Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2022

Κόμικ: Easy B- (FoxTrot by Bill Amend)

 


Θερμαϊκός: Μπάσκετ για Μικρούς Ήρωες

Ένα προσωπικό όνειρο και μια δέσμευση γίνεται πραγματικότητα !!! Με ιδιαίτερη συγκίνηση σας παρουσιάζω το ΝΕΟ τμήμα του Θερμαϊκού:

Μπάσκετ για Μικρούς Ήρωες

Το Τμήμα απευθύνεται σε αθλητές με Νοητική Υστέρηση, με σύνδρομο Asperger, στο Φάσμα του Αυτισμού αλλά και άλλους ... Μικρούς ή και Μεγαλύτερους Ήρωες !

Σεξουαλική κακοποίηση: Ελλιπής ενημέρωση στο σπίτι και το σχολείο

Η υπόθεση της σεξουαλικής κακοποίησης της 12χρονης στον Κολωνό έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη. Όπως σημειώνουν οι ειδικοί, αν και η κακοποίηση ανηλίκων είναι θέμα που όλοι γνωρίζουμε, αποφεύγουμε να το συζητήσουμε ανοιχτά ως κοινωνία.

Μπορεί, επομένως, και πρέπει η συγκεκριμένη υπόθεση να αποτελέσει αφορμή ώστε γονείς και εκπαιδευτικοί να ενημερώσουν τα παιδιά για τον κίνδυνο που διατρέχουν – να βρεθούν δηλαδή κοντά σε κάποιον που θα προσπαθήσει να τα εκμεταλλευτεί σεξουαλικά.

Σταύρος Πιπεράκης: Ο 17χρονος που έφτιαξε μεταφραστή νοηματικής για υπολογιστές

Το πρώτο βραβείο σε ευρωπαϊκό διαγωνισμό κατέκτησε ο Σταύρος Πιπεράκης, μαθητής της Γ΄ τάξης στο 3ο Λύκειο Ηρακλείου, ο οποίος δημιούργησε το SignTrack που επιτρέπει σε έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή να μεταφράζει σε κείμενο τη νοηματική γλώσσα, μέσα από την κάμερά του!

Ο Σταύρος διακρίθηκε στον διαγωνισμό «Youth Hacking 4 Freedom» (YH4F), όπου έφηβοι από όλη την Ευρώπη είχαν την ευκαιρία να ανταγωνιστούν με ένα δίκαιο και διασκεδαστικό τρόπο στη συγγραφή ανοιχτού κώδικα. Διοργανωτής ήταν το Free Software Foundation Europe (FSFE).

Γέγονε – Μέσα στο μουσείο: κάθε Σάββατο στις 09:45 στην ΕΡΤ2


Αναστασία Τασούλα: Η πρώτη ασθενής με κυστική ίνωση στην Ελλάδα που ξύπνησε από καταστολή

Η Αναστασία Τασούλα έγινε η πρώτη ασθενής με κυστική ίνωση στην Ελλάδα που ξύπνησε από καταστολή (και παγκοσμίως η πρώτη που ξυπνάει μετά από τόσες πολλές ημέρες).

Η 23χρονη Αναστασία μετρούσε αντίστροφα μέχρι την ημέρα 0 για να δει αν θα ζήσει. Αυτό θέλησε να μοιραστεί στα social media, όπου δημοσίευσε ένα συγκινητικό μήνυμα, δίνοντας ελπίδα και αισιοδοξία

Η πρωτοβουλία που θέλει να απαλλάξει το σχολείο από τα στερεότυπα φύλου

Βρίσκονται παντού γύρω μας αλλά σπανίως τα παρατηρούμε. Στα πράγματα που λέμε και κάνουμε καθημερινά. Στον δρόμο, στο σπίτι, στο σχολείο, στην δουλειά. Αυτή είναι δυστυχώς η δύναμη των στερεοτύπων. Ότι δρουν αθόρυβα, υπόγεια, σχεδόν αντανακλαστικά και με τρόπο που συχνά δεν αντιλαμβανόμαστε. Όταν για παράδειγμα ένας δάσκαλος αναθέτει σε ένα αγόρι να μετακινήσει ένα θράνιο ή τον ενθαρρύνει να συμμετάσχει σε ένα διαγωνισμό μαθηματικών. Όταν σε ένα διοικητικό συμβούλιο κάποιος απευθύνεται στην μοναδική γυναίκα μέλος νομίζοντας πως είναι η γραμματέας, τότε ένα στερεότυπο έχει καταφέρει να κάνει την δουλειά του και να διαιωνίσει τον φαύλο κύκλο του.

