Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Παιχνίδι: Save the Chicken

Ξέρετε ποιες τροφές περιέχουν τη βιταμίνη Β1; Αν ναι, παίξτε το παιχνίδι Save the chicken και σώστε τα κοτόπουλα που εμφανίζουν συμπτώματα της ασθένειας Μπέρι- Μπέρι. Αν επιθυμείτε πρώτα να ξεσκονίσετε τις γνώσεις σας επί του θέματος, πηγαίνετε εδώ.  Τι περιμένετε; Σώστε τα κοτόπουλα!

Ε.Σ.Α.με.Α.: Δεν διασφαλίζεται η πρόσβαση των ΑμεΑ στα ΑΕΙ με το νέο ν/σ του υπ. Παιδείας

Με επιστολή της στην υπουργό Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, σχετικά με τη διαβούλευση περί της Οργάνωσης της Ανώτατης Εκπαίδευσης, η ΕΣΑμεΑ εκφράζει καταρχάς τη δυσαρέσκειά της που για άλλη μια φορά παρατηρείται σε νομοσχέδια του Υπουργείου Παιδείας με τα οποία επιχειρούνται διαρθρωτικές αλλαγές και τομές σε σημαντικά θέματα Παιδείας, η έλλειψη έστω και στοιχειωδών μέτρων για την εκπαίδευση των ατόμων με αναπηρία.

12ο Δημοτικό Σχολείο Ζωγράφου: Δε φοβάμαι τον κακό λύκο

Οι μαθητές της Β΄τάξης αν και μικροί τα έβαλαν με τον κακό λύκο των παραμυθιών και τα κατάφεραν μια χαρά!
Τον αντιμετώπισαν , το νίκησαν και στο τέλος τον έκαναν καλό τους φίλο…
Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας ”Δε φοβάμαι τον κακό λύκο” κλικ εδώ.

Συνέδριο: Students For Europe

Εισηγήσεις ημερίδας καινοτόμων εκπαιδευτικών προγραμμάτων στην ειδική αγωγή

Στο specialeducation.gr αναρτήθηκαν οι εισηγήσεις της 1ης Ημερίδας Καινοτόμων Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων στην Ειδική Αγωγή.

Καλύτερες σχολικές επιδόσεις συνεπάγεται το φυλλικό οξύ

Σουηδική μελέτη δείχνει ότι οι έφηβοι που κατανάλωσαν περισσότερο φυλλικό οξύ έχουν καλύτερες σχολικές επιδόσεις, σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Pediatrics. 

Φλώρινα: Μαθητές και ΚΑΠΗ βάζουν πάλι στις ράγες τα τρένα

Σε τροχιά επανασύνδεσης βρίσκεται η σιδηροδρομική γραμμή Θεσσαλονίκης-Φλώρινας, η οποία έχει διακοπεί εδώ και μερικούς μήνες. Μαθητές και ηλικιωμένοι θα αποτελέσουν το «όχημα» για την υλοποίηση ενός εναλλακτικού «πράσινου» επιχειρησιακού σχεδίου, που θα εγγυηθεί τη βιωσιμότητα και ανταποδοτικότητα της γραμμής, με στόχο την επαναλειτουργία της στις αρχές του Φθινοπώρου.

Μεγάλη πτώση των βάσεων στις περιζήτητες Σχολές της χώρας

Θεαματική πτώση των βάσεων, η οποία μπορεί να φτάσει και τα 2.000 μόρια στην Περιφέρεια και στις Τεχνολογικές σχολές του 2ου και 4ου επιστημονικού πεδίου (Ξάνθη, Κοζάνη, Βόλο και Χανιά), «δείχνουν» τα βαθμολογικά στοιχεία των εφετινών πανελλαδικών εξετάσεων.

Δίγλωσσο Μοντέλο Διδασκαλίας της Χημείας σε Κωφούς Μαθητές Γυμνασίου και Ανάπτυξη Εκπαιδευτικού Λογισμικού για την Υποστήριξή του

Στο άρθρο "Δίγλωσσο Μοντέλο Διδασκαλίας της Χημείας σε Κωφούς Μαθητές Γυμνασίου και Ανάπτυξη Εκπαιδευτικού Λογισμικού για την Υποστήριξή του"  των Μαρία Πανσεληνά, Μιχαήλ Σιγάλα και Χρύσα Τζουγκράκη περιγράφεται ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη μιας πολυμεσικής εφαρμογής που λειτουργεί ως δίγλωσσο εκπαιδευτικό εργαλείο για τη διδασκαλία ενοτήτων Χημείας σε Κωφούς μαθητές. Στην Ελλάδα, στον τομέα της Ειδικής Αγωγής και ειδικότερα της κώφωσης, αποτελεί την πρώτη προσπάθεια παραγωγής εκπαιδευτικού λογισμικού σχετικά με το μάθημα της Χημείας.

Κινητοποιήστε τα παιδιά να γυμναστούν

Ο περιορισμός του χρόνου που περνά το παιδί μπροστά στην τηλεόραση ή παίζοντας ηλεκτρονικά παιχνίδια, ελάχιστα βοηθά στην απώλεια των περιττών κιλών, σύμφωνα με καναδική μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο Archives of Pediatrics and Adolescent Medicine.

Έκθεση παρακολούθησης της εφαρμογής της Διεθνούς Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού για τα Παιδιά με Νοητικές Αναπηρίες

Στις αρχές Ιουλίου ενημερωθήκαμε από την κα Ιωάννα Κουβαριτάκη (Δικηγόρος, Ειδική Επιστήμονας Κύκλος Δικαιωμάτων του Παιδιού στον «Συνήγορο του Πολίτη») σχετικά με την Έκθεση για την εφαρμογή των δικαιωμάτων των παιδιών με νοητικές αναπηρίες στην Ελλάδα, που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος «Children’s Rights for All» των Διεθνών Μη Κυβερνητικών Οργανισμών Inclusion Europe, Eurochild και το Πανεπιστήμιο Charles της Πράγας, με συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών γεμίζει τις δημόσιες βιβλιοθήκες

H Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών δώρισε 2.886 αντίτυπα 122 επιστημονικών μελετών της με θέμα τη Μακεδονία σε 30 Βιβλιοθήκες της χώρας, ιδιαίτερα της Μακεδονίας, κατά το τελευταίο 30νθήμερο. Η ανοικτή προσφορά των 122 μελετών λήγει την 30ή Σεπτεμβρίου 2011 και είναι ανηρτημένη στην ιστοσελίδα της Εταιρείας http://www.ems.gr/