Δευτέρα 27 Μαΐου 2019

Επτά (αγαπημένα) ποτάμια


Παρασκευάς Σελίμ | Στόχος του είναι να γίνει ο ίδιος ο «φάρος» που θα εμπνεύσει & άλλα παιδιά Ρομά

O Παρασκευάς Σελίμ πιστεύει ότι δεν υπάρχουν άπιαστα όνειρα, παρά μόνο άνθρωποι που τα άφησαν στη μέση!

Έτσι στόχος του είναι να γίνει ο ίδιος ο «φάρος» που θα εμπνεύσει κι άλλα παιδιά Ρομά ώστε να μειωθεί το φαινόμενο της σχολικής εγκατάλειψης, να ενταχθούν στην κοινωνία και να διευρυνθεί ο επαγγελματικός τους ορίζοντας.

Ψηφοφορία έως 30/5 για ταινία προσβάσιμη σε ΑμεΑ

Η μόνη Ελληνική ταινία (προσβάσιμη σε ΑμεΑ) που επιλέχθηκε να συμμετέχει με άλλες πέντε ταινίες απ’ όλον τον κόσμο, στον On Line διαγωνισμό του TSWY Int’l Film Festival Spring Competition, από τις 23/5 έως τις 30/5 μέσω YouTube.


Η Apple εξαγόρασε startup που κάνει έρευνα στην καταγραφή άσθματος σε μικρά παιδιά

Η Apple εξαγόρασε μια μικρή startup από την Καλιφόρνια με την ονομασία Tueo Health σύμφωνα με αναφορά του CNBC. Η εταιρεία αυτή εστιάζει σε θέματα υγείας.

“Η Tueo Health δημιουργεί μια ψηφιακή λύση υγείας για την βελτίωση της διαχείρισης του άσθματος και βοηθώντας γονείς και οικογένειας ώστε να αντιμετωπίσουν καλύτερη αυτή την ασθένεια”

Σε 72 παιδικούς σταθμούς της Αθήνας έφτασαν τα «Βιβλία σε Ρόδες»

Στο Δημοτικό Βρεφοκομείο Αθηνών παραδόθηκαν οι βαλίτσες με τα «Βιβλία σε Ρόδες για πολύ Μικρούς Αναγνώστες», που ταξίδεψαν καθ’ όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης «Αθήνα 2018 – Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου» του Δήμου Αθηναίων σε 72 δημοτικούς βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς σε όλες τις γειτονιές της πόλης, με τη συμμετοχή 110 παιδαγωγών.

Τα ζευγάρια που προτιμούν την εξωσωματική θα μπορούν να διαλέγουν το «εξυπνότερο» έμβρυο

Τα ζευγάρια που υποβάλλονται σε θεραπεία εξωσωματικής γονιμοποίησης θα μπορούσαν να έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν το ”πιο έξυπνο” έμβρυο μέσα στα επόμενα 10 χρόνια, προβλέπει ένας κορυφαίος Αμερικανός επιστήμονας.

Το αεροδρόμιο Ηρακλείου απέκτησε παιδότοπο και χώρο θηλασμού!

Στα καλά νέα της ημέρας, λοιπόν, είναι τα εγκαίνια μιας νέας αίθουσας που παραδόθηκε στις υπηρεσίες του Αεροδρομίου Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης». Η συγκεκριμένη αίθουσα έχει έναν πανέμορφο παιδότοπο για τους μικρούς επισκέπτες αλλά και χώρο θηλασμού για τις μητέρες. Η αίθουσα είναι μια προσφορά από το Φιλανθρωπικό Σωματείο «Φιόγκος Αγάπης»!
Διαβάστε περισσότερα και δείτε φωτογραφίες από τη νέα αίθουσα στον ιστότοπο themamagers.gr από όπου αλιεύσαμε το παραπάνω.