Το λευκό μπαστούνι έχει γίνει σύμβολο της ελευθερίας, της αυτοπεποίθησης και της ανεξαρτησίας

Η Ημέρα Λευκού Μπαστουνιού γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 15 Οκτωβρίου, αναγνωρίζοντας την προσπάθεια των ατόμων με οπτική αναπηρία για ανεξαρτησία και ισότιμη συμμετοχή στην κοινωνία.

Στόχος είναι η διάδοση της μεγάλης σημασίας της χρήσης του λευκού μπαστουνιού και η αντιμετώπιση των προβλημάτων που συναντούν στην καθημερινή τους μετακίνηση όσοι άνθρωποι το έχουν ανάγκη.

Καφέ-παντοπωλείο στη Δράμα έχει εργαζόμενους ΑμΕΑ


Εκπαιδευτικό βίντεο για την καταστροφή της Σμύρνης: «Αν έπρεπε να φύγεις ξαφνικά από το σπίτι σου, μόνο με μια βαλίτσα, τι θα έβαζες μέσα;»

Αν έπρεπε να φύγεις ξαφνικά, και ίσως για πάντα, από το σπίτι σου, από τον τόπο της οικογένειάς σου και είχες λίγα μόνο λεπτά να φτιάξεις μια βαλίτσα, τι θα έβαζες μέσα; Ρούχα, ενθύμια, το ρολόι του παππού σου, χρήματα, laptop, τρόφιμα, τι; Τι χρειάζομαι; Για πόσο θα λείψουμε; Ποιος ξέρει; Δε χωράει άλλα πράγματα εδώ μέσα. Αυτή είναι η ιστορία της καταστροφής της Σμύρνης. Μιας πόλης που οι κάτοικοί της ξεριζώθηκαν αστραπιαία. Μιας πόλης πανέμορφης που όμοιά της δεν είχε άλλη. Που οι άνθρωποί της διώχτηκαν βίαια το 1922 και έφτασαν στη σημερινή Ελλάδα με λίγα μόνο υπάρχοντα. Όσα χωρούσαν σε μια βαλίτσα...».

Ψυχική Υγεία και Αναπηρία

Ακολουθεί η ανάρτηση (Facebook) του κ. Αντώνη Ρέλλα, σκηνοθέτη, ανάπηρου ακτιβιστή και ιδρυτικού μέλους της Κίνησης Ανάπηρων Καλλιτεχνών, για την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας.

Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας, 2022.

Οι μελέτες για την αναπηρία έρχεται σε αντίθεση με την ουμανιστική αρχή ότι όλοι διαβιούμε αυτόνομα, ορθολογικά, σταθερά και είμαστε συνεκτικές υποκειμενικότητες.

«Παιχνίδι ασφυξίας» – Χαλάνδρι: Μαθήτρια αισθάνθηκε έντονη αδιαθεσία – Τη Δευτέρα προκαταρκτική για το συμβάν

Ένα σοκαριστικό περιστατικό προκλήθηκε σε σχολείο στο Χαλάνδρι, καθώς μαθητές έπαιζαν το «παιχνίδι της ασφυξίας», με αποτέλεσμα μία μαθήτρια να αισθανθεί αδιαθεσία και αρκετά παιδιά να ζαλιστούν λόγω εγκεφαλικής υποξίας. Οι καθηγητές μόλις συνειδητοποίησαν ότι η μαθήτρια δεν είναι καλά της έδωσαν μια πορτοκαλάδα και ευτυχώς συνήλθε.

Στο Νότιο Σουδάν, σχεδόν ενάμισι εκατομμύριο παιδιά κάτω των 5 ετών υφίστανται υποσιτισμό

Κάπου 1,4 εκατομμύριο παιδιά ηλικίας κάτω των πέντε ετών πάσχουν από υποσιτισμό στο Νότιο Σουδάν, χώρα αντιμέτωπη με τη «χειρότερη κρίση πείνας» που έχει βιώσει από την ίδρυσή της εξαιτίας κυρίως των αλλεπάλληλων πλημμυρών ευρείας κλίμακας και της συνεχιζόμενης εμφύλιας ένοπλης σύρραξης, στηλιτεύει σήμερα η ΜΚΟ Save the Children («Σώστε τα παιδιά»).