Οι λειτουργικές μαθηματικές δεξιότητες είναι οι δεξιότητες που χρειάζεται ένας μαθητής για να ζήσει ανεξάρτητα στην κοινότητα, για να φροντίζει τον εαυτό του και για να αποφασίζει για τη ζωή του. Οι λειτουργικές δεξιότητες καθιστούν ικανούς τους μαθητές με αναπηρίες να παίρνουν αποφάσεις σχετικά με το πού θα ζήσουν, πώς θα βγάζουν χρήματα, τι θα κάνουν με τα χρήματά τους και πώς θα περνούν τον ελεύθερο χρόνο τους. Προκειμένου όμως να τα κάνουν όλα αυτά θα πρέπει να μπορούν να υπολογίζουν τα χρήματά τους, να λένε την ώρα, να διαβάζουν το πρόγραμμα του λεωφορείου, να ακολουθούν οδηγίες στη δουλειά και να γνωρίζουν πώς να ελέγχουν έναν τραπεζικό λογαριασμό.
Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2020
Ένα στα 2 παιδιά υποβάλλεται σε κάποια μορφή κακοποίησης στη χώρα μας
Είναι υποχρέωσή μας να κρατάμε τα παιδιά ασφαλή. Όλα τα παιδιά, χωρίς καμία εξαίρεση. Αυτή η υποχρέωση σήμερα, την εποχή της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, είναι ακόμη πιο επιτακτική, δεδομένου ότι τα παιδιά δεν έρχονται σε καθημερινή επαφή με ένα μεγάλο εύρος επαγγελματιών, επαφών και δραστηριοτήτων. Πώς μπορούμε να αναγνωρίσουμε εάν ένα παιδί παραμελείται μέσα στην Πανδημία; Πώς μπορούμε να κινητοποιηθούμε εάν έχουμε υποψία ότι ένα παιδί δίπλα μας κακοποιείται;
«The Folds» – Η παιδική χαρά αλλιώς
Tο Atelier Scale δημιούργησε το «The Folds», μια μικρή παιδική χαρά στην Changzhou της Κίνας, ένα μέρος στο οποίο τα παιδιά μπορούν να εξερευνήσουν και να παίξουν με έναν περισσότερο απτό και λιγότερο ρυθμισμένο τρόπο από ό, τι συνήθως.
Το αρχιτεκτονικό στούντιο με με έδρα το Λος Άντζελες, ελαχιστοποίησε σκόπιμα τη χρήση εξοπλισμού παιδικής χαράς για να επιτρέψει στα παιδιά να παίζουν με τα διπλωμένα σχήματα του ίδιου του χώρου.
Άποψη: Δημήτρης Ευθυμάκης "Ένα παιδί μετράει τις μάσκες"
Ο μέσα κόσμος του σπιτιού έχει πρόσωπα. Μάτια, μύτες, στόματα, δόντια, σουφρώματα χειλιών, χαμόγελα. Έχει κραγιόν, μουστάκια, αξύριστα ή γυαλιστερά πιγούνια. Έχει συγκεκριμένα σχήματα προσώπων, στρόγγυλα, μακρουλά, μυτερά, αποστεωμένα ή φουσκομαγουλένια. Οι ήχοι, οι λέξεις, τα νανουρίσματα, οι φωνές, έχουν πηγή που φαίνεται. Το φιλί υπάρχει. Δυο καθαρά χείλη κολλάνε στο μαγουλάκι ή στο μέτωπο του και βγάζουν έναν χαρακτηριστικό ήχο αγάπης, ένα μουτς που φτάνει ως την άκρη του Σύμπαντος.
ΝΟΗΣΙΣ on line: κοντά σας και διαδικτυακά!
Το ΝΟΗΣΙΣ, σε καθεστώς αναστολής των δραστηριοτήτων του λόγω των συνθηκών που επικρατούν στον χώρο της δημόσιας υγείας και έχουν επηρεάσει την καθημερινή ζωή όλων μας, παραμένει με τη βοήθεια της τεχνολογίας κοντά στους μικρούς και μεγάλους φίλους του, προσφέροντας ποικίλες διαδικτυακές δραστηριότητες και ψηφιακό υλικό.
Πατήστε πάνω στους αντίστοιχους συνδέσμους για να “ανοίξουν” και να αξιοποιήσετε δημιουργικά και… επιστημονικά τον ελεύθερο χρόνο σας!
