Τρίτη 7 Ιουνίου 2022

Μαζί είναι καλύτερα!

Πώς γίνεται να έχεις μαθητή/τρια που δεν τον/την έχεις συναντήσει ποτέ, δεν του/της έχεις μιλήσει ποτέ, αλλά τον/την ξέρεις τόσο καλά σαν να τον/την έχεις κάθε μέρα; Και όμως, γίνεται. Στην εποπτεία – καθοδήγηση!

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες της γενικής αγωγής (δάσκαλοι/ες και καθηγητές/τριες) που ανέλαβαν μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, αλλά και νέοι/ες συνάδελφοι/ισσες που ακόμα δεν αισθάνονται «έτοιμοι» και χρειάζονται μια μικρή καθοδήγηση, μοιράζονται μαζί μας σκέψεις, προβληματισμούς, δυσκολίες και διδακτικές ιδέες και χαράζουμε μαζί την πορεία της διδασκαλίας.

Γεμίζει υπαίθριες δανειστικές βιβλιοθήκες ο Δήμος Σερρών

Οι υπαίθριες δανειστικές βιβλιοθήκες είναι πλέον γεγονός και για τον Δήμο Σερρών. Πρόκειται για ελεύθερες γωνιές βιβλίου που θα τοποθετηθούν στην πόλη και χάρη σ’ αυτή την καινοτομία, κάθε πολίτης θα έχει την ευκαιρία να δανειστεί, να ξεφυλλίσει και να απολαύσει το βιβλίο της αρεσκείας του και φυσικά να το επιστρέψει μετά.

Οι υπαίθριες δανειστικές βιβλιοθήκες ξεκινάνε το ταξίδι τους από την Τρίτη 7 Ιονίου στο Δήμο Σερρών με σκοπό να προσελκύσουν το αναγνωστικό κοινό και να αποκτήσουν και νέο.

Αργύρης Κουμτζής: Ο Έλληνας που δημιούργησε έναν κώδικα για την κατανόηση της επιφάνειας του Ήλιου

Πώς είναι να ζεις σ’ έναν κόσμο χωρίς εικόνες; Ποια είναι η καθημερινότητά σου όταν έχεις προβλήματα όρασης; Ποια εμπόδια καλείσαι να ξεπεράσεις; Και πώς είναι να ανακαλύπτεις συνεχώς μόνος σου τον δρόμο προς την επιτυχία;

Ο Αργύρης Κουμτζής ήταν δέκα μηνών όταν διαγνώστηκε με ατροφικό οπτικό νεύρο. Έκτοτε η όρασή του βρίσκεται κάτω από το ένα εικοστό πέμπτο του φυσιολογικού κι αυτή η βλάβη δεν θα αποκατασταθεί ποτέ. Παρ’ όλα αυτά, είχε πάντα την όρεξη, την επιθυμία και την ενέργειά να επιτύχει αυτά που ονειρεύεται, παρά τα εμπόδια που συναντούσε διαρκώς στη χώρα μας.

Μαθητές «καρφίτσωσαν» προβλήματα της περιοχής τους σε ψηφιακό χάρτη

Η διέλευση για τους οδηγούς απαγορεύεται αλλά οι διερχόμενοι δεν το γνωρίζουν, όχι γιατί δεν κατέχουν τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας, άλλα επειδή η πινακίδα με τη σήμανση είναι ανάμεσα σε θάμνους και καλά κρυμμένη μέσα στην πυκνή βλάστηση. Πιο πέρα, μια μεγάλη λακκούβα παραμένει ανοιχτή αποτελώντας κίνδυνο για αυτοκίνητα, μοτοσικλέτες και πεζούς. Αυτά και πολλά ακόμη ...κακώς κείμενα εντόπισαν μαθητές από το 1ο ΓΕΛ Γιαννιτσών και έφτιαξαν έναν ψηφιακό χάρτη, «καρφιτσώνοντας» πάνω του τα προβλήματα.

