Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2021

Strictly Come Dancing 2021: Η Rose Ayling-Ellis είναι η πρώτη κωφή νικήτρια!


Η πρωταγωνίστρια της σειράς EastEnders είναι η πρώτη κωφή νικήτρια στον τηλεοπτικό χορευτικό διαγωνισμό τού BBC One “Strictly Come Dancing.”

7 τρόποι για να μειώσετε τον εκνευρισμό και τις απογοητεύσεις του παιδιού σας όσο αφορά τα δώρα.

Για κάποια παιδιά με αισθητηριακές δυσκολίες και θέματα αυτό-ελέγχου και προσοχής, η ανταλλαγή δώρων μπορεί να μετατραπεί από ένα ευχάριστο γεγονός σε έναν πραγματικό πονοκέφαλο. Ωστόσο, μπορείτε να βοηθήσετε το παιδί σας να αποφύγει τον εκνευρισμό και τις απογοητεύσεις και να απολαύσει την όλη διαδικασία. Διαβάστε μερικές απλές ιδέες. 

1830-1980, η περιπέτεια του σχολικού βιβλίου

«Σε αυτή τη μακρά πορεία καταστροφών και θριάμβων, με τα πίσω και τα μπρος, η εκπαίδευση, οργανικό μέρος της εθνικής ιστορίας, επηρεάζει και επηρεάζεται, επικαθορίζει και επικαθορίζεται, με διαρκή επίδικα τον εκσυγχρονισμό και την πρόοδο. Τα σχολικά εγχειρίδια αποτέλεσαν το υλικό σώμα αυτής της μεγάλης πνευματικής πορείας». Η αναφορά του προέδρου του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) Γιάννη Αντωνίου στην έναρξη του μεγάλου τριήμερου συνεδρίου για τα σχολικά εγχειρίδια στο ελληνικό κράτος, την Παρασκευή, υποδηλώνει τη σημασία της κληρονομιάς των σχολικών εγχειριδίων σε μία κρίσιμη στροφή για την ελληνική εκπαίδευση. Διακόσια χρόνια μετά την Ελληνική Επανάσταση, από τη σημερινή ηγεσία του υπ. Παιδείας έχει δρομολογηθεί το τιτάνιο έργο της συγγραφής βιβλίων με βάση τα 166 νέα προγράμματα σπουδών που καταρτίσθηκαν για όλα τα μαθήματα των τάξεων της Γενικής Εκπαίδευσης, από το Νηπιαγωγείο έως τη Γ΄ Λυκείου. Σήμερα υπάρχουν προγράμματα που έχουν συνταχθεί από τα τέλη του ’90. Η συλλογή των σχολικών εγχειριδίων της βιβλιοθήκης του ΙΕΠ, στην ψηφιακή της μορφή, αποτέλεσε την εμπειρική βάση για την υποστήριξη πολλών από τις ανακοινώσεις του συνεδρίου.

Τι ισχύει από Δευτέρα 20/12/2021 στα σχολεία και σε πάσης φύσεως εκπαιδευτικές δομές

Τα νέα μέτρα προστασίας για σχολεία, ΑΕΙ, Φροντιστήρια, Κολλέγια που θα ισχύουν από τη Δευτέρα, 20 Δεκεμβρίου 2021

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η Κοινή Υπουργική Απόφαση, η οποία ορίζει τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορoνοϊού COVID-19 για σχολεία, ΑΕΙ, ΙΕΚ, ΣΔΕ, Κολλέγια , Φροντιστήρια και ΚΞΓ από τη Δευτέρα, 20 Δεκεμβρίου 2021 και ώρα 06:00 έως και τη Δευτέρα, 10 Ιανουαρίου 2022 και ώρα 06:00.

«Είμαι περήφανος για το βιβλίο του Τριβιζά»: Ο εικονογράφος Π. Ράππας μιλάει για τους αρνητές

«Θλίβομαι και λυπάμαι πολύ», λέει στην «Κ» ο γνωστός εικονογράφος Παναγιώτης Ράππας που εικονογράφησε το παιδικό βιβλίο του Ευγένιου Τριβιζά «Οχι! Δεν θα μας μπείτε στη μύτη», αντίτυπο του οποίου έκαψαν αρνητές της πανδημίας και αντιεμβολιαστές στη Χαλκίδα μαζί με μάσκες και rapid tests.

«KΑΛΛΟΣ: Για Εμένα αυτό είναι Ομορφιά»: Ξεκινά ο 9ος Παιδικός Διαγωνισμός Ζωγραφικής του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης

Από τις 15 Δεκεμβρίου 2021 μέχρι τις 17 Απριλίου 2022 τα παιδιά μπορούν να λάβουν μέρος στον διαγωνισμό online 

Εμπνευσμένος από την αρχαιολογική έκθεση «ΚΑΛΛΟΣ. Η Υπέρτατη Ομορφιά», ο φετινός, 9ος παιδικός διαγωνισμός ζωγραφικής του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης έχει τίτλο «ΚΑΛΛΟΣ: Για Εμένα αυτό είναι Ομορφιά» και πραγματοποιείται για δεύτερη φορά online.

