Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2024

Παίζουμε: Math answer or die

Ο μαθητής μας Σ. μάς προτείνει ένα από τα αγαπημένα του παιχνίδια.

Τελευταία περνάω πιο πολλή ώρα στον υπολογιστή. Βέβαια προσπαθώ να μην πάει χαμένη. Γι’ αυτό κάποιες φορές παίζω εκπαιδευτικά παιχνίδια.

Καλλιτεχνικός Μαθητικός Διαγωνισμός: «Το ΙΘΤΠ στη γειτονιά των Καπναποθηκών»

Το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης θα εορτάσει τα 25 χρόνια πολιτιστικής ζωής διοργανώνοντας επετειακό αφιέρωμα με ποικίλες δράσεις. Στο πλαίσιο αυτό διοργανώνει καλλιτεχνικό διαγωνισμό για μαθητές και μαθήτριες από 6 έως 18 ετών, με θέμα τις Καπναποθήκες της Ξάνθης.

Παιδιά: Είναι η πιο δυνατή μορφή αγάπης η γονεϊκή; Έρευνα απαντά

Νέα μελέτη από το πανεπιστήμιο Aalto της Φινλανδίας εξέτασε 55 άτομα ηλικίας 28 έως 53 ετών που είχαν τουλάχιστον ένα παιδί και δήλωναν ερωτευμένα με τον σύντροφό τους έτσι ώστε να εντοπίσουν ποια μορφή αγάπης πυροδοτεί πιο έντονα περιοχές του εγκεφάλου και είναι ενδεχομένως η πιο δυνατή.

Τι κάνεις όταν κακοποιούν μπροστά σου ένα παιδί;

Την ώρα που έπινα έναν πρωινό καφέ, στο διπλανό μου τραπέζι καθόταν μια οικογένεια. Μητέρα, πατέρας, δύο μεγάλες κόρες με τα παιδιά τους, στο καρότσι το ένα, γύρω στα πέντε το άλλο. Φωνακλάδες, Ελληνοαμερικανοί πρώτης γενιάς οι γονείς, το καταλάβαινες από την προφορά, είχαν έρθει να περάσουν το καλοκαίρι στο χωριό τους. 

Το κινητό απαγορεύεται, στα παιδιά ποιος θα το πει;

Το κινητό στην τσάντα», αλλά πώς ακριβώς; Με την τσάντα κλειστή; Με το κινητό κλειστό; Στο αθόρυβο; Σε λειτουργία πτήσης; Με τα smartwatch τι γίνεται; Και ποιος θα… το πει στα παιδιά; Με ερωτήματα –και μια υπόνοια σαρκασμού– υποδέχεται η εκπαιδευτική κοινότητα τις χθεσινές εξαγγελίες για απαγόρευση χρήσης και εμφανούς κατοχής κινητών στο σχολείο.

Εθνική Βιβλιοθήκη: Εικαστικά, μουσική, δημιουργική γραφή, ιστορία, επιστήμες – Ξεκινούν εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά και εφήβους

Δωρεάν εκπαιδευτικά προγράμματα ειδικά σχεδιασμένα για παιδιά και εφήβους στην Εθνικής Βιβλιοθήκη στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) διοργανώνονται όλη τη σχολική χρονιά. Ποιες δράσεις περιλαμβάνουν, πότε ξεκινούν οι δηλώσεις συμμετοχής.

Μηνιγγίτιδα Β’: Άρχισε η δωρεάν χορήγηση του εμβολίου σε παιδιά έως 18 μηνών

Από τις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας ξεκίνησε από τους παιδιάτρους η συνταγογράφηση του εμβολίου BEXSERO κατά της Μηνιγγίτιδας Β', σε παιδιά κάτω των 18 μηνών.

Τεό Κιουρέν: Στα 6 ακρωτηριάστηκε στα άνω και κάτω άκρα, στα 24 είναι το πρόσωπο των Παραολυμπιακών Αγώνων - "Όχι ήρωας, απλώς κολυμβητής

Η Libération, η γαλλική εφημερίδα που συνηθίζει να κάνει πολύ δυνατά πρωτοσέλιδα αναδεικνύοντας την εικόνα που περιγράφει πληρέστερα τη σημαντικότερη είδηση της μέρας, δεν θα μπορούσε να μην επιλέξει τη φωτογραφία του Τεό Κιουρέν τη στιγμή που βγαίνει από ένα κατακόκκινο ταξί επενδυμένο με τους Φρύγες, τις μασκότ των Ολυμπιακών και των Παραολυμπιακών στο Παρίσι.

Unicef: Περισσότερα από 2.000 παιδιά στη Γαλλία είναι αναγκασμένα να κοιμούνται στον δρόμο

Μια «απαράδεκτη» κατάσταση: περισσότερα από 2.000 παιδιά είναι αναγκασμένα να κοιμούνται στον δρόμο, σύμφωνα με την Unicef France, η οποία προειδοποίησε σήμερα για τις «καταστροφικές» συνέπειες μιας «άστεγης» παιδικής ηλικίας.

Mpox: 4+6 συμβουλές προς τους γονείς από την πρόεδρο των Παιδιάτρων Β. Ελλάδος

Συναγερμός έχει σημάνει τις τελευταίες εβδομάδες τόσο από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) όσο και από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC), αλλά και τον ΕΟΔΥ μετά την ραγδαία εξάπλωση του ιού Mpox – Ευλογιά των Πιθήκων, καθώς η νέα μετάλλαξη του ιού επιτρέπει την μετάδοση, υπό προϋποθέσεις, από άνθρωπο σε άνθρωπο. Ωστόσο τo καμπανάκι γίνεται ηχηρότερο για τις ευάλωτες ομάδες, τα παιδιά και τις εγκύους.

Γάζα: Επεκτείνεται ο εμβολιασμός κατά της πολιομυελίτιδας 640.000 παιδιών

Τα Ηνωμένα Έθνη σε συνεργασία με τις παλαιστινιακές υγειονομικές αρχές ξεκίνησαν χθες τους εμβολιασμούς κατά της πολιομυελίτιδας 640.000 παιδιών στη Λωρίδα της Γάζας με το Ισραήλ και την Χαμάς να συμφωνούν σε σύντομες παύσεις των εχθροπραξιών προκειμένου να διεξαχθεί η εκστρατεία εμβολιασμού.