Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017

Έρευνα: η σωματική άσκηση μπορεί να μειώσει κατά 50% τα προβλήματα συμπεριφοράς.

Οι ερευνητές αναφέρουν ότι μπορεί να υπάρχει ένας απλός τρόπος για να μειώσει κανείς τις προβληματικές συμπεριφορές των ατόμων με αυτισμό ή παρόμοιες διαταραχές κατά τη διάρκεια της σχολικής μέρας: προσθέτοντας σωματική άσκηση. 

Μια νέα έρευνα μελέτησε τις επιδράσεις της δομημένης, αεροβικής άσκησης σε παιδιά στο φάσμα του αυτισμού και σε παιδιά με διαταραχές συμπεριφοράς και διαπίστωσε ότι τα παιδιά που συμμετείχαν στην «εικονική ποδηλασία» στο σχολείο αντί για το παραδοσιακό μάθημα της γυμναστικής ήταν περισσότερο πιθανό να έχουν επιθυμητή/ μη προβληματική συμπεριφορά. 

Θεατρικά Εργαστήρια για προνήπια, νήπια , παιδιά και εφήβους στο ΚΘΒΕ

Ένας κόσμος φαντασίας, δημιουργίας και έκφρασης ολοένα και μεγαλώνει στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών, στο Βασιλικό Θέατρο και στη Μονή Λαζαριστών.

Τα θεατρικά εργαστήρια του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος ανοίγουν τις πόρτες τους σε νέα μέλη για την Β’ περίοδο για νήπια, παιδιά και εφήβους από 4 έως και 17 ετών. Την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου ξεκινάει επίσημα η Β’ περίοδος των θεατρικών εργαστηρίων, δίνοντας τη δυνατότητα και σε νέα μέλη να ζήσουν από κοντά τη μαγεία του Θεάτρου.Οι δηλώσεις συμμετοχής έχουν ήδη ξεκινήσει.

Το κυνήγι των likes προκαλεί (και) απογοήτευση

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (social media) κάνουν πλέον πολλούς ανθρώπους να νιώθουν άσχημα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας της Kaspersky Lab.

Το «κυνήγι» των likes διαδραματίζει κεντρικό ρόλο σε αυτό, με την πλειονότητα των ανθρώπων να αισθάνονται άσχημα ή να νιώθουν αναστατωμένοι όταν δεν συγκεντρώνουν όσα likes επιθυμούν για κάποια δημοσίευσή τους και με το 42% να δηλώνει ότι αισθάνεται ζήλια όταν οι φίλοι του συγκεντρώνουν περισσότερα likes.

Η σημερινή Ελλάδα θέλει τα 7χρονα κορίτσια της ως «σέξι αστυνομικίνες» και «άγριες νοσοκόμες»

Το Σάββατο, 21/1, εκατοντάδες χιλιάδες γυναίκες διαδήλωσαν στην Ουάσιγκτον υπερασπιζόμενες τα δικαιώματα του φύλου τους -δηλαδή τα ανθρώπινα δικαιώματα και εκατομμύρια γυναίκες ανά τον κόσμο βγήκαν στους δρόμους για να πάρουν μέρος στον αγώνα, εκπροσωπώντας όχι μόνο τις ίδιες αλλά και τις χώρες τους. Και όλα αυτά επειδή, παρότι ζούμε σε μια εποχή που οι γυναίκες έχουν κατακτήσει κάθε τομέα και θριαμβεύουν σε κάθε επάγγελμα -είτε μιλάμε για μια δασκάλα Δημοτικού, είτε για μια επιχειρηματία, είτε για μια μποξέρ, είτε για μια πολιτικό, είτε για μια αστροναύτη- είναι υποχρεωμένες να δίνουν καθημερινά σκληρές μάχες προκειμένου να κερδίσουν το δικαίωμα να κάνουν ό,τι θέλουν με το σώμα και τη σκέψη τους.

Άποψη: Γιορτές και αργίες στο ελληνικό σχολείο

- «Τι ώρα τελειώνει η γιορτή;»
- «Πόσες απουσίες θα πάρουμε;»
Σε αυτά τα δύο απλά και αδιαλείπτως επαναλαμβανόμενα ερωτήματα φανερώνεται η κατάντια αυτού που στην εκπαιδευτική γλώσσα λέμε «σχολική εορτή». Μη βιαστείς, φίλε αναγνώστη, να σκεφτείς «υπάρχουν και εξαιρέσεις», γιατί και δίκιο έχεις αλλά και πίσω από αυτή τη λεκτική κολυμβήθρα του Σιλωάμ μάταια προσπαθούμε να κρύψουμε τη γύμνια του βασιλιά.

Ένα σχολείο ντροπή που δεν τιμά το υπουργείο Παιδείας

Διαβάστε στο alfavita.gr και δείτε σχετικές φωτογραφίες για την τραγική κατάσταση που επικρατεί στο ΕΕΕΕΚ Κορδελιού. Οι συνθήκες στις οποίες κάνουν μάθημα 45 νέα παιδιά με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες θα ήταν για γέλια αν δεν επρόκειτο για ένα τόσο μα τόσο σοβαρό θέμα. 

Παιδιά σε αναμονή: Ζητούνται γονείς για τα εγκαταλελειμμένα βρέφη στο «Έλενα» και στο «Αλεξάνδρα»

«Τα εγκαταλελειμμένα βρέφη που φιλοξενούνται στο “Έλενα” και στο “Αλεξάνδρα” έχουν γεννηθεί κυρίως από μόνες μητέρες, χρήστριες ναρκωτικών ουσιών, οι οποίες δεν αντιλαμβάνονται το γονεϊκό τους ρόλο, από μόνες μητέρες χαμηλής νοημοσύνης και από μητέρες που πάσχουν από κάποιο ψυχικό νόσημα», αναφέρει ο διοικητής των δύο νοσοκομείων Δημήτρης Βεζυράκης μιλώντας στο «Πρακτορείο», το περιοδικό του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Ο κ. Βεζυράκης, καταρρίπτει επίσης το μύθο περί κρίσης, υποστηρίζοντας ότι υπάρχει η κακή οικονομική κατάσταση, αλλά δεν είναι καθοριστική για την εγκατάλειψη των βρεφών.

Τα άτομα με διαβήτη ξεχνούν να ελέγξουν την όρασή τους

Μολονότι οι διαβητικοί έχουν αυξημένες πιθανότητες να εμφανίσουν σοβαρές οφθαλμολογικές παθήσεις, κινδυνεύουν ακόμη και με απώλεια όρασης, εντούτοις οι περισσότεροι πάσχοντες δεν ελέγχουν τακτικά την όρασή τους.

Παιδιά ενός κατώτερου Θεού τα παιδιά με αυτισμό στη Θεσσαλονίκη - Με τι παλεύουν

Σε παιδιά ενός κατώτερου Θεού έχουν μεταμορφωθεί τα τα άτομα με αυτισμό, βαριά νοητική αναπηρία και πολλαπλές αναπηρίες στη Θεσσαλονίκη, καθώς λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων, αναγκάζονται να περιμένουν πολλούς μήνες για να κάνουν προγραμματισμένες αλλά και έκτακτες οδοντοθεραπείες με γενική αναισθησία στα νοσοκομεία Ιπποκράτειο και Άγιος Δημήτριος.