Παρασκευή 5 Μαΐου 2023

Τι κάνουμε στο ΚΕΑ (σε μια ματιά)!


Το ΕΝΕΕΓΥΛ Ρόδου χρειάζεται βιβλία για να φτιάξει τη βιβλιοθήκη του!

Το ΕΝΕΕΓΥΛ Ρόδου χρειάζεται βιβλία για να φτιάξει τη βιβλιοθήκη του! Δείτε πώς μπορείτε να προσφέρετε κι εσείς βιβλία στην ανακοίνωση του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου - Λυκείου Ρόδου

Καλό μήνα και χρόνια πολλά σε όλους σας!
Με αυτή την ανάρτηση θέλουμε τη βοήθεια σας για να φτιάξουμε τη σχολική μας βιβλιοθήκη!
Καλούμε λοιπόν τους/τις φίλους/φίλες του σχολείου μας, να μας δωρίσουν βιβλία! 

Podcast: Τι νέα από τη σεξουαλική εκπαίδευση στα σχολεία;


Γεωργία Καλτσή: «Είμαι ανάπηρη, αλλά πνευματικά και ψυχικά δεν τραυματίστηκα»

ΚΘΒΕ: Ολοήμερο Θερινό Καλλιτεχνικό Εργαστήρι για παιδιά 5-12 ετών

Το ΚΘΒΕ, πιστό στο ραντεβού του με τους μικρούς φίλους του θέατρου, ξεκινάει και φέτος την αγαπημένη πια καλοκαιρινή δραστηριότητα των παιδιών που δεν είναι άλλη από το Ολοήμερο Θερινό Καλλιτεχνικό Εργαστήριο!

Αυτό το καλοκαίρι, οι μικροί συμμετέχοντες των καλλιτεχνικών εργαστηρίων θα επινοούν κάθε εβδομάδα τη δική τους παράσταση βασισμένοι σε τεχνικές θεάτρου που θα ανακαλύπτουν.

Προσβασιμότητα: Προπονήτρια κολύμβησης με Σύνδρομο Down – H καθημερινότητα των ανθρώπων με Σύνδρομο Down - Η πρώτη πτυχιούχος δασκάλα με Σύνδρομο Down

Η πρώτη προπονήτρια κολύμβησης με Σύνδρομο Down. Μετράει νίκες και διακρίσεις και μεταφέρει το μήνυμα για ίσα δικαιώματα μέσα από τους Special Olympics - Kαταγράψαμε την καθημερινότητα των ανθρώπων με Σύνδρομο Down και τον αγώνα τους για τη διεκδίκηση της αυτονομίας τους σε μια στέγη υποστηριζόμενης διαβίωσης - H πρώτη πτυχιούχος δασκάλα με Σύνδρομο Down στον κόσμο αποκλειστικά στο ΕΡΤNEWS.

Για 1η φορά αγώνας σε δημόσιο δρόμο για αθλητές ΑμεΑ με τη στήριξη της ΕΠΕ

Η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή πρωτοπορεί ξανά και για πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού Παραολυμπιακού κινήματος, θα διεξαχθεί αγώνας σε δημόσιο δρόμο αποκλειστικά για αθλητές με αναπηρία.

Η ΕΠΕ συμμετέχει στο μεγαλύτερο φιλανθρωπικό αγώνα της Ελλάδας, το No Finish Line Athens που φέτος έχει στο πρόγραμμα το 1ο Herbalife Paralympic Mile Run.

Εταιρεία Σπαστικών Βορείου Ελλάδος: Πρόσκληση για συνοδούς κατασκηνώσεων ΑμεΑ

Η Εταιρεία Σπαστικών Βορείου Ελλάδος καλεί όσους ενδιαφέρονται να εργαστούν ως συνοδοί ΑμεΑ στις κατασκηνώσεις που διοργανώνει το καλοκαίρι του 2023, να κάνουν αίτηση μέχρι τις 31 Μαΐου είτε μέσω e-mail: koinwniki-entaxi@esbe.gr , esbe@otenet.gr , είτε τηλεφωνικά: 2310489247-9, είτε στα social media: Facebook ESBE , Instagram esbe_gr.
Αρχές Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί εκπαιδευτικό σεμινάριο για όσους θα συμμετέχουν στις κατασκηνώσεις. Θα δωθει βεβαίωση παρακολούθησης.

Facebook: Οι ΗΠΑ καταγγέλλουν έκθεση των παιδιών σε κίνδυνο

Οι επιχειρηματικές πρακτικές του Facebook εκθέτους τους ανηλίκους σε κίνδυνο και η εταιρεία θα πρέπει να σταματήσει να αντλεί έσοδα από τα δεδομένα παιδιών, ανακοίνωσε η ανώτατη αρχή δεδομένων των ΗΠΑ.

«Το Facebook έχει επανειλημμένα παραβιάσει τις υποσχέσεις της για την ιδιωτικότητα» δήλωσε ο Σάμιουελ Λίβαϊν, διευθυντής του Γραφείου Προστασίας Καταναλωτών στην Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου (FTC).

Ασπρόπυργος: 15χρονος «έγδυσε» με ειδικό πρόγραμμα δύο 12χρονες και ανέβασε τις φωτογραφίες στα social

Στη σύλληψη ενός 15χρονου προχώρησαν αστυνομικοί της ασφαλείας Ασπροπύργου μετά από καταγγελία γονέων δύο κοριτσιών 12ετων, πως ο 15χρονος διακινούσε γυμνές φωτογραφίες των κοριτσιών σε άλλους συνομηλίκους του μέσω εφαρμογής κοινωνικής δικτύωσης.

Ξάνθη: Συναγερμός για πιθανή μόλυνση μαθητών από υδράργυρο σε σχολείο

Έκτακτη κατάσταση στο σχολείο του Κατραμίου Ξάνθης. Μαθητές πιθανώς μολύνθηκαν με υδράργυρο και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, όπως αναφέρει το xanthinews.gr

Πριν λίγο αντικείμενο το οποίο περιείχε υδράργυρο και το οποίο περιεργαζόταν ένα από τα παιδιά του σχολείου έσπασε με αποτέλεσμα να υπάρχει πιθανή μόλυνση των μαθητών.

ΗΠΑ: 10χρονα παιδιά δούλευαν απλήρωτα στα McDonald’s έως τις 2 τα ξημερώματα

Δύο 10χρονα παιδιά βρέθηκαν να δουλεύουν απλήρωτα ακόμα και έως τις 2 τα ξημερώματα σε καταστήματα των McDonald's στο Κεντάκι μετά από έλεγχο του υπουργείου Εργασίας των Ηνωμένων Πολιτειών.