Παρασκευή 19 Αυγούστου 2022

Μέσα στο μυαλό του έφηβου γιου σας με ΔΕΠΥ.

Τα έφηβα αγόρια με ΔΕΠΥ είναι οι χειρότεροι εχθροί του εαυτού τους, καθώς αρνούνται να ζητήσουν βοήθεια. Πώς να βοηθήσετε τον γιο σας να αναγνωρίσει τα δυνατά του σημεία, να αρχίσει να αναλαμβάνει τις ευθύνες του και να τα πάει καλά στο Γυμνάσιο.

Τα έφηβα αγόρια αντιμετωπίζουν αρκετές δυσκολίες στο σχολείο: Είναι ανήσυχα μέσα στην τάξη και δεν σταματούν να κινούνται, ενώ οι λεκτικές τους δεξιότητες είναι κατώτερες των συμμαθητριών τους. Τα στοιχεία αυτά έχουν σαν αποτέλεσμα να μένουν πίσω από τα κορίτσια ίδιας ηλικίας με και χωρίς ΔΕΠΥ, να έχουν χαμηλότερες βαθμολογίες στα τυποποιημένα τεστ και χαμηλότερο ποσοστό εισαγωγής σε κάποιο πανεπιστήμιο.

Σχολεία: 79 δημοτικά και 267 νηπιαγωγεία ξεκινούν με λιγότερους από 5 μαθητές - Εγκαταλείπει οικογένεια τη Γαύδο για να έχουν τα παιδιά δάσκαλο

Πλήθος δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων σε νησιωτική και ηπειρωτική Ελλάδα λειτουργούν με τον ελάχιστο αριθμό μαθητών, που συνήθως δεν ξεπερνούν τους πέντε, κάτι που όμως δεν μπορεί να γίνει σε γυμνάσια και λύκεια και εκεί αρχίζει η ταλαιπωρία των γονέων και των παιδιών τους. Ένας τεράστιος αριθμός μαθητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αναγκάζεται κάθε χρόνο να φύγει από το σπίτι και να «μεταναστεύσει» στην κοντινότερη πόλη προκειμένου να φοιτήσει σε γυμνάσιο και λύκειο με ότι συνεπάγεται αυτό για τα ίδια τα παιδιά και τους γονείς.

Adhara Pérez: Η 10χρονη από το Μεξικό που έχει υψηλότερο IQ από τον Einstein και φοιτά ήδη στο πανεπιστήμιο

Η Nallely Sánchez, η μητέρα της μικρής Adhara, αποφάσισε να πάει την κόρη της σε ψυχολόγο και ο ίδιος δεν άργησε να συστήσει στην Pérez να πάει στο Κέντρο Προσοχής στο Ταλέντο (CEDAT), ένα σχολείο για χαρισματικά παιδιά.

Η Sánchez έμαθε γρήγορα ότι η κόρη της δεν ήταν απλώς προικισμένη, ήταν μια...πιστοποιημένη ιδιοφυΐα με IQ 162—υψηλότερο από τον Albert Einstein και τον Stephen Hawking.

9 καλές συμβουλές για να μάθεις το μικρό σου γιο να εκτιμά μεγαλώνοντας τα κορίτσια

Ανατρέφουμε τα κορίτσια με το δεδομένο ότι θα πρέπει να πολεμήσουν τα στερεότυπα και να κυνηγήσουν τα όνειρά τους, όμως δεν συμβαίνει το ίδιο με τα αγόρια. Στην εποχή μας, περισσότερο από ποτέ μαθαίνουμε στις κόρες μας ότι μπορούν να γίνουν οτιδήποτε θελήσουν, αστροναύτες ή "αλητάκια" με την καλή έννοια, μητέρες και σύζυγοι ή νεράιδες στον κόσμο τους. Όμως δεν κάνουμε το ίδιο με τους γιους μας. Ακόμη κι αν πλέον τα κορίτσια έχουν περισσότερες επιλογές, αναφορικά με τους ρόλους που θέλουν να παίξουν στη ζωή τους, ο κόσμος των αγοριών είναι μέχρι σήμερα περιχαρακωμένος, σύμφωνα με τους κοινωνικούς επιστήμονες.

Kusunda: Η γλώσσα που δεν περιέχει τη λέξη «όχι»

Η γλώσσα Κουσούντα (Kusunda) του Νεπάλ δεν ανήκει σε καμία γνωστή οικογένεια γλωσσών. Επίσης, δεν περιέχει τις λέξεις «ναι» και «όχι».

Η 18χρονη Χίμα Κουσούντα είναι μέλος της φυλής Κουσούντα, μιας μικρής ομάδας ιθαγενών που είναι πλέον διασκορπισμένοι στο κεντρικό δυτικό Νεπάλ. Η γλώσσα τους, που ονομάζεται επίσης Κουσόντα, είναι μοναδική, καθώς οι γλωσσολόγοι πιστεύουν ότι δεν σχετίζεται με καμία άλλη γλώσσα στον κόσμο. Οι μελετητές δεν είναι ακόμη σίγουροι για την προέλευσή της.