Στη Σουηδία ξεκίνησε τη λειτουργία του το πρώτο ασθενοφόρο ψυχικής υγείας στον κόσμο

Πάνω από 1.500 αυτοκτονίες και 15.000 απόπειρες αυτοκτονίας καταγράφονται ετησίως στη Σουηδία. Για να αντιμετωπιστεί αυτό το οδυνηρό φαινόμενο, οι υπηρεσίες πρόνοιας της Στοκχόλμης δημιούργησαν την Ομάδα Ψυχιατρικής Παρέμβασης Έκτακτης Ανάγκης (Psychiatric Emergency Response Team) - ένα ασθενοφόρο αφιερωμένο μόνο στην περίθαλψη περιστατικών ψυχικής υγείας.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» για τα εξαφανισμένα παιδιά

«Το Χαμόγελο του Παιδιού», για 16η συνεχή χρονιά, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα για τα εξαφανισμένα παιδιά, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 25 Μαΐου, διοργάνωσε συνάντηση για τις νέες δράσεις, πρωτοβουλίες και συνεργασίες για την πρόληψη και αντιμετώπιση του φαινομένου της εξαφάνισης παιδιών, καθώς και των ατόμων που ανήκουν σε ευάλωτες και υψηλού κινδύνου ομάδες. 

Θερινά σχολεία για μαθητές γυμνασίου και λυκείου από την Ένωση Ελλήνων Φυσικών

Η Ένωση Ελλήνων Φυσικών (ΕΕΦ) διοργανώνει και αυτό το καλοκαίρι Θερινά Θεματικά Σχολεία για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου.

Έχοντας ήδη πραγματοποιήσει από το 2007 έως το 2018 ογδόντα Θερινά Σχολεία, φέτος θα γίνει κάτι ανάλογο στα Κρέστενα, στη Ρόδο, στη Θεσσαλονίκη, στην Αίγινα, στην Ερέτρια, στη Σαλαμίνα, στη Ραφήνα, στα Γιαννιτσά, στο Άστρος, στη Μυτιλήνη, στην Κάλυμνο και στην Κορώνη.

Παιδικό φεστιβάλ ΠΑΡΑΘΙΝΟΥΠΟΛΗ 2019: Η μεγαλύτερη γιορτή των παιδιών στην Πλαζ Αρετσούς

Η «Παραθινούπολη» κλείνει φέτος 19 χρόνια επιτυχημένης ζωής και δημιουργίας. Με πολύ μεράκι, διάθεση, ζωντάνια και ποικιλία χρωμάτων ο παρα θιν αλός χώρος της πλαζ Αρετσούς θα μεταμορφωθεί από την Τρίτη 4 Ιουνίου έως και την Κυριακή 9 Ιουνίου, σε μια μαγική πόλη, σε μια παραμυθούπολη, στην οποία πρωταγωνιστές θα είναι τα παιδιά και σε «δεύτερο» ρόλο όλοι οι υπόλοιποι (εμψυχωτές, παιδαγωγοί κλπ.).

Ηλεκτρονικά παιχνίδια και παιδί: Ποια προβλήματα προκαλούν στα μάτια

Υπάρχουν πολλοί λόγοι υγείας για να είναι οι γονείς προσεκτικοί με τη χρήση κινητών και τάμπλετ από τα παιδιά τους και ένας από αυτούς είναι η διαφύλαξη της όρασης.

Σε μια προσπάθεια να βοηθήσει τους γονείς να κατανοήσουν καλύτερα τους πιθανούς κινδύνους για τα παιδιά, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εξέδωσε προσφάτως νέες οδηγίες στις οποίες συνιστά να μην ασχολούνται καθόλου με ψηφιακά μέσα τα παιδιά ηλικίας κάτω του 1 έτους. Όσον αφορά τα παιδιά ηλικίας 1 έως 4 ετών, συνιστά να μην υπερβαίνουν την 1 ώρα ημερησίως.

Δράμα: Παράταση αιτήσεων στα Μουσικά Γυμνάσια

Παράταση δόθηκε από το Υπουργείο Παιδείας, λόγω των εκλογών, για την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στη διαδικασία επιλογής των μαθητών στα Μουσικά Γυμνάσια. Αντί για 31 Μαΐου 2019 η ημερομηνία λήξης υποβολής αιτήσεων μετατίθεται στις 4 Ιουνίου2019.

Λάρισα: Με τη μαμά και τον μπαμπά στον… Παιδικό Σταθμό

Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής και η Διεύθυνση Παιδικών Σταθμών και Εκπαιδευτικών Δράσεων στο πλαίσιο των δράσεων των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Λαρισαίων, πραγματοποιεί για δεύτερη χρονιά το πρόγραμμα «Open Day».