Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2023

Μανταρίνια (Καλώς ήρθατε στον κόσμο του Asperger)

Μικρές απλές καθημερινές τελετουργίες. Ενέργειες που γίνονται συνέχεια με απόλυτη σταθερότητα, αυστηρότητα και άκαμπτο τρόπο. Πράξεις που όταν είμαστε χαλαροί και χαρούμενοι μας φαίνονται χαριτωμένες ή αστείες, ενώ όταν είμαστε κουρασμένοι και βιαστικοί μας φαίνονται ενοχλητικές, ανούσιες, εκνευριστικές και χάσιμο χρόνου.

Άγχος: 6 τρόποι με τους οποίους το δημιουργείτε ασυνείδητα στο παιδί

Το άγχος δεν είναι μόνο θέμα των ενηλίκων. Κλινικές έρευνες δείχνουν ότι εκατομμύρια παιδιά παλεύουν με συμπτώματα άγχους. Μια πρόσφατη ανάλυση ανεβάζει, μάλιστα, τον αριθμό στο 20,5% των νέων παγκοσμίως.

«Μερικές φορές το άγχος μπορεί να είναι δύσκολο να εντοπιστεί, καθώς τα παιδιά μπορούν να το εκδηλώσουν με διαφορετικούς τρόπους», σημειώνει η Dr. Khadijah Booth Watkins, του Γενικού Νοσοκομείου της Μασαχουσέτης. «Αυτό μπορεί να οφείλεται σε πολλούς παράγοντες, όπως ο τύπος του άγχους που βιώνουν, η ηλικία τους ή οι γλωσσικές τους δεξιότητες».

Δύο Πρότυπα Σχολεία μπορούν να δηλώνουν οι υποψήφιοι μαθητες

Αλλαγές όσον αφορά την εισαγωγή στα Πρότυπα Σχολεία, την διαδικασία της αξιολόγησης του έργου των εκπαιδευτικών και τους Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου φέρνει τροπολογία την οποία κατέθεσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως προς ψήφιση, στη Βουλή.

Τι αλλάζει

Συγκεκριμένα, αυξάνονται τα Πρότυπα Σχολεία (Π.Σ.) για τα οποία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν αίτηση και να συμμετάσχουν στις εξετάσεις εισαγωγής, από ένα σύμφωνα με την ισχύουσα ρύθμιση, σε δύο.

Θεσσαλονίκη: Μαθήματα Cheerleading σε δημοτικά σχολεία - Δηλώστε συμμετοχή

Ο σύλλογος των Πρωταθλητών Ευρώπης, Ελληνικό Αστέρι, σε συνεργασία με τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων του 3ου και 17ου δημοτικών σχολείων Θεσσαλονίκης σας καλεί να γνωρίσετε το νέο Ολυμπιακό άθλημα Cheerleading (ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ), με τα 4 αγωνίσματα (jazz, ακροβατικό, hip-hop, freestyle pom).

Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται στο κλειστό γυμναστήριο του 17ου δημοτικού σχολείου Θεσσαλονίκης.

“Παραπληροφόρηση: Περί τίνος πρόκειται…;” Ένας οδικός χάρτης για εκπαιδευτικούς στο ψηφιακό κόσμο

Η έκδοση “Κατευθυντήριες γραμμές για διδάσκοντες και εκπαιδευτικούς σχετικά με την αντιμετώπιση της παραπληροφόρησης και την προώθηση του ψηφιακού γραμματισμού μέσω της εκπαίδευσης και της κατάρτισης” παρέχει πρακτική καθοδήγηση στους διδάσκοντες με γνώμονα στο τι λειτουργεί όσον αφορά τον ψηφιακό γραμματισμό.

Το ΕΚ ζητά την καλύτερη προστασία των καταναλωτών στα διαδικτυακά βιντεοπαιχνίδια

Οι ευρωβουλευτές θέλουν να διασφαλίσουν την προστασία των καταναλωτών στα διαδικτυακά βιντεοπαιχνίδια και την καλύτερη αξιοποίηση του δυναμικού τους.

