Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

Οι γείτονες μηνύουν ένα αγόρι με αυτισμό ως δημόσια όχληση

Καλιφόρνια-.Όταν γείτονες παραπονέθηκαν στους Vidyut Gopal και Parul Agrawal για τον νεαρό τους γιο τους με αυτισμό επειδή τραβούσε τα μαλλιά άλλων παιδιών, δάγκωσε μια γυναίκα και εκδήλωσε και άλλες απειλητικές/επιθετικές συμπεριφορές, το ζευγάρι δήλωσε ότι έκαναν ό, τι μπορούσαν για να τον κάνουν να σταματήσει. Προσέλαβαν φροντιστές, έδωσαν στο αγόρι ειδική φαρμακευτική αγωγή και το έβαλαν σε θεραπευτικές συνεδρίες. Αλλά αντί να επικρατήσει ηρεμία στην οδό τους, Arlington Court, η οικογένεια «τιμωρήθηκε» με μια κλήση στο δικαστήριο, όπου ο γιoς τους χαρακτηρίζονταν ως «δημόσια όχληση», γεγονός που τους ανάγκασε μεταξύ των άλλων να εγκαταλείψουν και το σπίτι τους. Τώρα, οι Gopal και Agrawal βρίσκονται στη μέση μιας νομικής μάχης που έχει προκαλέσει την οργή των γονέων παιδιών με αυτισμό παντού, και εγείρει ανησυχητικά ερωτήματα σχετικά με το πώς μπορούν να συνυπάρχουν στις γειτονιές οικογένειες με παιδιά με και χωρίς ειδικές ανάγκες. "Η όλη κατάσταση είναι καταστροφική για εμάς, αλλά κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να την αντιμετωπίσουμε," δήλωσε ο Gopal, μηχανικός στην εταιρεία της Silicon Valley. 

Τα video games βοηθούν μικρούς και μεγάλους - Από δυσλεκτικά παιδιά μέχρι χειρουργούς

Τα video games είναι συνδεδεμένα στη συνείδηση των περισσότερων παιδιών ως είδος διασκέδασης και σε αυτή των περισσότερων γονέων ως... χάσιμο χρόνου!Ομως μια νέα έρευνα έρχεται να δώσει μια εντελώς διαφορετική διάσταση, φέρνοντας στην επιφάνεια τα οφέλη τους, ειδικά προς τα μικρά παιδιά!

Έφηβοι αντιγράφουν γονείς που καπνίζουν

Αν και πολλοί έφηβοι δεν αντιγράφουν συχνά τη συμπεριφορά των γονέων τους, υπάρχει μια συνήθεια που μπορεί ενδεχομένως να υιοθετήσουν από τον μπαμπά ή τη μαμά- το κάπνισμα.

Οι έφηβοι έχουν τριπλάσιες πιθανότητες να καπνίσουν τουλάχιστον ένα τσιγάρο και οι πιθανότητες της εξάρτησης από τη νικοτίνη είναι σχεδόν διπλάσιες, αν ένας από τους γονείς εξαρτάται από τη νικοτίνη, ανακάλυψε νέα έρευνα.

Έρευνα για τη συναισθηματική κακοποίηση των παιδιών από δασκάλους

Σου συνέβη τον τελευταίο χρόνο ή σου συμβαίνει τώρα ο δάσκαλος ή η δασκάλα σου να σε προσβάλει μπροστά στους συμμαθητές σου;Είσαι χαρούμενος, που βρίσκεσαι σε αυτό το σχολείο; Απαντήσεις σε ερωτήσεις, όπως οι παραπάνω, τεκμηριώνουν εμπειρίες συναισθηματικής κακομεταχείρισης μαθητών από εκπαιδευτικούς, μια μορφή συναισθηματικής κακοποίησης, οι επιπτώσεις της οποίας μπορεί να είναι ιδιαίτερα δυσμενείς και εξίσου σοβαρές με εκείνες της ενδοοικογενειακής κακοποίησης.

Θεσσαλονίκη: Δωρεάν είσοδος σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους για 2 μέρες!

Στο δίπολο «Βία και Ανεκτικότητα» είναι αφιερωμένος ο εορτασμός των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς για το 2015-2016. Εκπαιδευτικά προγράμματα, ξεναγήσεις, συζητήσεις, αλλά και μουσικές και θεατρικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν το ερχόμενο Σαββατοκύριακο σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους σε όλη την Ελλάδα. Σκοπός, να παρουσιαστεί ο ρόλος της ανεκτικότητας ως καθοριστικού παράγοντα του πολιτικού και πολιτισμικού γίγνεσθαι, μέσα από συγκεκριμένα παραδείγματα.

Τα Παιδικά χωριά SOS αναζητούν «μητέρες» επί πληρωμή

ΤΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΧΩΡΙΑ SOS αγκαλιάζουν με αγάπη και φροντίδα τα παιδιά που είναι μόνα στον κόσμο. Εδώ και 40 χρόνια έχουν αφιερωθεί στο να μπορεί κάθε παιδί σε ανάγκη να έχει τη ζεστασιά ενός δικού του σπιτιού, τη συντροφιά των φίλων και των αδελφών του, τη μόρφωση που του αξίζει, τη χαρά του παιχνιδιού.