Κυριακή 18 Ιουλίου 2010

Οι «κακοί» τώρα πρωταγωνιστούν

Σε ολόκληρη την ιστορία του κινηματογράφου και ειδικότερα στην ιστορία του animation, οι «κακοί» χαρακτήρες υπήρξαν πάντοτε ένα αναγκαίο κομμάτι των ταινιών, ο αντίθετος πόλος που τονίζει την καλοσύνη των πρωταγωνιστών.

Πολυ-Τεχνείο στα Χανιά

Το Πολυ-Τεχνείο στα Χανιά σάς προσκαλεί σε δημιουργικά εργαστήρια κατασκευών κάθε Τρίτη και Πέμπτη, από τις 6 έως τις 9μ.μ. όλο το καλοκαίρι. Σε αυτά θα μάθετε πώς να κατασκευάζετε ανεμόπλανα, βάρκες, ιπτάμενους έλικες, καταμαράν κ.α. Τα εργαστήρια απευθύνονται σε όλους όσοι είναι 6-12 χρονών και κάθε φορά θα προτείνουν μια διαφορετική κατασκευή.

Πολυ-Τεχνείο: Χατζημιχάλη Νταλιάνη 40,
Παλαιά Πόλη Χανίων, Κρήτη
Τηλ. 2821042277

Ο Phineas και ο Ferb φτιάχνουν ντόμινο

50 ιδέες για... ανήσυχα χέρια

Αν θέλεις να φτιάξεις πράγματα που πετάνε, που εκσφεντονίζονται, που στριφογυρίζουν, που κολυμπούν, που τρέχουν, που σκαρφαλώνουν, που αναπηδούν, που λάμπουν, που βγάζουν ήχους, σου προτείνουμε αυτό το βιβλίο.
"Το μεγάλο βιβλίο των επιστημών- κατασκευές στο σπίτι (με περισσότερα από 800 αυτοκόλλητα)" είναι ένα βιβλίο με διασκεδαστικές ιδέες για... χέρια που τους αρέσει να ανακατεύονται με  μπογιές, ψαλίδια, κόλλες κλπ. Επίσης, το βιβλίο αυτό έχει ενδιαφέρον γιατί σε κάθε ζωγραφιά ή κατασκευεί που προτείνει, εξηγεί παράλληλα, με πολύ απλά λόγια, το επιστημονικό υπόβαθρο που κρύβεται πίσω από αυτή (απ' ό,τι φαίνεται, η επιστήμη κρύβεται παντού).

Φυσητό τέρας
Θα χρειαστείς: νερομπογιές, χοντρό χαρτί, καλαμάκι
1.Σ' ένα καθαρό κεσεδάκι από γιαούρτι, ανάμιξε μπογιά με νερό, για να φτιάξεις μια νερουλή μπογιά. Σ' ένα δεύτερο κεσεδάκι, ανακάτεψε ένα άλλο χρώμα.
2. Άπλωσε λίγη μπογιά σ' ένα κομμάτι χοντρού χαρτιού. Ρίξε δίπλα του μπογιά διαφορετικού χρώματος. Έπειτα δοκίμασε να φυσήξεις δυνατά πάνω στις μπογιές.
Κράτησε τώρα ένα καλαμάκι πάνω από τα χρώματα. Φύσηξε δυνατά, για να κάνεις τη μπογιά να απλωθεί προς διαφορετικές κατευθύνσεις. Συνέχισε να φυσάς, μέχρι να δώσεις στο χρώμα το σχήμα ενός τέρατος.
4. Με την άκρη από το καλαμάκι, φτιάξε καμπυλωτά σχήματα για μάτια και μικρές γραμμές για χέρια και πόδια. Όταν οι μπογιές στεγνώσουν, ζωγράφισε στο τέρας σου μάτια και στόμα.

Πηγή: Ερευνητές (Καθημερινή, 17.07.2010)

Παιδικός σταθμός ΧΑΝΘ: οι εγγραφές άρχισαν

Στο κέντρο της πόλης σε χώρους κατάλληλα διαμορφωμένους, λειτουργεί ο Παιδικός Σταθμός της ΧΑΝΘ, για παιδιά προσχολικής ηλικίας 2,5 – 5 ετών, καθημερινά από τις 7:00 το πρωί – 4:00 το απόγευμα.

Σύλλογος Κ.Ε.Φ.Ι.- πρόγραμμα εκπαίδευσης εθελοντών

Το πρόγραμμα εκπαίδευσης εθελοντών οργανώνεται από το Σύλλογο Κ.Ε.Φ.Ι. (Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων Ιατρών) με την εθελοντική υποστήριξη του Gestalt Foundation, Κέντρο Ψυχοθεραπείας & Εκπαίδευσης.