Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

«Το σεντούκι των ιστοριών ανοίγει σε Σέρρες, Βέροια, Αλεξάνδρεια και Πολύκαστρο!»

«Όλοι έχουν μια ιστορία να πουν, αρκεί να ψάξουμε να τους βρούμε»

Έχοντας αυτή τη φράση ως αρχή, τέσσερις βιβλιοθήκες βρήκαν τον τρόπο αυτές τις ιστορίες να τις καταγράψουν και να τις φυλάξουν σε ένα σεντούκι που θα μπορεί να το ανοίγει όποιος ενδιαφέρεται όπου και αν βρίσκεται. Πρόκειται για ιστορίες του τόπου μας: μαρτυρίες, θρύλοι και παραμύθια, ήθη, έθιμα και καθημερινότητα, ανθρώπινες σχέσεις, ιστορικά γεγονότα, ό,τι νομίζει ο καθένας ότι αξίζει να διασωθεί. Για πρώτη φορά λοιπόν, τέσσερις βιβλιοθήκες της Ελλάδος θα δουλέψουν μαζί σαν ένα μικρό δίκτυο και θα επιδιώξουν να καταγράψουν μια άγραφη έως τώρα, πολιτιστική κληρονομιά.

Έκθεση Eurostat: Εκτός παιδικών σταθμών τα Ελληνόπουλα στην Ευρώπη των "27"

Λιγότερα από ό,τι στην υπόλοιπη Ευρώπη των "27" είναι τα Ελληνόπουλα που πηγαίνουν σε παιδικούς σταθμούς μέχρι την ηλικία της υποχρεωτικής φοίτησης, σύμφωνα με έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία επισημαίνει τη σημασία των υπηρεσιών φύλαξης των παιδιών για την προώθηση της απασχόλησης των γυναικών.

Ο ύπνος με το μπιμπερό κάνει κακό (και όχι μόνο στα δόντια)

Τα μωρά που αποκοιμούνται πίνοντας το γάλα τους έχουν 30% περισσότερες πιθανότητες να γίνουν παχύσαρκα, σύμφωνα με νέα έρευνα. 

H ρακοσυλλέκτρια που έσωσε 30 μωρά απο κάδους σκουπιδιών

Η απίστευτη ιστορία της Κινέζας ρακοσυλλέκτριας Lou Xiaoying η οποία κατάφερε μέσα σε 40 χρόνια να σώσει και να αναθρέψει 30 εγκαταλελειμμένα μωρά!

Γιορτή της Πολυγλωσσίας

O Δήμος Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και Αθλητισμού σε συνεργασία με τη Δ.Ε.Π.Θ.Ε (Δημοτική Εταιρεία Πληροφόρησης, Θεάματος και Επικοινωνίας) και άλλων φορέων της πόλης μας, διοργανώνει την Γιορτή της Πολυγλωσσίας,που θα πραγματοποιηθεί στις 07, 08, 09 Ιουνίου 2013 σε χώρους του Νέου Δημαρχείου Θεσσαλονίκης (στην εσωτερική και εξωτερική σκηνή φουαγιέ, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, στην αίθουσα νερού, στο αμφιθέατρο, στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς και στον εξωτερικό χώρο του Δημαρχείου).

Ποιοι δικαιούνται δωρεάν επιταγή για κοινωνικό τουρισμό

Με το σύστημα του «voucher» -«επιταγής» που θα ενσωματώνει την αξία των διανυκτερεύσεων και των άλλων παροχών στα ξενοδοχεία και τα άλλα τουριστικά καταλύματα- θα εφαρμόσει ο ΟΑΕΔ «μίνι» πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού για 100.000 εργαζόμενους, άνεργους και ΑΜΕΑ (έναντι των πάνω από 700.000 κοινωνικών τουριστών που ήταν πριν από την κατάργηση της Εργατικής Εστίας και της εργοδοτικής εισφοράς).

Το κορίτσι που δεν πρόλαβε να γίνει πριγκίπισσα

«Εάν ήμουν πριγκίπισσα θα με αποκαλούσαν Λίζι Στάρνταστ»… Αυτή είναι η φράση με την οποία ξεκινά το ημερολόγιό της η ευαίσθητη αλλά άτυχη 14χρονη Βρετανίδα Τζεμίμα Λέιζελπου έχασε τη ζωή της τον προηγούμενο Μάρτιο από εγκεφαλικό ανεύρυσμα.

ΑΠΘ: Ημερίδα για την εκπαίδευση παιδιών Ρομά

Hμερίδα με θέμα: «Εκπαίδευση παιδιών Ρομά: Παραδείγματα καλών πρακτικών» θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 6 Ιουνίου, από τις 5 μ.μ. έως τις 9 μ.μ., στο Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων του ΑΠΘ.

Συνέδριο "Τα Άτομα με Αναπηρία- Τα δικαιώματά τους ως Καταναλωτές»

Σας προσκαλούμε στο συνέδριο που συνδιοργανώνουν η Ένωση Καταναλωτών Καβάλας, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Καταναλωτών Π.ΟΜ.Ε.Κ. «Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ» και η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία το Σάββατο 15 Ιουνίου 2013 και ώρα 10:30 στην Αίθουσα εκδηλώσεων Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας με θέμα «Τα Άτομα με Αναπηρία- Τα δικαιώματά τους ως Καταναλωτές».

Ευχαριστούμε Που Ενοχλείτε 6

Σάββατο 8 Ιουνίου 2013 3μμ – Πάρκο ΧΑΝΘ (Ξαρχάκου) Θεσσαλονίκη
«Τα παραμύθια κάνουν τα παιδιά να κοιμούνται και τους μεγάλους να ξυπνούν…»
Διαβάστε περισσότερα εδώ

Οι ύπουλες θερμίδες του fast food

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής έχει διαδραματίσει σημαντικές αλλαγές στην καθημερινότητά μας. Η έλλειψη χρόνου έχει ως αποτέλεσμα όχι μόνο τη μείωση της φυσικής δραστηριότητας, αλλά και τη σημαντική υποβάθμιση των διατροφικών συνηθειών.