Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2022

26 φράσεις για να ηρεμήσουμε ένα θυμωμένο παιδί

Είτε το παιδί σας ξεσπάει απότομα και γρήγορα, είτε χρειάζεται αρκετό χρόνο για να φτάσει στα όριά του, σίγουρα θα έχει όφελος από τις δεξιότητες διαχείρισης του θυμού.Την επόμενη φορά που θα πρέπει να αντιμετωπίσετε ένα ξέσπασμα θυμού ενός νηπίου ή την ψυχρή αδιαφορία και την απάθεια ενός εφήβου, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε μια από τις παρακάτω φράσεις.

Οκτάχρονος έγραψε βιβλίο και το έκρυψε σε βιβλιοθήκη- Τώρα υπάρχει λίστα αναμονής για να το δανειστούν

Όταν τα σχολεία έκλεισαν για τα Χριστούγεννα, ο Ντίλον Χέλμπινγκ ήταν ιδιαίτερα απασχολημένος. Ο 8χρονος από το Αϊντάχο έγραψε ένα βιβλίο, που ήθελε να το διαβάσουν όλοι.

Του πήρε τέσσερις ημέρες και γέμισε 81 σελίδες με μια ιστορία με πολλές ζωγραφιές, για το πώς ταξιδεύει πίσω στον χρόνο, όταν εκρήγνυται το αστέρι στην κορυφή του χριστουγεννιάτικου δέντρου.

Όμως, ο Ντίλον δεν έμεινε εκεί. Όταν η γιαγιά του τον πήγε στη βιβλιοθήκη του Μπόιζι, στα τέλη Δεκεμβρίου, έκρυψε το μοναδικό αντίγραφο σε ένα ράφι, με βιβλία επιστημονικής φαντασίας.

Δημοτικό Σχολείο Άνω Σύρου: Βίντεο για την Κλιματική Αλλαγή

Στο πλαίσιο των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων, της συμμετοχής μας στο έργο Erasmus+ Healthy Styles – Pathways for Life και της πανευρωπαϊκής πρωτοβουλίας Life Terra οι μαθητές και οι μαθήτριες της Στ Τάξης δημιούργησαν τρεις ταινίες μικρού μήκους με την τεχνική stop motion animation.Αφού μελέτησαν σχετικές με την κλιματική αλλαγή ηλεκτρονικές πηγές, οι μαθητές και οι μαθήτριες προετοίμασαν (σενάριο, storyboard, σκηνικά κ.α.) και υλοποίησαν τις παρακάτω ταινίες:

Σε ακατάλληλο βιοτεχνικό χώρο παραμένει το Ειδικό Σχολείο για παιδιά με Αυτισμό στην Πυλαία

Συνθήκες που θίγουν την αξιοπρέπεια των παιδιών με αυτισμό αλλά και την αξιοπρέπεια όλης της κοινωνίας καταγγέλλει η γραμματέας του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, της οποίας ο γιος πηγαίνει στο Ειδικό Σχολείο για παιδιά με Αυτισμό στην Πυλαία.

Η Θωμαή Στεφανοπούλου σε ανάρτησή της στο facebook τονίζει πως το Ειδικό Σχολείο που φιλοξενεί περίπου 25 παιδιά συστεγάζεται με εργοστάσιο και με χώρο στάθμευσης βαρέων οχημάτων του Δήμου καθώς και αποθήκη υλικών καθαρισμού.

Αδειες ανατροφής νεοδιόριστων: Ενέργειες προς συμμόρφωση ΥΠΑΙΘ και Δ/νσεων με την Απόφαση του ΣτΕ

Αδειες ανατροφής νεοδιόριστων: Ενέργειες προς συμμόρφωση του ΥΠΑΙΘ και των Δ/νσεων με την Απόφαση του ΣτΕ – Ενημερωτικό Νομικής Συμβούλου ΑΔΕΔΥ. 

Η ΑΔΕΔΥ κοινοποίησε ενημερωτικό σημείωμα της Νομικής Συμβούλου της, αναφορικά με τα όσα έκρινε η απόφαση του ΣτΕ σε σχέση με το δικαίωμα ανατροφής νεοδιόριστων εκπαιδευτικών με τέκνο ηλικίας 2-4 ετών, κατά τον χρόνο διορισμού τους, και με τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν, προκειμένου το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και οι κατά τόπον αρμόδιες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης να συμμορφωθούν άμεσα προς το σκεπτικό της απόφασης. 

Μαθητές δημοτικού... μεταφέρθηκαν στη Μικρασιατική Καταστροφή

Έβγαλαν από το σεντούκι μνήμες, τις συνδύασαν με εικόνες, ντύθηκαν με φορεσιές της προσφυγιάς και «έζησαν» τη Μικρασιατική Καταστροφή, αν και είναι μόλις 11 ετών! Μαθητές από το 3ο Δημοτικό Σχολείο της Καλαμαριάς, στη Θεσσαλονίκη, μεταφέρθηκαν με τη βοήθεια της δασκάλας τους στο μακρινό 1922, όπου βίωσαν την καταστροφή και τον διωγμό των Ελλήνων δημιουργώντας παράλληλα ένα ημερολόγιο.

