρώνει» τις ρυθμίσεις απορρήτου για τους χρήστες ηλικίας 13 έως 17 ετών.

Καταλήψεις σε λύκεια στο Παρίσι μετά την απέλαση δύο μαθητών

Τέσσερα λύκεια στο Παρίσι βρέθηκαν την Πέμπτη υπό κατάληψη, με τους μαθητές να αντιδρούν για την απέλαση δύο μαθητών, οι οικογένεις των οποίων δεν είχαν χαρτιά. 

Πρόκειται για την υπόθεση της 15χρονης μαθήτριας Λεονάρντα, Ρομά με καταγωγή από το Κόσοβο, την οποία η υπηρεσία αλλοδαπών βρήκε και συνέλαβε μέσα στο σχολικό λεωφορείο την ώρα που επέστρεφε από εκδρομή αλλά και ενός 19χρονου που απελάθηκε στην Αρμενία.

Η διεθνής λίστα της ντροπής για την παιδική εργασία

Η αμερικανική εταιρεία ανάλυσης ρίσκου Maplecroft έδωσε στη δημοσιότητα ένα κατάλογο με τις χειρότερες χώρες του κόσμου όσον αφορά στην παιδική εργασία.

Στη λίστα, που έχει συμπεριλάβει 197 κράτη, στην πρώτη θέση με τις χειρότερες συνθήκες για να εργάζεται ένα παιδί ειναι η Ερυθραία. Ακολουθούν η Σομαλία, η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, εγώ την δεκάδα συμπληρώνουν κατά σειρά η Μιανμάρ, το Σουδάν, το Αφγανιστάν, το Πακιστάν, η Ζιμπάμπουε, η Υεμένη, το Μπουρούντι και η Νιγηρία.

Πόσα φρούτα πρέπει να τρώει ένα παιδί;

Τα φρούτα αποτελούν ίσως τις πιο υγιεινές τροφές που υπάρχουν. Περιέχουν πολύτιμα συστατικά, απαραίτητα για την ομαλή ανάπτυξη και υγεία ενός παιδικού οργανισμού. 

Η αμερικανίδα μάνα πιο προστατευτική από την ελληνίδα!

Οσοι νομίζουν ότι η περιβόητη ελληνίδα μάνα είναι η πλέον προστατευτική και επεμβατική μητέρα του πλανήτη, πλανώνται πλάνην οικτράν. 

Η αμερικανίδα Mammy τής βάζει τα γυαλιά! Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν διαπίστωσαν ότι το 56% των γονέων - δηλαδή των μαμάδων - στις ΗΠΑ έχουν «διαρκή επαφή» (δηλαδή σε καθημερινή βάση) με τους γιους και τις θυγατέρες τους. 

Επιρρεπές στο άσθμα ένα στα τέσσερα παιδιά που ζουν μέσα στο νέφος

Ένα στα τέσσερα παιδιά που ζουν σε περιοχές με υψηλά επίπεδα ατμοσφαιρικής ρύπανσης και ένα στα επτά παιδιά που κατοικούν σε ακτίνα έως και 75 μέτρων από μία πολυσύχναστη οδική αρτηρία, έχουν μεγάλες πιθανότητες να εμφανίσουν άσθμα.

Οι τεχνολογίες στην υπηρεσία της εκπαίδευσης

Το έργο "Υπέρ-δομή" είναι έργο ΕΠΕΑΕΚ ΙΙ το οποίο χρηματοδοτείται στα πλαίσια της κατηγορίας πράξεων 1.1.4.α - ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΘΕΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ.

Μουσείο Ηρακλειδών: "Ανακαλύπτω τα αρχαία ελληνικά μέσα από δημιουργικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες"

"ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΩ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ!"
ΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ 5-8 ΕΤΩΝ
3 Νοεμβρίου - 10 Νοεμβρίου 2013
Σκοπός του προγράμματος, είναι να εξοικειώσει τα παιδιά με την Αρχαία Ελληνική γλώσσα και τον αρχαιοελληνικό πολιτισμό μέσα από το παιχνίδι και τις δημιουργικές δραστηριότητες, ώστε να μπορέσουν με απλό, εύκολο και διασκεδαστικό τρόπο, να προσεγγίσουν τη γλώσσα και την καθημερινότητα των αρχαίων Ελλήνων!
Για περισσότερες πληροφορίες, πατήστε εδώ.

Εκκληση για βοήθεια ώστε παιδιά απόρων να έχουν ένα τοστ την ημέρα

«Την γκοφρέτα την έχω. Μάλλον. Ελπίζω. Το τοστάκι με προβληματίζει. Γι’ αυτό παλεύω». Ο Ευστάθιος Καρούμπης, διευθυντής του ΕΕΕΕΚ Πειραιά, ενός εργαστηρίου επαγγελματικής κατάρτισης νέων με νοητική υστέρηση, σχεδόν μονολογεί. «Θα μπορούσε να είναι καπνιστή γαλοπούλα, ή πάριζα, γιατί όχι; Το ψωμί νομίζω το έχω». Αυτό το υπό διαμόρφωση τοστ τον βασανίζει από την αρχή της σχολικής χρονιάς. Σε αυτό μοιάζει να έχει συρρικνωθεί ο ρόλος του, σε αυτό συμπυκνώνεται η αγάπη και η έγνοια του για τα παιδιά του.

Απολογισμός Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Τζούντο Τυφλών 2013

Πραγματοποιήθηκε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τζούντο Ανδρών - Γυναικών με Τύφλωση & Προβλήματα Όρασης για την αγωνιστική περίοδο 2013, την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013 στην Κατερίνη με την συνεργασία της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες (Ε.Α.ΟΜ. ΑμεΑ) και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τζούντο και του Αθλητικού Συλλόγου ΣΑΚΟΥΡΑ Κατερίνης.