Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Προβολή: “Tough Love”



Βιβλιοκριτική: Όταν o Ζορό έφαγε την έκθεσή μου

Τι σχέση έχει ο Ζορό με την έκθεση του Πέτρου; Ο Ζορό του κινηματογράφου καμία, αλλά ο Ζορό ο σκύλος, το Μπασέ λουκανικάκι του μικρού πρωταγωνιστή, έχει. Ή μάλλον γι΄ αυτό προσπαθεί να πείσει τη δασκάλα του ο Πέτρος που εμφανίζεται καθυστερημένος στο σχολείο χωρίς το «Σκέφτομαι και γράφω» του. Έφαγε, όμως, πραγματικά ο Ζορό το τετράδιο των εκθέσεων και μετά έμπλεξε σε καβγά με το λυκόσκυλο του γείτονα; Ή μήπως ο Πέτρος προσπαθεί να δικαιολογηθεί; Θα καταλάβει η δασκάλα το ψεματάκι του; Πώς θα αντιδράσει;  

Ο περίεργος «κύριος Γιατί» λύνει απορίες

Πλήθος οι εκστρατείες για τη σωστή φροντίδα των δοντιών που απευθύνονται στα παιδιά εδώ και χρόνια. Οδοντίατροι επισκέπτονται σχολεία, ειδικά σχεδιασμένες εικόνες από φυλλάδια «μιλούν» στους μαθητές, παρέχονται και δείγματα οδοντόπαστας. Η ψηφιακή εποχή, με όλες τις δυνατότητες που παρέχει, επιτάσσει όμως παρουσιάσεις «προχωρημένες». Μια τέτοια είναι και η εφαρμογή «Γιατί χαλάνε τα δόντια;». Μια διαδραστική ιστορία με ήρωα τον γεμάτο περιέργεια γάτο, τον κ. Γιατί, μέσω της οποίας τα παιδιά μαθαίνουν παίζοντας γιατί χαλάνε τα δόντια και πώς μπορούν να τα προστατέψουν από την τερηδόνα, την ουλίτιδα και την πλάκα.

Online Do-It-Yourself κοινότητα για τα παιδιά

Λανσαρίστηκε πρόσφατα μια “κάν’ το μόνος σου” online κοινότητα για τα παιδιά -και το συνοδευτικό application της- η οποία μπορεί να βοηθήσει στη διαδικασία μάθησης εν μέσω δημιουργικών μεθόδων, προσφέροντας ένα ευρύ φάσμα δεξιοτήτων και πρότζεκτ για τα παιδιά, αλλά και για γονείς και δασκάλους.

Πώς να μιλήσεις σε ένα παιδί για τον θάνατο

Η απώλεια για ένα μικρό παιδί μπορεί να γίνει αφορμή να διαταραχτεί ο ευαίσθητος εσωτερικός του κόσμος. Με ποιον τρόπο μπορούμε να απαλύνουμε τον πόνο του αποχαιρετισμού;

8ος Πανελλήνιος μαθητικός διαγωνισμός φωτογραφίας με θέμα «Μέρες του 2014»

Η Σιβιτανίδειος Δημόσια Σχολή Τεχνών και Επαγγελμάτων (3ο ΕΠΑΛ) ανακοίνωσε ότι διοργανώνει τον 8ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Φωτογραφίας με θέμα «Μέρες του 2014», ο οποίος απευθύνεται σε μαθητές των Γυμνασίων, Λυκείων, ΕΠΑΣ, ΣΕΚ και ΕΠΑΛ της χώρας.

Νέα ασθένεια στις ΗΠΑ που θυμίζει πολιομυελίτιδα

Αμερικανοί επιστήμονες προειδοποίησαν ότι εντόπισαν στην Καλιφόρνια μια σπάνια μολυσματική νόσο, που εμφανίζει ομοιότητες με την πολιομυελίτιδα.

Τα gadgets έφεραν αύξηση στους τραυματισμούς παιδιών

Τόσες πολλές συσκευές, αλλά ελάχιστος χρόνος. Το κινητό τηλέφωνο χτυπά, οι ενημερώσεις στο facebook πολλαπλασιάζονται, τα online παιχνίδια θέλουν την προσοχή σας και κάπου εκεί ανάμεσα ορισμένοι γονείς ξεχνούν ότι έχουν μικρά παιδιά δίπλα τους, τα αφήνουν χωρίς επίβλεψη και το κακό έρχεται εκεί, που δεν το περιμένεις.

«Ημέρες Σπορείας» στα σχολεία του δήμου Θεσσαλονίκης

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την οικολογία, την καλλιέργεια λαχανικών, την ανακύκλωση και την προστασία του περιβάλλοντος, με τίτλο «Ημέρες Σπορείας», διοργανώνει σε σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ο δήμος Θεσσαλονίκης. Οι «Ημέρες Σπορείας» πραγματοποιούνται σε συνεργασία με το Γραφείο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης, το Κέντρο Γεωργικής Έρευνας Βορείου Ελλάδος (ΚΓΕΒΕ) τη Γενική Διεύθυνσης Αγροτικής Έρευνας (ΕΛΓΟ «ΔΗΜΗΤΡΑ») και την Εναλλακτική Κοινότητα «ΠΕΛΙΤΙ».

Δεκάδες ψεύτικες μελέτες έγιναν δεκτές σε επιστημονικά συνέδρια

Τουλάχιστον 120 πλαστές μελέτες, γραμμένες από πρόγραμμα υπολογιστή, δημοσιεύτηκαν τα τελευταία χρόνια στα πρακτικά επιστημονικών συνεδρίων. Την αποκάλυψη έκανε ένας «ακτιβιστής» της επιστημονικής αξιοπιστίας, ο οποίος ανάγκασε μεγάλους εκδοτικούς οίκους να αποσύρουν τις επίμαχες δημοσιεύσεις και να λάβουν μέτρα για να προστατεύσουν το κύρος τους.