H Millicent Simmonds σπάει τα στερεότυπα και γίνεται η πρώτη κωφή ηθοποιός υποψήφια για BAFTA

Η 18χρονη Millicent Simmonds πρωταγωνιστεί στην ταινία The Quiet Place 2 και μόλις ανακοινώθηκε ότι θα είναι υποψήφια για το βραβείο BAFTA EE Rising Star 2022. Το βραβείο απονέμεται σε πρωτοεμφανιζόμενους ηθοποιούς κι είναι το μοναδικό στο οποίο το κοινό έχει δικαίωμα ψήφου. Όλα αυτά μπορεί να ήταν εντελώς συνηθισμένα αν η Millicent Simmonds δεν έγραφε ιστορία με την υποψηφιότητά της.

Τα τρία μαθήματα οικονομικών που πρέπει να δώσουν οι γονείς στα παιδιά τους

Οι γονείς δε θα πρέπει να περιμένουν ώσπου τα παιδιά τους να είναι αρκετά μεγάλα για να παίρνουν χαρτζιλίκι ώστε να διδαχθούν τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να διαχειρίζονται τα χρήματα σύμφωνα με τον Κεν Έιλερ, CEO της Aquilance, μιας εταιρείας χρηματοοικονομικών υπηρεσιών με πελάτες εύπορες οικογένειες.

3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Σχολικής Ψυχολογίας: ‘Το σχολείο (μάς) αλλάζει! Η συμβολή της Σχολικής Ψυχολογίας’

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στο 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Σχολικής Ψυχολογίας το οποίο διοργανώνεται από το Τμήμα Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τον Κλάδο Σχολικής Ψυχολογίας της Ελληνικής Ψυχολογικής Εταιρείας. Αισιοδοξούμε ότι θα είμαστε σε θέση να χαρούμε ένα διά ζώσης συνέδριο μετά από τις πολλαπλές προκλήσεις της πανδημίας του κορωνοϊού, οι οποίες οδήγησαν σε συνεχείς μεταθέσεις της ημερομηνίας διεξαγωγής του συνεδρίου.

Μιχαηλίδου: «Να περιορίσουμε και κάποια στιγμή να μηδενίσουμε τον αριθμό των παιδιών που ζουν σε ιδρύματα»

Στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Αναδοχής και Υιοθεσίας (ΕΣΑΝΥ) συμμετείχε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, υπογραμμίζοντας τη συνεισφορά του στη μεγάλη προσπάθεια αποϊδρυματοποίησης και ενίσχυσης του θεσμού της αναδοχής και υιοθεσίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Yπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, η υφυπουργός επικεντρώθηκε σε τρεις βασικούς άξονες, περιέγραψε τις αντίστοιχες δράσεις του υπουργείου, ζητώντας παράλληλα από τον πρόεδρο του ΕΣΑΝΥ, γενικό γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας, Γιώργο Σταμάτη, τη συνδρομή του Συμβουλίου για τον σχεδιασμό νέων δράσεων.

Διαδίκτυο: Οι κίνδυνοι που κρύβει ένα like – Οδηγίες προστασίας κατά την πλοήγηση

Μπορεί να φαίνεται σε πολλούς υπερβολικό, αλλά ακόμη και ένα like στη φωτογραφία ενός φίλου είναι ουσιαστικά μια υπόδειξη προς κάποιον τρίτο για τις προτιμήσεις μας. Ακόμη και το να συμφωνήσουμε με κάτι που έγραψε κάποιος τρίτος, παρέχει πληροφορίες για τις απόψεις μας.

Εκσυγχρονισμός ή συντηρητισμός; Η Μίνι Μάους εγκαταλείπει το μίνι για παντελόνι-σακάκι αλά Μέρκελ!

Εκσυγχρονισμός ή… μήπως κεκαλυμμένος συντηρητισμός σε μια εποχή κλιμακούμενης πολιτικής ορθότητας; Με απόφαση της Disney η Μίνι αφήνει στην ντουλάπα το πουά μίνι φόρεμά της για παντελόνι-σακάκι αλά Άνγκελα Μέρκελ και Χίλαρι Κλίντον!

Η νέα εμφάνιση σχεδιάστηκε από τη διάσημη σχεδιάστρια μόδας Στέλλα Μακάρτνεϊ επ’ ευκαιρία της συμπλήρωσης 30 χρόνων για τη Disneyland του Παρισιού. Παρά το γεγονός ότι η αλλαγή είναι απλώς προσωρινή(;), έγινε δεκτή με ανάμεικτες αντιδράσεις στο διαδίκτυο από τους θαυμαστές της Disney.

Δεν αναγνωρίζεται η προϋπηρεσία εκπαιδευτικών η οποία έχει προσφερθεί σε Ευρωπαϊκές χώρες πριν αυτές γίνουν μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Δεν είναι δυνατή η αναγνώριση προϋπηρεσίας εκπαιδευτικών η οποία έχει προσφερθεί σε Ευρωπαϊκές χώρες πριν αυτές γίνουν μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αναφέρει έγγραφο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, το οποίο το υπουργείο Παιδείας, διαβίβασε στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.