Οι μαθητές σε δημοτικά με πολύ θόρυβο από τον δρόμο έχουν χειρότερες γνωστικές επιδόσεις, σύμφωνα με ισπανική έρευνα

Τα παιδιά που παρακολουθούν σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης με περισσότερο θόρυβο λόγω της κυκλοφορίας οχημάτων στον δρόμο εμφανίζουν πιο αργή γνωστική ανάπτυξη, όπως δείχνει μία νέα ισπανική επιστημονική μελέτη. Αντίθετα, τα επίπεδα θορύβου στο σπίτι δεν φαίνεται να επηρεάζουν εξίσου αρνητικά τις επιδόσεις των παιδιών, όσον αφορά τη μνήμη και την προσοχή.

«Ισορροπίες»: Έκθεση του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου για παιδιά με Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές (ΔΑΔ) Λάρισας

Την Παρασκευή 3 Ιουνίου και ώρα 20:30, στο αίθριο του ισογείου, της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας-Μουσείου Γ. Ι. Κατσίγρα, εγκαινιάστηκε η έκθεση με τίτλο: «Ισορροπίες» του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου για παιδιά με Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές (ΔΑΔ) Λάρισας

Η έκθεση παρουσιάζεται σε συνδιοργάνωση της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας-Μουσείου Γ. Ι. Κατσίγρα με το 1ο Ειδικό Σχολείο για παιδιά με Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές (ΔΑΔ) Λάρισας.

Σχολεία: Πάνω από 2.000 μαθητές ενημερώθηκαν για θέματα σεξουαλικής αγωγής

Περισσότεροι από 2.000 μαθητές συμμετείχαν στο πρόγραμμα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης γύρω από θέματα σεξουαλικής αγωγής που πραγματοποίησε η Γενική Γραμματεία Δημογραφικής, Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων (ΓΓΔΟΠΙΦ) σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο – Μαιευτήριο «Έλενα Βενιζέλου». 

Βραβεύτηκαν 166 ζωγραφιές από 11 Σχολεία της Αχαΐας-« Η ζωή στο σπίτι και στο σχολείο με τον κορωνοϊό»

Πλημμύρισε με παιδικά χαμόγελα και ενθουσιασμό ο ημιώροφος του ξενοδοχείου «Αστήρ», την Παρασκευή (3 Ιουνίου) το απόγευμα, στη διάρκεια της εκδήλωσης του παραρτήματος Πάτρας της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρίας για τη βράβευση των μαθητών σχολείων της Αχαΐας στο διαγωνισμό ζωγραφικής με θέμα «Η ζωή με τον κορωνοϊό στο σπίτι και στο σχολείο».

Ενα ησυχαστήριο για νέες μητέρες στο Μανχάταν

Η γυναικολόγος – μαιευτήρας Αλίσια Ρόμπινς παρέλυσε από το άγχος λαμβάνοντας εξιτήριο από το μαιευτήριο μετά τη γέννηση των δύο πρώτων παιδιών της. Η κατάσταση ήταν πολύ πιο δύσκολη απ’ ό,τι περίμενε. «Διαρκώς αναρωτιόμουν αν πράγματι ο θηλασμός είναι τόσο δύσκολος, γιατί μου προκαλεί τέτοιο άγχος και αν αυτή θα ήταν η νέα μου κανονικότητα», θυμάται. H επίσκεψη της μητέρας της για να βοηθήσει δεν απέδωσε. «Τσακωνόμασταν για τα πάντα, ακόμα και για την αποστείρωση του μπιμπερό».

Αθλητές που κατέκτησαν μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες Κωφών της Βραζιλίας βράβευσε ο κεντρικός δήμος

Αθλητές από τη Θεσσαλονίκη που κατέκτησαν μετάλλια και διακρίθηκαν στους 24ους Ολυμπιακούς Αγώνες Κωφών της Βραζιλίας βράβευσε το δημοτικό συμβούλιο του κεντρικού δήμου.

Διαλέξεις σε σχολικές μονάδες από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Νοτίου Aιγαίου

Διαλέξεις σε σχολικές μονάδες πραγματοποίησαν τον Μάιο 2022 στελέχη Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Νοτίου Αιγαίου

Τις διαλέξεις παρακολούθησαν -305- μαθητές