Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

Το κορίτσι που ζήτησε μια βελόνα μια απλή βελόνα, στο θέατρο Βαφείο

Το θέατρο Βαφείο-Λάκης Καραλής παρουσιάζει την παιδική παράσταση με τίτλο «Το κορίτσι που ζήτησε μια βελόνα μια απλή βελόνα» κάθε Κυριακή στις 17.00.

Άρθρο: Using Action Research to Examine Teacher Strategy Effectiveness

Οι εκπαιδευτικοί προσπαθούν με κάθε τρόπο να διασφαλίσουν ότι οι μαθητές τους μαθαίνουν αξιοποιώντας το μέγιστο των δυνατοτήτων τους. Στο άρθρο αυτό διερευνάται η  αποτελεσματικότητα των εφαρμοζόμενων εκπαιδευτικών στρατηγικών μέσω της έρευνας δράσης.
Using Action Research to Examine Teacher Strategy Effectiveness
Becky  J. Cox,Betty J. Cox, Martha Vann

Εργαστήρια Ρομποτικής στο ΝΟΗΣΙΣ

Το ΝΟΗΣΙΣ για τη σχολική χρονιά 2012-2013 διοργανώνει εργαστήρια με θέμα την Ρομποτική για μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου. Κάθε εργαστήριο ολοκληρώνεται σε 3 συναντήσεις, στις οποίες οι μαθητές μέσα από διαδικασίες βιωματικής μάθησης έρχονται σε επαφή με την επιστήμη της ρομποτικής κατασκευάζοντας και προγραμματίζοντας πραγματικά ρομπότ. Οι συμμετέχοντες δουλεύουν συνεργατικά μέσω ενός θεματικού σεναρίου προσπαθώντας να επιλύσουν κάποιο πρόβλημα με την χρήση ρομπότ.

Μόλις δύο νοσοκομεία «φιλικά προς τα βρέφη»

Μόλις δύο νοσοκομεία στην Ελλάδα, το «Αττικόν» και το «Έλενα», είναι πιστοποιημένα ως «φιλικά προς τα βρέφη» και ενθαρρύνουν τον μητρικό θηλασμό. Αντίθετη είναι η εικόνα σε άλλα κράτη, όπως στην Αγγλία, όπου τα αντίστοιχα νοσοκομεία είναι 89, και στην Τουρκία, όπου είναι 205.

Υποτροφίες από το ίδρυμα «Χρυσόστομος Βογιατζής»

Το κοινωφελές Ίδρυμα «Χρυσόστομος Βογιατζής» ανακοίνωσε ότι θα χορηγήσει συνολικά (5) πέντε υποτροφίες εκ των οποίων (4) τέσσερις για φοιτητές που έχουν εισαχθεί σε Α.Ε.Ι. της χώρας καθώς και (1) μία για μεταπτυχιακό φοιτητή που σπουδάζει σε μεταπτυχιακό τμήμα Α.Ε.Ι. του εξωτερικού.

Το αηδόνι και το τριαντάφυλλο στο θέατρο Αργώ

Η Καλλιτεχνική εταιρεία "ΠΑΡΩΝ" παρουσιάζει το κλασικό αριστούργημα του Όσκαρ Ουάιλντ "Το Αηδόνι και το Τριαντάφυλλο" σε θεατρική απόδοση και σκηνοθεσία Μιχάλη Κουκουλομμάτη στο Θέατρο “ΑΡΓΩ”.

Το παιδί που είναι επιλεκτικό στο φαγητό

Της Μυρσίνης Κωστοπούλου

Γιατί κάποια παιδιά είναι επιλεκτικά με το φαγητό τους;

Κάθε παιδί που έρχεται στον κόσμο φέρνει μαζί του και μια εγγενή επιλεκτικότητα. Στο στάδιο του θηλασμού, για παράδειγμα, ξεκινά η διαδικασία άρνησης ή αποδοχής του στήθους της μητέρας από την πλευρά του βρέφους.

Eικαστικά εργαστήρια στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών

Όλο νέες προτάσεις κάνει το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του ΟΤΕ, ένα από τα πιο ενδιαφέροντα μουσεία της πόλης και από τα πιο φιλόξενα για να επισκεφθεί όλη η οικογένεια. Μέσα σε ένα χώρο 1000τ.μ. διαθέτει μόνιμη έκθεση, αίθουσα προβολών και διαλέξεων, βιβλιοθήκη και εργαστήριο. Αξίζει να το επισκεφθείτε για να ξεναγηθείτε και ακόμα περισσότερο αξίζει να έχετε την εμπειρία των εργαστηρίων που στήνει για τα παιδιά με ελεύθερη συμμετοχή.

Σχολικές εκδρομές: Πολλές προσφορές, περισσότερες παγίδες

Καθώς τα σχολεία βρίσκονται σε διαδικασίες εύρεσης τουριστικού γραφείου, για να κλείσουν την πολυήμερη εκδρομή τους, η Ένωση Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας-Θράκης θεώρησε σκόπιμο να στείλει επιστολή σε όλους τους διευθυντές γυμνασίων και λυκείων, προκειμένου να αποφύγουν τα απρόοπτα, τους επιτήδειους και τις κακοτοπιές, που ειδικά σε εποχές κρίσης πολλαπλασιάζονται.

Μια πρωτεΐνη υπεύθυνη για τον αυτισμό (;)

Μια γενετική μετάλλαξη που μειώνει δραματικά την επικοινωνία μεταξύ των εγκεφαλικών κυττάρων και φαίνεται να συνδέεται με τον αυτισμό εντόπισαν ερευνητές από τη Νέα Ζηλανδία και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Η ανακάλυψη προσφέρει για πρώτη φορά ένα βασικό «κλειδί» για την κατανόηση του μηχανισμού λειτουργίας των γνωσιακών και συμπεριφορικών δυσκολιών του αυτιστικού φάσματος ανοίγοντας επιτέλους έναν δρόμο για την ανάπτυξη αποτελεσματικών θεραπειών.

Ιστότοπος: Ανοικτή Βιβλιοθήκη OPENBOOK

Όλα τα βιβλία που περιέχονται στον κατάλογο της Ανοικτής Βιβλιοθήκης διανέμονται ελεύθερα και νόμιμα στο Διαδίκτυο από τους δημιουργούς ή τους εκδοτικούς οίκους.
Τα έργα της ενότητας «Κλασική Λογοτεχνία» είναι ελεύθερα πνευματικών δικαιωμάτων.

Δημιουργικά προγράμματα για τα παιδιά από το ΚΕΑΝ

Το Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων (ΚΕΑΝ), ένας ανοιχτός, κοινωνικός σύλλογος νέων, έχει αναπτύξει μια σειρά από δράσεις με στόχο την ευαισθητοποίησή τους σε περιβαλλοντικά ζητήματα.

Μία από τις σημαντικότερες δράσεις των δύο τελευταίων ετών είναι το Planetbook - το πρώτο επιτραπέζιο για το περιβάλλον και τον πλανήτη. Το επιτραπέζιο έχει επίσης δημιουργηθεί σε επιδαπέδια μορφή και πρόσφατα σε εφαρμογή για κινητά καθώς και σε διεθνή εκδοχή.