Παρασκευή 24 Μαΐου 2024

Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να βοηθήσει τα νεαρά άτομα που αναζητούν συμβουλές από συνομηλίκους.

Τα νεαρά άτομα βρίσκουν υποστήριξη σε απαντήσεις που δημιουργούνται από την τεχνητή νοημοσύνη σε θέματα που κυμαίνονται από τις σχέσεις τους έως τη σωματική τους υγεία. Ωστόσο, όταν πρόκειται για ευαίσθητα θέματα, όπως οι αυτοκτονικές σκέψεις, προτιμούν τις ανθρώπινες απαντήσεις. Αυτό, τουλάχιστον, υποστηρίζει μια νέα μελέτη.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» και το Εθνικό Ίδρυμα Κωφών δίνουν ισότιμη πρόσβαση στην επικοινωνία

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» και το Εθνικό Ίδρυμα Κωφών, την Τετάρτη 15 Μαΐου, ανακοίνωσαν την έναρξη της νέας συνεργασίας τους, στο πλαίσιο της οποίας το «Χαμόγελο» αξιοποιεί περαιτέρω τη λειτουργία της Υπηρεσίας «Relay Service» του Εθνικού Ιδρύματος Κωφών, προσφέροντας ισότιμη πρόσβαση σε όλα τα εργαλεία και οι υπηρεσίες που διαθέτει και σε κωφά και βαρήκοα άτομα της χώρας.

Η ανεργία στην αναπηρική κοινότητα κι ο ρόλος της σχολής επαγγελματικής κατάρτισης ΑμεΑ Αθηνών

 

Πάνος Πολυπαθέλης: «Έχω αρνηθεί δουλειές επειδή ήθελαν να εκμεταλλευτούν την αναπηρία μου»

«Ποιον θα δούνε τελικά; Τον ανάπηρο ή τον ηθοποιό;» αναρωτιέται ο Πάνος Πολυπαθέλης που γεννήθηκε με εγκεφαλική παράλυση. Πρωταγωνιστεί στην παράσταση «4 Σκιάχτρα στη Μέση του Κόσμου» στο Θέατρο 104 και μιλά στη LiFO για το γεγονός ότι δεν έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος σχετικά με τη συμπερίληψη των ΑμεΑ στην Ελλάδα, κάτι που φάνηκε ιδιαίτερα μετά την πανδημία. «Επέλεξα να δουλεύω με άτομα που δεν εκμεταλλεύονται την αναπηρία μου» επισημαίνει, μεταξύ άλλων.

Γονείς: Προσέξτε πώς διαφωνείτε μπροστά στα παιδιά

Μην ξεχνάτε ότι η σχέση σας θα αποτελέσει πρότυπο για τα παιδιά σας στο μέλλον…

Τα παιδιά μαθαίνουν πώς να αλληλεπιδρούν με τους άλλους παρακολουθώντας τους ενήλικες γύρω τους, και μερικές φορές, ανεπίλυτες συγκρούσεις μπορεί να διαδραματίζονται μπροστά στα παιδιά.

Ανασφαλείς και αγχωμένες οι γενιές G και millennials

Δύο γενιές που «χτυπιούνται» από την οικονομική ανασφάλεια, τα υψηλά επίπεδα άγχους και τις αυξανόμενες κλιματικές ανησυχίες, την G και τους millennials, αναδεικνύει η φετινή έρευνα της Deloitte, που εκπονήθηκε με σχεδόν 23.000 συμμετέχοντες από 44 χώρες, εκ των οποίων οι 300 ήταν από την Ελλάδα.

Πανελλήνιες 2024: Μύθος και πραγματικότητα για το βαθμό ευκολίας ή δυσκολίας των θεμάτων

Αν τα θέματα των Πανελληνίων εξετάσεων είναι ευκολότερα ή είναι δυσκολότερα θα πετύχουν περισσότεροι ή λιγότεροι υποψήφιοι στα ΑΕΙ;

Εύκολα ή δύσκολα θέματα των πανελληνίων εξετάσεων;

«Στρατιές» αριστούχων ή «σφαγή» των υποψηφίων;

Τουρνουά μπάσκετ με αμαξίδιο στη Λάρισα

Η Ολυμπιάδα Λάρισας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας διοργανώνει το διήμερο 25-26 Μαΐου τουρνουά μπάσκετ με αμαξίδιο στο κλειστό γήπεδο του Αγίου Θωμά. Η τέλεση του τουρνουά θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα της Ομοσπονδίας Σωματείων Ελλήνων Καλαθοσφαιριστών με Αμαξίδιο.

Διεθνές Πρωτάθλημα Βετεράνων Κωφών Ανδρών από 28 Μαΐου έως 1 Ιουνίου στο Βόλο

Η DIMBF (Deaf International Masters Basketball Federation, Διεθνής Ομοσπονδία Μπάσκετ Κωφών), ανακοίνωσε τη διοργάνωση των αγώνων του Διεθνούς Πρωταθλήματος Κωφών Βετεράνων που θα διεξαχθεί στην πόλη του Βόλου από τις 28 Μαΐου έως 1 Ιουνίου 2024.

Στιβ Βόζνιακ: Πώς η διαπαιδαγώγηση μπορεί να οδηγεί σε μια ζωή σχεδόν σαν… μυθιστόρημα

Όσοι έχουν παιδιά έχουν ένα τεράστιο δίλημμα: πρέπει να ωθήσουν τα παιδιά τους προς συγκεκριμένες δραστηριότητες και εκπαιδευτικές επιδιώξεις ή να τα αφήσουν ελεύθερα να ακολουθήσουν αυτό που τους αρέσει και τα ικανοποιεί.

Σε γραφή Braille οι πινακίδες Υπηρεσιών του Δήμου Χαλκηδόνος

Ανάγλυφες πινακίδες με γραφή Braille τοποθετήθηκαν έξω από τα γραφεία των Υπηρεσιών του δήμου Χαλκηδόνος ώστε να διευκολυνθεί η εξυπηρέτηση πολιτών που αντιμετωπίζουν προβλήματα όρασης.

Μέσω της ψηλάφησης, οι πολίτες θα μπορούν να περιηγηθούν στους χώρους και να βρουν πιο εύκολα την υπηρεσία που επιθυμούν.