Κορονοϊός: Πώς θα ανοίξουν τα σχολεία το Σεπτέμβριο – Πότε αναμένονται τα υγειονομικά πρωτόκολλα

Στην πορεία της πανδημίας του κορονοϊού ενόψε και του ανοίγματος των σχολείων αναφέρθηκε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στον ΣΚΑΪ.

Πώς θα ανοίξουν τα σχολεία

Αναφερόμενος στο άνοιγμα των σχολείων τον Σεπτέμβριο, ο Θάνος Πλεύρης τόνισε ότι «θα είμαστε σε συνεννόηση όσο πλησιάζουμε προς το τέλος του Αυγούστου, με το υπουργείο Παιδείας προκειμένου να δούμε πώς θα ανοίξουν τα σχολεία. Αυτό, όπως καταλαβαίνετε, είναι συνάρτηση της επιδημιολογικής εικόνας και η λογική μας και στα σχολεία, σαν λογική λέμε, είναι πάλι να έχουμε όσο το δυνατόν πιο ήπιους περιορισμούς γίνεται».

Ατυχήματα στο σπίτι: Όλοι οι κανόνες ασφάλειας για τα παιδιά

Ένας ανησυχητικός αριθμός στατιστικών δείχνουν ότι τα ατυχήματα αποτελούν την υπ’ αριθμόν ένα αιτία θανάτου για τα μικρά παιδιά. Τα περισσότερα ατυχήματα συμβαίνουν ως αποτέλεσμα της φυσιολογικής, υγιούς περιέργειας που αποτελεί χαρακτηριστικό των παιδιών με τις πιθανότητες τραυματισμού να αυξάνονται καθώς το παιδί περνά από το σύρσιμο στο μπουσούλημα, στο περπάτημα κι έπειτα στο σκαρφάλωμα και στην εξερεύνηση. Οι ψυχολόγοι Τζέρυ Γουάικοφ και Μπάρμπαρα Γιούνελ, στο βιβλίο τους «Πειθαρχεία χωρίς φωνές και ξύλο», παρουσιάζουν τη λίστα με τα μέτρα προστασίας που πρέπει να παίρνουν οι γονείς ώστε να αποφευχθούν τα ατυχήματα στο σπίτι. Ακολουθήστε την!

Προπώληση εισιτηρίων για τη συναυλία του συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Ξεκίνησε η ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ για τη Μεγαλύτερη Συναυλία του Καλοκαιριού, την Τρίτη 30 Αυγούστου 2022, στις 9 και μισή το βράδυ, στο Δημοτικό Στάδιο Κοζάνης!

Οι τρεις μεγάλες κυρίες του Ελληνικού Τραγουδιού, η Ελένη ΒΙΤΑΛΗ, η ΓΛΥΚΕΡΙΑ και η Πίτσα ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, συναντούν επί σκηνής τον πλέον διαχρονικό Έλληνα Συνθέτη Χρήστο ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟ.

Διοργάνωση: Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Ο κορονοϊός δεν σχετίζεται με εμφάνιση σακχαρώδη διαβήτη στα παιδιά

Καθησυχαστικά είναι τα αποτελέσματα έρευνας που διεξήχθη σε παιδιά και νέους στο Οντάριο του Καναδά σχετικά με τη συχνότητα εμφάνισης σακχαρώδη διαβήτη πριν και κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Σύμφωνα με ενημέρωση του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών για τη νόσο covid-19 και θέματα υγείας που ενδεχομένως σχετίζονται με αυτήν, οι ερευνητές στον Καναδά ανέλυσαν δεδομένα από ψηφιακές βάσεις δεδομένων από τον Ιανουάριο του 2017 έως τον Σεπτέμβριο του 2021.

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για αγορά βιβλίων του προγράμματος της ΔΥΠΑ

Ξεκίνησαν την Πέμπτη, 18 Αυγούστου 2022, στις 12:00, η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων δικαιούχων και παρόχων για το πρόγραμμα της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) χορήγησης επιταγών αγοράς βιβλίων έτους 2022. Οι αιτήσεις των ενδιαφερόμενων δικαιούχων και παρόχων θα υποβάλλονται έως τις 25 Αυγούστου 2022, στις 23:59.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΔΥΠΑ, σκοπός του προγράμματος είναι η πνευματική ανάπτυξη του εργατικού δυναμικού και η στήριξη των επιχειρήσεων στο χώρο του βιβλίου.

Σκάνδαλο «kids for cash»: Δικαστές που έστησαν κομπίνα με θύματα παιδιά θα πληρώσουν πάνω από 200 εκατ. δολάρια

Δύο πρώην δικαστές της Πενσιλβάνια που επινόησαν ένα σχέδιο για να στέλνουν παιδιά σε ιδιωτικές φυλακές με αντάλλαγμα δωροδοκίες, θα πρέπει να καταβάλλουν αποζημίωση ύψους άνω των 200 εκατομμυρίων σε εκατοντάδες θύματά τους, σε ένα από τα χειρότερα δικαστικά σκάνδαλα στην ιστορία των ΗΠΑ.