Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

7οι Πανελλήνιοι Αγώνες Κατασκευών και Πειραμάτων Φυσικών Επιστημών

Tο Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Φ.Ε.) Αιγάλεω και η Ελληνική Συντονιστική Επιτροπή του προγράμματος «Οι Φυσικές Επιστήμες στο Προσκήνιο – Ευρώπη» διοργανώνουν, υπό την αιγίδα του ΥΠΔΒΜΘ, τους 7ους Πανελλήνιους Αγώνες Κατασκευών και Πειραμάτων Φυσικών Επιστημών με θέμα: «Ξεπερνώντας τα σύνορα στη διδασκαλία των Φυσικών Επιστημών» («Crossing Borders in Science Teaching»), για εκπαιδευτικούς, κλάδων ΠΕ4, ΠΕ3, ΠΕ12, ΠΕ19, ΠΕ20, ΠΕ60 και ΠΕ70.

Κέρκυρα: Θεία Λειτουργία στην ΕΝΓ

Η Σχολή Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας ( Ε.Ν.Γ.) στην Κέρκυρα προσκαλεί όλους τους φίλους της (κωφούς, βαρηκόους και ακούοντες), αλλά και τους μαθητές της, μαζί με τις οικογένειές τους και τους φίλους τους, την Κυριακή 7/10/2012 στον Ιερό Ναό Αγίας Κυριακής Χρυσηίδος (μετά τη διασταύρωση Βρυώνη, στο δρόμο προς Μπενίτσες - Λευκίμμη, 100μ. αριστερά) για να συμπροσευχηθούμε όλοι μαζί.

Μ.Κ.Ο. ΔΡΩ: Πρόσκληση σε κωφούς καλλιτέχνες και ακούοντες που αξιοποιούν καλλιτεχνικά την Ε.Ν.Γ.

Αγαπητοί φίλοι και συνεργάτες,

Με χαρά σας ανακοινώνουμε τη διοργάνωση της εκδήλωσης «Βραδιές Πολιτισμού στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα», που θα πραγματοποιηθεί στον χώρο της Τεχνόπολις Πειραιώς 100, Γκάζι, στις 11 και 12 Οκτωβρίου 2012 και ώρες 17:00-22:00.

Η βιβλιοθήκη του παρελθόντος, η βιβλιοθήκη του μέλλοντος


της Christina Steriopoulou

Τι ήταν οι βιβλιοθήκες για το ευρύτερο κοινό κατά το παρελθόν? Ποια είναι η νέα ταυτότητα των βιβλιοθηκών? Οι υπάλληλοι, οι χρήστες και η κοινωνία θα εναρμονιστούν σε αυτό το νέο περιβάλλον ή θα μείνουν σαθροί?

Μάνα δεν είναι μόνο μία

Ζευγάρια του ίδιου φύλου που μεγαλώνουν παιδιά δεν υπάρχουν μόνο στις ΗΠΑ. Τρεις άνθρωποι που ζουν στην Ελλάδα και εκπροσωπούν τρεις διαφορετικές περιπτώσεις οικογενειών μιλούν στο BHmagazino για την προσωπική τους εμπειρία

47 Καθηγητές Μουσικής στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης

Το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης προκήρυξε σράντα επτά (47) συνολικά θέσεις καθηγητών για την κάλυψη των υπηρεσιακών του αναγκών, ως καλλιτεχνικό (διδακτικό) προσωπικό, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για το Α' εξάμηνο της εκπαιδευτικής περιόδου 2012-2013.

73ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός (Π.Μ.Δ.) στα Μαθηματικά «Ο ΘΑΛΗΣ»

Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία (Ε. Μ. Ε.) διοργανώνει τον 73o Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό (Π. Μ. Δ.), «Ο ΘΑΛΗΣ», στα Μαθηματικά, το Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012 και ώρα 9.00 π.μ. Ο διαγωνισμός απευθύνεται στους μαθητές των Β΄ και Γ΄ τάξεων των Γυμνασίων, όλων των τάξεων των Γενικών Λυκείων και των Επαγγελματικών Λυκείων.

ActionAid «Ένας Κόσμος Άνω Κάτω»

«Ένας Κόσμος Άνω Κάτω» ονομάζεται το πρώτο εκπαιδευτικό κέντρο Αναπτυξιακής Εκπαίδευσης που σχεδίασε η ActionAid Ελλάς και λειτουργεί από τον Οκτώβριο του 2009. Πρόκειται για τον μοναδικό διαδραστικό παιδαγωγικό χώρο στην Ελλάδα που πραγματεύεται θέματα Αναπτυξιακής Εκπαίδευσης μέσω βιωματικών προγραμμάτων. Το εκπαιδευτικό κέντρο βρίσκεται στα γραφεία της ActionAid στο Κουκάκι, σε έναν χώρο ειδικά διαμορφωμένο για να υποδεχτεί ομάδες παιδιών όλων των ηλικιών.

Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών "Ελευθέριος Κ.Βενιζέλος" - Εκπαιδευτικά προγράμματα (σχολικό έτος 2012-2013).

Τόπος διεξαγωγής προγραμμάτων: Μέγαρο Μητροπολίτης Ειρηναίος Γαλανάκης (Πλατεία Έλενας Βενιζέλου απέναντι από το σπίτι του Ελευθερίου Βενιζέλου στη Χαλέπα).

Μελέτη, σχεδιασμός, υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων: Ρία Μαρκουλάκη, παιδαγωγός – μουσειοπαιδαγωγός.

Βρετανία: «Οπλο» για το μέλλον οι φιλοδοξίες στα παιδιά

Σύμφωνα με έρευνα του London Institute of Education τα παιδιά με φιλοδοξίες έχουν περισσότερη αισιοδοξία για το μέλλον σε σχέση με εκείνα που δεν θέτουν υψηλούς στόχους.

Ο κόσμος του μπισκότου στο Παιδικό Μουσείο!

Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο & τα Μπισκότα Παπαδοπούλου προσκαλούν τα παιδιά & τις οικογένειές τους να γιορτάσουν μαζί τα 15 χρόνια συνεργασίας τους με ξεχωριστά εκπαιδευτικά προγράμματα στο Παιδικό Μουσείο!