Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Ποδηλασία και παιδί



Η ποδηλασία γενικότερα είναι μία διασκεδαστική ασχολία για κάθε παιδί, μιας και το ποδήλατο θεωρείται σαν ένα από τα βασικά παιχνίδια που αγοράζει κάθε γονιός στο παιδί του. Η χρήση του ποδηλάτου ως παιχνίδι μπορεί να πραγματοποιηθεί στην μόνιμη κατοικία όπως επίσης και κατά την διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών της κάθε οικογένειας. Για να πραγματοποιήσουμε έστω και μία απλή βόλτα θα πρέπει να τηρηθούν κανόνες ασφάλειας και χρήσης του απαραίτητου εξοπλισμού τόσο από τους γονείς όσο και από τα παιδιά. Έχει αποδειχτεί ότι τα παιδιά 7-12 ετών είναι ιδιαίτερα επιρρεπή σε ατυχήματα, γι' αυτό η ασφάλεια των παιδιών θα πρέπει να απασχολεί ιδιαίτερα τους γονείς προκειμένου να έχουμε υπεύθυνους και σωστά καταρτισμένους μελλοντικούς οδηγούς.

Κανόνες καλής συμπεριφοράς στο φαγητό

Το τραπέζι του φαγητού και η διαδικασία είναι ένας περιορισμένος χώρος και μία ώρα, που χρειάζονται κάποιους κανόνες, ώστε να μην έχουμε παρατράγουδα, να γίνονται τα νεύρα μας… κρόσσια και τα παιδιά μας να τρώνε το φαγητό τους.

Σκυλιά που θα έκαναν τα πάντα για τα παιδιά!

Τα σκυλιά είναι ο καλύτερος φίλος μικρών και μεγάλων. Εμείς, όμως, εδώ θα αναφερθούμε στα μικρά παιδιά και στη σχέση που αναπτύσσουν με τα συμπαθέστατα τετράποδα. Παιδάκια προσχολικής ηλικίας λατρεύουν τα κατοικίδιά τους και το αποδεικνυουν με κάθε τρόπο. Μέσα από το perierga.gr αποδεικνύεται πως θα μπορούσαν να κάνουν τα πάντα για να διευκολύνουν αλλά και για να μη δυσαρεστήσουν ο ένας τον άλλον στο παιχνίδι αλλά και στα σοβαρά.

Νέο τεύχος: Contemporary School Psychology

Διαβάστε και μεταφορτώστε το νέο τεύχος της περιοδικής έκδοσης "Contemporary School Psychology" (2013, Volume 17, Issue 1).

Τα 9 χαρακτηριστικά ενός σπουδαίου Δασκάλου


Τι κάνει έναν δάσκαλο δυνατό;
Τι διαφοροποιεί τον καλό δάσκαλο από τους υπόλοιπους; Δεν υπάρχει συγκεκριμένη απάντηση στη λύση αυτού του αινίγματος και στην καλύτερη περίπτωση οι απαντήσεις είναι συγκεχυμένες. Στη συνέχεια παρατίθεται λίστα με τα βασικά χαρακτηριστικά, που μερικά μπορεί να μας είναι γνωστά, αλλά τα περισσότερα δεν γίνονται εύκολα ορατά. Ας ρίξουμε λοιπόν μια ματιά σε αυτά που κάνουν τη διαφορά.

Παιχνίδι: Ο πύργος του Ανόι

Στόχος του παιχνιδιού είναι να κινηθεί ολόκληρος σωρός από ένα στύλο σε έναν άλλο, αλλά…..: μόνο ένας δίσκος μπορεί να κινηθεί κάθε φορά και κανένας δίσκος δεν μπορεί να τοποθετηθεί πάνω από μικρότερό του δίσκο.
Μεταβείτε στη σελίδα του παιχνιδιού

ΤΕDxKalamata “Brave New World”

Σε έναν γενναίο νέο κόσμο ανοιίγει τις πόρτες του το δεύτερο TEDxKalamata που θα φέρει τον τίτλο “Brave New World” και θα φιλοξενηθεί στις 26 Ιουλίου στο Κάστρο της Καλαμάτας και στις 27 Ιουλίου στο Εκκλησιαστήριο της Αρχαίας Μεσσήνης. 

Σχολή Εφήβων Σαμαρειτών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Η Σχολή Εφήβων Σαμαρειτών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, αφορά αγόρια και κορίτσια ηλικίας από 12 έως και 15 ετών, που επιθυμούν να γίνουν ενεργοί Εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και να προσφέρουν στην κοινωνία μέσω του μεγαλύτερου Εθελοντικού Οργανισμού στον κόσμο.