Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Προβολή: Ημέρα Σπανίων Παθήσεων 2014

Δείτε και προωθήστε το επίσημο βίντεο της Παγκόσμιας Ημέρας Σπανίων Παθήσεων για το 2014! Η 7η Παγκόσμια Ημέρα Σπανίων Παθήσεων πρόκειται να λάβει χώρα στις 28 Φεβρουαρίου 2014. Το φετινό βίντεο έχει ως θέμα τη «ΦΡΟΝΤΙΔΑ», δείχνοντας τις διάφορες μορφές φροντίδας για τους ασθενείς με σπάνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους.
«Ενωθείτε για Καλύτερη Φροντίδα» και πάρτε μέρος!
Συμμετάσχετε σε κάποια δράση κοντά σε εσάς, έτσι ώστε να δείξετε την αλληλεγγύη σας. 
Δείξτε την αλληλεγγύη σας σήμερα!

FingerReader: "Το δαχτυλίδι ανάγνωσης το οποίο επιτρέπει σε τυφλούς να παίζουν τις πληροφορίες στα… δάχτυλα"

Αμερικανοί ερευνητές από το εργαστήριο Fluid Interfaces του MIT δημιούργησαν το FingerReader,... ένα δαχτυλίδι ανάγνωσης το οποίο επιτρέπει σε τυφλούς να παίζουν τις πληροφορίες στα… δάχτυλα.

Το αξεσουάρ φοριέται στον δείκτη του χρήστη και διηγείται με ανδρική φωνή το κείμενο που διαβάζει. Όταν εκείνος τοποθετεί το δάχτυλό του στη σελίδα, στην επιφάνεια μιας ταμπλέτας ή ebook, κινώντας το προς τα δεξιά, το δαχτυλίδι ανάγνωσης σκανάρει το κείμενο, μεταφράζοντάς το σε φωνή. 

Παγκόσμια Ημέρα Σπανίων Παθήσεων: Δύσκολη η πρόσβαση των ασθενών με σπάνιες παθήσεις στη θεραπεία

Πολλά εμπόδια αντιμετωπίζουν οι έλληνες πάσχοντες από σπάνιες παθήσεις στην πρόσβασή τους στην κατάλληλη θεραπεία, η ένταξη των «ορφανών φαρμάκων» στη θετική λίστα των φαρμάκων γίνεται με καθυστέρηση, ενώ πολλοί εξ αυτών αναγκάζονται να πληρώνουν από την τσέπη τους τη θεραπεία.

Επισημάνσεις του Συνηγόρου του Πολίτη σχετικά με τη νέα διαδικασία απαλλαγής από το τέλος ταξινόμησης και κυκλοφορίας αυτοκινήτων για τα άτομα με αναπηρίες

O Συνήγορος του Πολίτη εξέτασε αναφορές σχετικά με τα προβλήματα που προέκυψαν κατά τη διεκπεραίωση αιτημάτων ατόμων με αναπηρίες για την απαλλαγή τους από το τέλος ταξινόμησης και τα τέλη κυκλοφορίας των αυτοκινήτων τους, μετά την έναρξη λειτουργίας του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) τον Σεπτέμβριο 2011.

3ο Συνέδριο Ακουστικής Οικολογίας: «Ακουστική Οικολογία και Εκπαίδευση»

Στις 28, 29 και 39 Ιουνίου του 2014 θα διοργανωθεί στην Αθήνα το 3ο Συνέδριο Ακουστικής Οικολογίας: «Ακουστική Οικολογία και Εκπαίδευση».

Η δυσλεξία είναι «ανούσιος όρος», υποστηρίζουν δύο καθηγητές

Η δυσλεξία είναι μία ανούσια «ταμπέλα» που διευκολύνει τους γονείς της μεσαίας κοινωνικής τάξης, οι οποίοι φοβούνται ότι θα χαρακτηριστούν τα παιδιά τους χαζά ή τεμπέληδες, ισχυρίζεται ένα νέο, αμφιλεγόμενο βιβλίο.

Νέο προγεννητικό τεστ DNA για το σύνδρομο Ντάουν

Δέκα φορές πιο ακριβές στην προγεννητική διάγνωση του συνδρόμου Ντάουν και άλλων γενετικών ανωμαλιών του παιδιού, σε σχέση με τα υπάρχοντα τεστ αίματος και υπερήχων, είναι ένα νέο τεστ που ανακοίνωσαν αμερικανοί επιστήμονες.

2ο Συνέδριο: «Ακαδημαϊκή αριστεία και χάρισμα: καινοτόμες πρακτικές προσωποποιημένης μάθησης»

Διεξαγωγή του 2ου επιστημονικού συνεδρίου με τίτλο «Ακαδημαϊκή αριστεία και χάρισμα: καινοτόμες πρακτικές προσωποποιημένης μάθησης«, στην Αθήνα, το Σάββατο, 15 Μαρτίου 2014.

Λεξιλογικά της αποκριάς του Ν. Σαραντάκου

Τελειώνει ο Φλεβάρης σήμερα, μεθαύριο τελειώνει και το καρναβάλι, και ούτε φέτος έβαλα κάποιο θέμα αποκριάτικο -και επειδή αυτή την εβδομάδα είχα πολλές και διάφορες εκδηλώσεις, το μόνο που προλαβαίνω είναι να ανεβάσω ένα παλιό άρθρο, στο οποίο έχω προσθέσει μερικά πράγματα, ένα άρθρο για τα λεξιλογικά του καρναβαλιού.

Δωρεάν μαθήματα σε αποφοίτους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης

Δωρεάν μαθήματα σε όλους τους αποφοίτους της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης προσφέρονται στα πλαίσια της πράξης «Ακαδημία Πλάτωνος - Η Πολιτεία και ο Πολίτης» από το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν τις αιτήσεις τους μέχρι και τις 9 Μαρτίου.