Πέμπτη 4 Μαΐου 2023

Διδάσκοντας σε μωρό με τύφλωση ή σοβαρά προβλήματα όρασης να παίζει με παιχνίδια

Όλα τα παιδιά περνούν από συγκεκριμένα στάδια καθώς μαθαίνουν να παίζουν. Το πρώτο πράγμα που κάνει συνήθως ένα βρέφος με ένα παιχνίδι είναι να το φέρει στο στόμα του. Έχοντας βιώσει ήδη την ευχάριστη εμπειρία του θηλασμού, ίσως και το παιχνίδι να έχει ωραία γεύση!

Τα βλέποντα παιδιά συχνά πιπιλούν, μασούν και γενικά βάζουν στο στόμα τους αντικείμενα, επειδή έχουν το πλεονέκτημα να γνωρίζουν ότι τα αντικείμενα αυτά είναι διαθέσιμα στο περιβάλλον τους και ότι μπορούν να τα φτάσουν, αν τους φαίνονται ελκυστικά. 

Οι προκλήσεις στην εφαρμογή του εσωτερικού Εrasmus

Μπορεί ένας φοιτητής Ιατρικής να μελετήσει ένα διαφορετικό γνωστικό αντικείμενο σε άλλη σχολή ελληνικού ΑΕΙ; Τη δυνατότητα αυτή αποκτούν πλέον οι φοιτητές των ελληνικών ΑΕΙ μέσω του «εσωτερικού Erasmus», κατ’ αναλογία του διάσημου ευρωπαϊκού προγράμματος, που επιτρέπει στους Ευρωπαίους φοιτητές να σπουδάσουν ένα εξάμηνο σε πανεπιστήμιο άλλης χώρας.

Παγκόσμια πρωτιά: 200 ελληνικές παραλίες προσβάσιμες για κολύμπι σε ΑΜΕΑ

Οπως σχεδόν οτιδήποτε έχει να κάνει με τις δημόσιες μετακινήσεις, το κολύμπι για τα Ατομα με Ειδικές Ανάγκες (ΑΜΕΑ) είναι μια περιπέτεια. Τώρα το πρόβλημα αυτό βρίσκει την ιδανική λύση, με την μετατροπή εκατοντάδων παραλιών σε χώρους που μπορούν να εξυπηρετήσουν ανθρώπους με κινητικά προβλήματα, χωρίς να ταλαιπωρούν τα αμαξίδια τους στην άμμο και στα χαλίκια. 

Διαδικτυακή Ημερίδα: Μουσικοθεραπεία - Κλινικές Εφαρμογές


Διαδικτυακή Ημερίδα του Ελληνικού Συλλόγου Πτυχιούχων Επαγγελματιών Μουσικοθεραπευτών (ΕΣΠΕΜ) με θέμα "Μουσικοθεραπεία - Κλινικές Εφαρμογές"

Επιστρέφοντας στη ζωή μετά από ένα τραυματικό συμβάν

Σύμφωνα με το Διαγνωστικό Εγχειρίδιο DSM-5, ο βαθμός ψυχικής δυσφορίας μετά την έκθεση σε ένα τραυματικό ή στρεσογόνο συμβάν διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο. Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα συμπτώματα μπορούν να γίνουν κατανοητά εντός πλαισίου άγχους και φόβου και σε άλλες ενδέχεται να είναι κυρίαρχα δυσφορικά και αποσυνδετικά συμπτώματα, ανηδονία, θυμός, επιθετικότητα, ή/και συνδυασμός των ανωτέρω. Δεδομένων των ποικίλων τρόπων με τους οποίους ένα τραυματικό γεγονός είναι δυνατόν να επιβαρύνει την ψυχική υγεία, έχει ταυτοποιηθεί μια ομάδα ψυχικών διαταραχών στις οποίες ένα τραυματικό ή αγχωτικό γεγονός δηλώνεται ρητά ως διαγνωστικό κριτήριο.

ΛΟΑΤΚΙ+: Τρανς έφηβος κατέγραφε σε βίντεο επί 10 χρόνια το «ταξίδι» της φυλομετάβασής του

Ένας τρανς έφηβος που έχει καταγράψει την επιβεβαίωση φύλου του σε ένα 10ετές κινηματογραφικό έργο ελπίζει να ξεκινήσει ένα «νέο ​​κεφάλαιο» τώρα που έκλεισε τα 18.

Ο Κάι ήταν μόλις εννέα ετών όταν έκανε coming out ως τρανς.

Προβολή: Η έκθεση «Ο κόσμος που ζω… ο κόσμος που είμαι» από 06/5 έως 22/5/2023


Άλλο ένα παγκόσμιο μετάλλιο για τη Σταματοπούλου με τη στήριξη της ΕΠΕ

Η Αλεξάνδρα Σταματοπούλου είναι ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της παγκόσμιας κολύμβησης αθλητριών με αναπηρία και στη σειρά του παγκοσμίου κυπέλλου στη Σιγκαπούρη πρόσθεσε άλλη μια σπουδαία διάκριση στο βιογραφικό της.

Η αθλήτρια του Μιχάλη Νικόπουλου κατάκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα 50μ ύπτιο της ενοποιημένη κατηγορία S1-5 κολυμπώντας σε 56.44. «Είμαι πολύ ενθουσιασμένη καθώς αν και οι κατηγορίες ήταν ενοποιημένες κατάφερα σε μια σημαντική διοργάνωση να εκπροσωπήσω επάξια τη χώρα μου και να κατακτήσω το χάλκινο μετάλλιο.

Επιστημονική Ημερίδα «Η Σεισμολογία στην Εκπαίδευση και την Κοινωνία: Διεπιστημονική προσέγγιση με καινοτόμες μεθόδους θεατρικής αγωγής και ψηφιακών τεχνολογιών» στο πλαίσιο του ερευνητικού έργου «EduSeismArtTec»

Την Παρασκευή, 5 Μαΐου 2023 (ώρα 9.οο π.μ.) η Διευθύντρια του ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ., Δρ Κατερίνα Κουραβέλου θα χαιρετίσει την επιστημονική ημερίδα με τίτλο «Η Σεισμολογία στην Εκπαίδευση και την Κοινωνία: Διεπιστημονική προσέγγιση με καινοτόμες μεθόδους θεατρικής αγωγής και ψηφιακών τεχνολογιών», η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Πανεπιστημιούπολη Αθηνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Μακελειό στο Βελιγράδι: Ο 14χρονος σχεδίαζε ένα μήνα την επίθεση - Είχε λίστα με παιδιά που ήθελε να σκοτώσει

Σοκαρισμένη είναι από το πρωί της Τετάρτης η Σερβία, μετά το μακελειό που σημειώθηκε σε σχολείο του Βελιγραδίου, όταν ένας 14χρονος μαθητής άνοιξε πυρ, σκοτώνοντας οκτώ μαθητές (επτά κορίτσια κι ένα αγόρι) με το μικρότερο θύμα να είναι ηλικίας 14 ετών καθώς επίσης κι έναν φρουρό. Παράλληλα, τραυμάτισε άλλα έξι παιδιά και μια δασκάλα οι περισσότεροι από τους οποίους νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.