Ο ευρωπαϊκός τομέας βιντεοπαιχνιδιών αναπτύσσεται γρήγορα – το 2021 εκτιμάται ότι ο κλάδος αντιπροσώπευε μέγεθος αγοράς 23,3 δισ. ευρώ.

Στις 18 Ιανουαρίου 2023, οι ευρωβουλευτές ζήτησαν τη θέσπιση εναρμονισμένων κανόνων σε επίπεδο ΕΕ που να παρέχουν καλύτερη προστασία στους καταναλωτές στον τομέα των διαδικτυακών βιντεοπαιχνιδιών.

Χρ. Σοφιανοπούλου: Πού πήγε η Αννα Φρανκ

Μία από τις ωραίες ταινίες του 2021 είναι το animation του γνωστού Ισραηλινού σκηνοθέτη Αρι Φόλμαν με τίτλο Where is Anne Frank. Ο σκηνοθέτης είχε αναφέρει σε συνέντευξή του: «Σκέφτηκα ότι τα παιδιά μου δεν πρόκειται ποτέ να διαβάσουν το ημερολόγιο. Αν η Αννα Φρανκ ήταν παιχνίδι στον υπολογιστή θα το είχαν ήδη παίξει. Αλλά δεν θα διάβαζαν 360 σελίδες. […] Βλέποντας την ταινία ίσως πάνε και στο αληθινό ημερολόγιο της Αννας Φρανκ και ανακαλύψουν πόσο σπουδαίο είναι».

FDA: Άναψε πράσινο στην ενέσιμη θεραπεία της παχυσαρκίας σε εφήβους 12 ετών και άνω

Η παχυσαρκία στα παιδιά και τους εφήβους, όπως και στους ενήλικες, έχει φτάσει παγκοσμίως τις τελευταίες δεκαετίες σε επίπεδα πανδημίας. Η Ελλάδα, μάλιστα, κατέχει τα θλιβερά πρωτεία ανάμεσα στις χώρες της Ευρώπης ως προς τον επιπολασμό της υπερβαρότητας και παχυσαρκίας σε παιδιά και εφήβους.

Το πρόβλημα λαμβάνει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις, αν αναλογιστεί κανείς ότι 25% των παιδιών και 75% των εφήβων με παχυσαρκία θα γίνουν παχύσαρκοι ενήλικες.

Νέους αλγορίθμους θα δοκιμάσουν στην Online Διδασκαλία Μαθηματικών σε έξι Πανεπιστήμια στην Ευρώπη

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 3η συνάντηση εργασία του έργου iMath που χρηματοδοτείται από πρόγραμμα Erasmus+ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από την Ελλάδα αντιπροσωπεύεται από τον καθηγητή του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κ. Σπύρο Συρμακέση.

Το Φεστιβάλ Δράμας εγκαινιάζει νέο διαγωνιστικό τμήμα για παιδιά και νέους

Την ένταξη ενός νέου διαγωνιστικού τμήματος στο πρόγραμμά του, ανακοίνωσε το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, το οποίο εγκαινιάζεται στη φετινή 46η διοργάνωσή του που θα πραγματοποιηθεί από τις 4 έως τις 10 Σεπτεμβρίου 2023. Ο λόγος για το «Kiddo», τη νέα φιλόδοξη ενότητα του Φεστιβάλ που απευθύνεται σε παιδιά και νέους και έχει επικεφαλής τη Δραμινή ηθοποιό Έλενα Μαυρίδου.

Το Εδιμβούργο αφαιρεί το κρέας από το μενού στα σχολεία για να μειώσει το αποτύπωμα άνθρακα

Το Εδιμβούργο είναι πλέον η πρώτη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα που δεσμεύεται να αφαιρέσει το κρέας από το μενού σε σχολεία, νοσοκομεία και οίκους ευγηρίας, ψηφίζοντας «ναι» σε μία συνθήκη που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει τη δέσμευση για την προώθηση της vegan διατροφής έναντι των ζωικών προϊόντων.