Άποψη: Ν. Σαλτερής "Οι νέοι, η βία και οι ενήλικες"

Τον τελευταίο καιρό πυκνώνουν οι ειδήσεις που οδηγούν στο συμπέρασμα ότι βρισκόμαστε σε μια περίοδο μεταβολών της συμπεριφοράς των νέων. Η πλέον σημαντική ανάμεσά τους αφορά τη χρήση βίας ως τρόπου «επίλυσης» των μεταξύ τους διαφορών, αντίδρασης προς τους ενήλικες (εναντίωση), αντιμετώπισης ακόμα και ελάχιστα αγχογόνων καταστάσεων, καθώς και των ματαιώσεων που συνοδεύουν αναπόφευκτα την πορεία προς την ενηλικίωση. 

Μαθητές από τα Χανιά δημιούργησαν αυτόματο σύστημα για τάισμα αδέσποτων ζώων

Μήνυμα για την προστασία των ζώων στέλνουν μαθητές του 2ου Γυμνασίου Χανίων, οι οποίοι δημιούργησαν ένα «έξυπνο» σύστημα για το τάισμα και το πότισμα των αδέσποτων.

Για αυτήν την πρωτοβουλία τους οι 13 μαθητές του γυμνασίου που συμμετείχαν στη συγκεκριμένη δημιουργία βραβεύτηκαν σήμερα από τον Δικηγορικό Σύλλογο της πόλης, καθώς και από τον Φιλοζωικό Σύλλογο.

Δήμος Τεμπών: Τα σχολεία αποκτούν χώρους υγιεινής για ΑμΕΑ

Συγκεκριμένα, η Οικονομική Επιτροπή, σε πρόσφατη συνεδρίασή της, αποφάσισε ομόφωνα την έγκριση της αριθ. 26/2021 τεχνικής μελέτης για την κατασκευή του έργου: «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΧΩΡΩΝ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ & ΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΑμΕΑ ΣΕ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΕΜΠΩΝ», προϋπολογισμού 59.520,00 € με το ΦΠΑ.

Η παρούσα μελέτη, περιλαμβάνει την κατασκευή χώρων υγιεινής για την πρόσβαση και την εξυπηρέτηση ΑμΕΑ στις σχολικές μονάδες του Δήμου. Όπου δεν απαιτείται η πλήρης και εκ του μηδενός κατασκευή, προβλέπεται η ανακαίνιση/αναβάθμιση των υφιστάμενων εγκαταστάσεων προσβασιμότητας ΑμΕΑ και χώρων υγιεινής.

Τα δίδυμα ελληνόπουλα που χτυπούν την πόρτα του Αη Βασίλη στο Ροβανιέμι

Είναι ο Ορφέας και η Κυβέλη, δίδυμα ηλικίας 7 ετών, που τα τελευταία χρόνια άφησαν την Ελλάδα και ζουν μόνιμα στο παγωμένο Ροβανιέμι της Φινλανδίας. Είναι γειτονόπουλα του 'Αη Βασίλη, τα σπίτια τους τα χωρίζει μια απόσταση λίγων μέτρων, και αντί σαν τα άλλα παιδιά του κόσμου να καθίσουν να γράψουν γράμμα στον αγαπημένο τους Άγιο, του ...χτυπούν συνεχώς την πόρτα για να αλλάξουν την παραγγελία των δώρων!

Πρόγραμμα εκπαίδευσης 1.700 επαγγελματιών υγείας για την αναγνώριση και διαχείριση περιστατικών σεξουαλικά κακοποιημένων παιδιών

Επαγγελματίες υγείας που φροντίζουν παιδιά, ενώνουν τις δυνάμεις τους για την πρόληψη της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών και την πρώιμη παρέμβαση. Σύμφωνα με ευρήματα επιστημονικών ερευνών 1 στα 5 παιδιά (0-18 ετών) θα βιώσει στη ζωή του τουλάχιστον 1 περιστατικό σεξουαλικής βίας, ένα μεγάλο ποσοστό περιστατικών δεν αναφέρεται ποτέ στις υπηρεσίες προστασίας, στο 90% των περιπτώσεων ο θύτης είναι κάποιος που το παιδί γνωρίζει και εμπιστεύεται από τον οικογενειακό ή φιλικό κύκλο.

Ισπανία: Ξεκινά έρευνα για τη σεξουαλική κακοποίηση εκατοντάδων παιδιών από ιερείς

H Καθολική Εκκλησία της Ισπανίας πρόκειται να ξεκινήσει έρευνα έπειτα από αποκαλύψεις για την σεξουαλική κακοποίηση εκατοντάδων παιδιών από μέλη του κλήρου πριν από 80 χρόνια, τις οποίες έφερε στο φως η εφημερίδα El Pais, αναφέρει σημερινό δημοσίευμά της.

Η έρευνα θα εξετάσει τις κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση που φέρεται να διέπραξαν 251 ιερείς και ορισμένα κοσμικά πρόσωπα από θρησκευτικές οργανώσεις, τις οποίες αποκάλυψε η εφημερίδα.

Ένοχος για ξυλοδαρμό παιδιών και στο εφετείο πρώην υπάλληλος του ιδρύματος "Αγιος Δημήτριος"

Ένοχος και σε δεύτερο βαθμό για τον ξυλοδαρμό τριών περιθαλπόμενων στο Παράρτημα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία Θεσσαλονίκης «Ο 'Αγιος Δημήτριος» κρίθηκε πρώην υπάλληλος του Ιδρύματος. Το Εφετείο Θεσσαλονίκης τον καταδίκασε σε συνολική φυλάκιση 4 ετών, όσο και πρωτόδικα, ενώ ανέστειλε την ποινή επί 4ετία υπό τους όρους της εμφάνισης, μία φορά τον μήνα, στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής διαμονής του και της επιτήρησης από κοινωνικό λειτουργό.