Δευτέρα 8 Μαΐου 2023

10 μη αναμενόμενοι τρόποι με τους οποίους η δυσαριθμησία επηρεάζει τα παιδιά.

 Όταν τα παιδιά έχουν δυσαριθμησία επηρεάζεται ο τρόπος που μαθαίνουν και κάνουν μαθηματικά στο σχολείο. Ωστόσο, το να έχει κανείς φτωχή αίσθηση των αριθμών και δυσκολίες σε άλλες μαθηματικές δεξιότητες μπορεί να έχει σαν αποτέλεσμα διάφορες δυσκολίες στην καθημερινή ζωή. 

Πανελλήνιες 2023: Τι ισχύει για υποψήφιους με αναπηρία και ειδικές ανάγκες - Οδηγός

Τι προβλέπεται για την γραπτή ή προφορική εξέταση υποψηφίων με αναπηρία, κατάγματα άκρων, ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες - Τρόποι εξέτασης και βαθμολόγηση

Εναν χρήσιμο οδηγό για τους υποψηφίους με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες αλλά και για τους εκπαιδευτικούς που θα κληθούν να τους εξετάσουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2023 ετοίμασε το alfavita.gr με βάση την εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας, τις διευκρινίσεις που ακολούθησαν, αλλά και προηγούμενες εγκυκλίους.

Τα έντυπα βιβλία δεν είναι προσβάσιμα σε όλους - Λύσεις για τους εντυπο-ανάπηρους

Η Χρυσέλλα Λαγαρία ξεναγείται στη 19η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης (ΔΕΒΘ). Αν και της αρέσουν τα βιβλία, δεν την ελκύει κανένα από το εξώφυλλο. Δεν την αφορά αν έχει καλή γραμματοσειρά, αν τα γράμματα είναι πιο ευανάγνωστα, ούτε οι όποιες στρατηγικές μάρκετινγκ έχουν κάνει οι εκδοτικοί οίκοι για την προώθησή τους. Κι αυτό, διότι η κ. Λαγαρία είναι τυφλή.

Ο πιο αποτελεσματικός – αλλά μη δημοφιλής -τρόπος για να μεγαλώσεις χαρούμενα παιδιά

Το κλειδί για να μεγαλώσετε ένα ευτυχισμένο παιδί είναι να του επιτρέψετε να είναι δυστυχισμένο.

Μπορεί να ακούγεται παράδοξο, αλλά είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό, λέει η Τοβάχ Κλάιν, παιδοψυχολόγος και συγγραφέας του βιβλίου “How Toddlers Thrive” (Πώς τα νήπια ευδοκιμούν).

Πρόσκληση υποβολής αίτησης για μόνιμο διορισμό σε κενές οργανικές θέσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Γενικής Εκπαίδευσης

Κατόπιν δημοσίευσης της υπό στοιχεία 50316/Ε1/4-5-2023 (ΦΕΚ 11/τ. ΑΣΕΠ/5-5-2023, ΑΔΑ: ΩΧ0Α46ΜΤΛΗ-62Χ) υπουργικής απόφασης και έκδοσης της υπό στοιχεία 50896/Ε1/5-5-2023 (ΑΔΑ: ΨΑΨ046ΜΤΛΗ-ΛΜ8) Εγκυκλίου της Προϊσταμένης της Γενικής Διεύθυνσης Εκπαιδευτικού Προσωπικού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης,

Γιατί είναι σημαντικό να μιλάμε στα παιδιά μας για τη θλίψη;

Δεν είναι εύκολο και δεν είναι κάτι με το οποίο πολλοί γονείς νιώθουν άνετα. Η θλίψη και γενικά όλα τα αρνητικά συναισθήματα που μπορεί να βιώσει ένα παιδί ή να δει τους γονείς του να βιώνουν, είναι κάτι όμως που μπορεί να συμβεί και αν το αγνοήσουμε δεν θα φύγει ως δια μαγείας.

Η επίδραση της τεχνολογίας στην παιδική ηλικία: Προσφέρει ή αποσπά την προσοχή των παιδιών;

Από τις πιο συχνές ανησυχίες των σύγχρονων γονέων είναι η επαφή των παιδιών τους με την τεχνολογία. Κατά πόσο είναι επιβλαβής, πώς θα θέσουν όρια και τι μπορούν να κερδίσουν εν τέλει.

Braille: Εικαστική έκθεση για την οπτική αναπηρία στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Το εικαστικό έργο που φέρει τον τίτλο “braille” πρόκειται για μια πρωτότυπη εγκατάσταση – installation χώρου, η οποία δημιουργήθηκε από συνεντεύξεις που έλαβε ο καλλιτέχνης από τρία άτομα με διαφορετικό επίπεδο όρασης. Το περιεχόμενο των συνεντεύξεων αφορά στον τρόπο με τον οποίο τα τρία αυτά άτομα αντιλαμβάνονται τα χρώματα. Το πρώτο άτομο είναι μια γυναίκα 53 ετών με μειωμένη όραση, το δεύτερο ένας νέος άνδρας 25 ετών που αναγνωρίζει μόνο τονικά το φως και τη σκιά, ενώ το τρίτο άτομο είναι έφηβος 15 ετών και είναι εκ γενετής τυφλός, συνεπώς δεν είδε ποτέ του τα χρώματα. Οι απαντήσεις των ανθρώπων ποικίλλουν, αφού άλλο άτομο θυμάται πως έβλεπε, άλλο πως βλέπει, και άλλο μιλάει για το πως φαντάζεται τα χρώματα.

ΔΣΑ: Πειθαρχική έρευνα για τον Α. Κούγια μετά από παρέμβαση της Συνομοσπονδίας ΑμΕΑ

Σε πειθαρχική έρευνα οδηγείται ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών (ΔΣΑ), μετά την οργισμένη ανακοίνωση στην οποία προχώρησε η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ), με αφορμή δηλώσεις του συνηγόρου της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Χανιά: Γονείς μαθητή επιτέθηκαν στην καθαρίστρια του σχολείου

Οι γονείς ενός μαθητή σε ΕΠΑΛ των Χανίων επιτέθηκαν και προπηλάκισαν την καθαρίστρια του σχολείου.

Οι γονείς του παιδιού που φοιτά στο ΕΠΑΛ «Ελευθέριος Βενιζέλος» πήγαν να παραπονεθούν την περασμένη εβδομάδα για την βαθμολογία του παιδιού τους και εν τέλει το εξιλαστήριο θύμα τους ήταν η καθαρίστρια που βρέθηκε μπροστά τους, με αποτέλεσμα να την προπηλακίσουν και να της επιτεθούν.