Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2022

Γιατί το να έχει το παιδί σας φίλους μικρότερης ηλικίας μπορεί να είναι το καλύτερο.

Το παιδί σας προτιμά παιδιά μικρότερης ηλικίας για να παίζει μαζί τους. Ενώ οι συμμαθητές του παίζουν ποδόσφαιρο, αυτό προτιμάει τα LEGO ή παίζει κλέφτες και αστυνόμους. Μπορεί να ανησυχείτε, αλλά είναι γεγονός ότι η συναναστροφή με φίλους μικρότερης ηλικίας είναι καλό πράγμα για τα παιδιά με Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητα (ΔΕΠΥ). 

«αρχή…ΖΩ!» για ενίσχυση μαθητών από οικογένειες κάτω από τα όρια της φτώχειας

Με στόχο τη στήριξη μαθητών – μελών οικογένειας με οικογενειακό εισόδημα κάτω από τα όρια της φτώχειας, που έχει εγγραφεί στην Α’ τάξη των Δημοτικών Σχολείων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κατά το σχολικό έτος 2022-2023, η δομή “ΓΕΦΥΡΑ” της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας υλοποιεί για άλλη μια σχολική χρονιά τη δράση «αρχή…ΖΩ!» που αφορά την έκτακτη οικονομική ενίσχυση αξίας 100 € εφάπαξ σε κάθε μαθητή της προαναφερόμενης κατηγορίας.

Διεθνής Οικονομική Ολυμπιάδα: Αργυρό μετάλλιο σε Έλληνα μαθητή- Ξεχώρισε σε 38.000 διαγωνιζόμενους

Μεταξύ 38.000 διαγωνιζομένων μαθητών από επτά χώρες, ένας Έλληνας μαθητής της Β' Λυκείου, ο Αλκιβιάδης-Ιωάννης Τουτζιαρίδης κατέκτησε τη δεύτερη θέση στους τελικούς της Διεθνούς Οικονομικής Ολυμπιάδας, στη Βουδαπέστη. Στην πέμπτη θέση κατετάγη η συμμαθήτριά του, Σόνια Βουδούρη.

Rodolfo Cattani (1941-2022): πρωτεργάτης του ευρωπαϊκού αναπηρικού κινήματος

Η ΕΣΑμεΑ μοιράζεται τον θρήνο μαζί με όλη την ευρωπαϊκή αναπηρική κοινότητα για τον θάνατο του φιλέλληνα Rodolfo Cattani, πρωτοπόρου ακτιβιστή του ιταλικού, ευρωπαϊκού και παγκόσμιου αναπηρικού κινήματος. Είμαστε συγκλονισμένοι και λυπημένοι για τον θάνατό του και εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους φίλους του.

Έρευνα: Τα βρέφη που λαμβάνουν αντιβιοτικά μπορεί να εμφανίσουν γαστρεντερικά προβλήματα αργότερα στη ζωή τους

Η χορήγηση αντιβιωτικών σε πρόωρα μωρά και λιποβαρή νεογνά για την πρόληψη λοιμώξεων μπορεί να έχει μακροχρόνιες επιπτώσεις στο μικροβίωμά τους.

Παρόλο που υπάρχουν όλο και περισσότερες ενδείξεις ότι η έκθεση σε αντιβιοτικά κατά την πρώιμη ζωή αυξάνει την ευαισθησία σε διάφορες ασθένειες, συμπεριλαμβανομένων των διαταραχών του εντέρου αργότερα στη ζωή, ο μόνιμος αντίκτυπος των αντιβιοτικών στη φυσιολογία του εντέρου και του εντερικού νευρικού συστήματος παραμένει ασαφής.

Μελέτη: Οι γυναίκες με αναπηρία έχουν κακή διατροφή και διατροφική ανασφάλεια

Οι γυναίκες με αναπηρία έχουν σχεδόν διπλάσιες πιθανότητες να αξιολογήσουν τη διατροφή τους ως φτωχή και είναι πιο πιθανό να βιώσουν επισιτιστική ανασφάλεια σε σύγκριση με γυναίκες χωρίς αναπηρία, σύμφωνα με μια νέα μελέτη με επικεφαλής ερευνητές της Σχολής Παγκόσμιας Δημόσιας Υγείας του NYU. Τα ευρήματα δημοσιεύονται στο Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics .

To Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης ενισχύει την προσβασιμότητα σε άτομα με οπτική αναπηρία

Ένα καθοριστικό βήμα για την ισότιμη πρόσβαση και ενεργητική συμμετοχή των ατόμων με οπτική αναπηρία στις δράσεις του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε απόψε με την υπογραφή Πρωτοκόλλου Συνεργασίας ανάμεσα στον Οργανισμό και το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών.

Διευκρινίσεις για την άδεια σχολικής παρακολούθησης

Η ΓΣΕΕ μέσω του Κέντρου Πληροφόρησης Εργαζομένων & Ανέργων ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, υπενθυμίζει ότι προβλέπεται η χορήγηση από τον εργοδότη άδειας σχολικής παρακολούθησης για τους γονείς παιδιών μέχρι 18 ετών, τα οποία παρακολουθούν μαθήματα στοιχειώδους ή μέσης εκπαίδευσης.

Θεσσαλονίκη: Μαθήτρια με αναπηρία κινδυνεύει να μην πάει σχολείο λόγω απουσίας αναβατορίου σκάλας

Για την τοποθέτησή του παλεύει εδώ και καιρό το Γυμνάσιο Σοχού, ώστε μία 13χρονη μαθήτρια με αναπηρία να παρακολουθήσει τα μαθήματα δια ζώσης

Λίγες μέρες έμειναν για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, ωστόσο ένα σχολείο του δήμου Λαγκαδά δίνει μάχη έναντια στον χρόνο για να αποκτήσει το απαραίτητο αναβατόριο σκάλας για μία μαθήτρια με αναπηρία πριν χτυπήσει το πρώτο κουδούνι, τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου.

Tο Περιοδικό της Ελληνικής Ψυχολογικής Εταιρείας ευρετηριάστηκε στη Scopus

To ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ, το Περιοδικό της Ελληνικής Ψυχολογικής Εταιρείας, ευρετηριάστηκε στη Scopus (Elsevier).

Η θετική αξιολόγησή του αφορούσε τόσο στις εκδοτικές διαδικασίες, πολιτικές και κανονισμούς, όσο και στην υψηλή ακαδημαϊκή ποιότητα των εργασιών που δημοσιεύει.

Αποκατάσταση του παλαιού δημοτικού σχολείου των Φράστων στα Κεντρικά Τζουμέρκα

"Ξεκίνησε το βιωματικό εργαστήριο της ομάδας Boulouki στο παλαιό δημοτικό σχολείο των Φράστων στα Κεντρικά Τζουμέρκα! Για δύο εβδομάδες, οι 18 συμμετέχοντες θα εξασκηθούν στις παραδοσιακές τεχνικές δόμησης στο πλαίσιο εργασιών αποκατάστασης του παλαιού δημοτικού σχολείου και σε εργαλεία πολιτιστικής χαρτογράφησης και εθνογραφικής έρευνας.

Ο Πρόεδρος της ΕΠΕ στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις

Το Ράλλυ Ακρόπολις ξεκίνησε το βράδυ της Πέμπτης, 8 Σεπτεμβρίου, από το ΟΑΚΑ. Το Ολυμπιακό Στάδιο που έχει μετατραπεί σε πίστα αγώνων φιλοξένησε τους κορυφαίους οδηγούς ράλλυ, οι οποιοι έδωσαν τη δική τους μάχη (σε δυάδες).