Μια τηλεφωνική γραμμή συμβουλεύει παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς
Σε μια περίοδο ιδιαίτερης δοκιμασίας, η καθημερινότητα της ελληνικής οικογένειας πάλι αλλάζει. Η τηλεργασία, τα κλειστά καταστήματα και οι περιορισμοί στις μετακινήσεις έχουν εμφανιστεί πάλι. Η τηλεκπαίδευση για τα μεγαλύτερα παιδιά, η φυσική παρουσία με μάσκες διαρκώς και αποστάσεις για τα μικρότερα, έρχονται να μας υπενθυμίσουν την αλλαγή.
Κορονοϊός - Λύθηκε το μυστήριο: Γιατί τα παιδιά έχουν ανοσία σε σχέση με τους ηλικιωμένους
Αμερικανοί επιστήμονες υποστηρίζουν πως βρήκαν τη λύση στον γρίφο ανοίγοντας το δρόμο για νέες θεραπείες για την καταπολέμηση της πανδημίας.
Πολύ κοντά στη λύση ενός ακόμα μεγάλου μυστηρίου γύρω από τον κορονοϊό COVID-19 βρίσκεται η επιστημονική κοινότητα. Αμερικανοί επιστήμονες του πανεπιστημίου Vanderbilt στο Νέισβιλ του Τενεσί ανακοίνωσαν πως βρήκαν ένα από τα μυστήρια του Covid-19 και συγκεκριμένα γιατί ο ιός χτυπά με πολλά κρούσματα τους ηλικιωμένους ενώ φαίνεται να αφήνει τα παιδιά ανέγγιχτα.
Η Ρένια και ο διαβήτης στα Παραμύθια του Σαββάτου!
Μια παγκόσμια ημέρα που θα έπρεπε λίγο να σταματήσουμε και να την …μάθουμε! Είναι αφιερωμένη στον Διαβήτη και στόχος της Ημέρας είναι η ευαισθητοποίηση του κόσμου
Της Ελένης Μπετεινάκη στο cretalive
Ο Ιταλικός Νόμος προστατεύει τα παιδιά που αφήνει πίσω της μια γυναικοκτονία
Στην Ιταλία έχει θεσπισθεί Νόμος για τα ανήλικα ή ενήλικα παιδιά που ορφάνεψαν, λόγω γυναικοκτονίας.
Μεταξύ του 2000 και του 2015, περίπου 1600 ανήλικα και ενήλικα παιδιά ορφάνεψαν από την ενδοοικογενειακή βία στην Ιταλία. Το σχετικό νομοσχέδιο συντάχθηκε από την δικηγόρο Anna Maria Busia, μετά από την εμπειρία που είχε με σχετική υπόθεση (για είκοσι έτη) οπότε και συνειδητοποίησε το κενό στο νομικό τους σύστημα, το οποίο επικεντρωνόταν στον δράστη του εγκλήματος, με την τιμωρία τους και την καταδίκη του, αλλά όχι στην προστασία των θυμάτων.
Ερχεται νόμος – έκπληξη με σαρωτικές αλλαγές στα Πανεπιστήμια
Σαρωτικές αλλαγές σχεδιάζονται (για μία ακόμη φορά) στην ανώτατη εκπαίδευση της χώρας, με έναν νόμο – πλαίσιο που αναμένεται το επόμενο χρονικό διάστημα και πολλοί περιμένουν ότι θα αποτελέσει για τα πανεπιστήμια μια μεγάλη έκπληξη. Και η έκπληξη αυτή θα συνδέεται με τη διοίκησή τους και τον τρόπο εκλογής των πρυτάνεων καθώς και τον νέο ρόλο των συμβουλίων που επανέρχονται στη διοίκησή τους.
Βρετανία: Το «lockdown» λέξη της χρονιάς για το 2020
Το «lockdown» ψηφίστηκε ως λέξη της χρονιάς για το 2020 από τον εκδοτικό όμιλο του αγγλικού λεξικού Collins, μια εξέλιξη που ήταν μάλλον αναμενόμενη καθώς αποτελεί καθημερινότητα για δισεκατομμύρια κόσμου μιας και πολλές κυβερνήσεις ανά τον κόσμο έχουν επιβάλει καραντίνα για να ανασχέσουν τη διασπορά του νέου κορωνοϊού.
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)