Τετάρτη 5 Ιουνίου 2024

Ποιες είναι οι βασικές κοινωνικές δεξιότητες που χρειάζεται να έχουν τα παιδιά μας;

 Η διδασκαλία των κοινωνικών δεξιοτήτων είναι το ίδιο σημαντική με τη διδασκαλία των ακαδημαϊκών δεξιοτήτων αν όχι σημαντικότερη. Δυστυχώς, τις περισσότερες φορές οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς δεν δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στις συγκεκριμένες δεξιότητες, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται πάρα πολλά προβλήματα που επηρεάζουν αρνητικά όχι μόνο την κοινωνική και συναισθηματική κατάσταση των παιδιών, αλλά και την ακαδημαϊκή τους πορεία, αφού ένας μαθητής που δεν αισθάνεται ασφάλεια, αποδοχή, αγάπη και χαρά στο σχολείο δεν μπορεί να μάθει.

Οθόνη: Πώς επηρεάζουν όσα βλέπουμε την ψυχική υγεία;

Όλα όσα βλέπουμε στην οθόνη μας όσο κάνουμε scroll στο Διαδίκτυο και όχι ο χρόνος που αφιερώνουμε σε αυτό, είναι που επηρεάζουν την ψυχική υγεία και ευημερία μας, σύμφωνα με νέα επιστημονική μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο World Psychiatry, αποτελώντας μια ολοκληρωμένη έκθεση των πιο πρόσφατων επιστημονικών στοιχείων σχετικά με τον χρόνο που περνάμε στις οθόνες και την ψυχική υγεία.

Υπουργείο Παιδείας: Σχετικά με τα Τμήματα Ένταξης και την Παράλληλη Στήριξη και με τους αναπληρωτές που θα προσλαμβάνονται

Η διδασκαλία σε συνθήκη 1:1 μόνο σε πολύ ειδικές περιπτώσεις και όπου αυτό ειδικά τεκμηριώνεται.

Για τις διαδικασίες ίδρυσης νέων σχολικών μονάδων και Τμημάτων Ενταξης και την Παράλληλη στήριξη παρέθεσε στοιχεία η Υφυπουργός Παιδείας κ. Ζεττα Μακρή, απαντώντας σε Κοινοβουλευτική Ερώτηση.

Έρευνα: Η κατανάλωση προϊόντων φιστικιού από μικρά παιδιά μειώνει τον κίνδυνο αλλεργίας σε αυτά

Η διατροφή των παιδιών με προϊόντα φιστικιού από τη βρεφική ηλικία μέχρι την ηλικία των πέντε ετών μειώνει τον κίνδυνο να αναπτύξουν αλλεργία στα φιστίκια στην πρώιμη εφηβεία, αναφέρει νέα μελέτη.

Τα παιδιά που έτρωγαν φιστικοβούτυρο ή σνακ από φιστίκια τακτικά από τους τέσσερις έως τους έξι μήνες και μετά, είχαν 71% λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν αλλεργία στα φιστίκια στην ηλικία των 13 από εκείνα που απέφευγαν τα φιστίκια, υποδεικνύοντας τη μακροχρόνια επίδραση της πρώιμης κατανάλωσης φιστικιών.

Πώς η πανδημία έβλαψε την όραση των παιδιών σε όλο τον κόσμο

H πανδημία κορονοϊού ανάγκασε τα παιδιά να κλειστούν στο σπίτι και να παρακολουθούν μαθήματα εξ αποστάσεως. Δεν άλλαξε όμως μόνο τη ζωή τους, άλλαξε και τα μάτια τους.

Από την Ευρώπη μέχρι την Ασία, η μια μελέτη μετά την άλλη δείχνει ότι η πανδημία οδήγησε σε δραματική αύξηση των παιδιών με μυωπία, αναφέρει ο δικτυακός τόπος του περιοδικού Nature. Στο Χονγκ Κονγκ, ερευνητές ανέφεραν ότι η συχνότητα της μυωπίας σε παιδιά δημοτικού σχεδόν διπλασιάστηκε σε σχέση με τα προπανδημικά επίπεδα.

Επιχορηγήσεις Πολιτιστικών δράσεων για την προώθηση της καθολικής προσβασιμότητας των Ατόμων με Αναπηρία στον Πολιτισμό

Με 380.000,00 ευρώ επιχορηγούνται φορείς σε όλη την Ελλάδα, για την υλοποίηση Πολιτιστικών Δράσεων και Προγραμμάτων με στόχο την προώθηση της καθολικής προσβασιμότητας των Ατόμων με Αναπηρία στον Πολιτισμό. Η δράση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος “Δημιουργική Ελλάδα – Επιχορηγήσεις Σύγχρονου Πολιτισμού 2024”.

Φινλανδία: Η δωρεάν αντισύλληψη οδήγησε σε μείωση των εφηβικών αμβλώσεων κατά 66%

Ο αριθμός των εφηβικών αμβλώσεων στη Φινλανδία μειώθηκε κατά 66% από το 2000 έως το 2023, όπως ανακοίνωσε το ινστιτούτο δημόσιας υγείας της χώρας THL, αποδίδοντας τη μείωση στην προσφορά δωρεάν αντισύλληψης σε εφήβους και την υποχρεωτική σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στα σχολεία.

Εκκλησιαστικά Σχολεία: Οδηγίες για εγγραφή επιτυχόντων στην Α' τάξη Γυμνασίου και Λυκείου

Οδηγίες για εγγραφή επιτυχόντων μαθητών/τριών στην Α΄ τάξη Εκκλησιαστικού Γυμνασίου και Α΄ τάξη Γενικού Εκκλησιαστικού Λυκείου για το σχολικό έτος 2024-25

Προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία εγγραφής επιτυχόντων μαθητών/τριών στην Α΄ τάξη Εκκλησιαστικού Γυμνασίου και Α΄ τάξη Γενικού Εκκλησιαστικού Λυκείου παρακαλούνται οι Διευθυντές/ντριες των Διευθύνσεων Π.Ε. και Δ.Ε., καθώς και οι Διευθυντές/ντριες των Εκκλησιαστικών Σχολείων να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες κατά περίπτωση.

Παιδιά από 20 χώρες δείχνουν την αναγνώριση των συμπτωμάτων του εγκεφαλικού επεισοδίου συμμετέχοντας σε μουσικό βίντεο του προγράμματος «ΧΟΠΑ Ήρωες»

Παιδιά από 20 χώρες συμμετείχαν σε ένα μουσικό βίντεο με τίτλο «Χόρεψε για τη Ζωή» το οποίο στοχεύει να συμβάλει στην πρόληψη του εγκεφαλικού επεισοδίου και δημιουργήθηκε από το Παγκόσμιο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα ευαισθητοποίησης για την υγεία « ΧΟΠΑ Ήρωες 112». Στο βίντεο πρωταγωνιστούν παιδιά τα οποία χορεύουν με το τραγούδι της καμπάνιας του «ΧΟΠΑ Ήρωες 112» και παράλληλα δείχνουν όλα όσα έχουν μάθει για την αναγνώριση των συμπτωμάτων του εγκεφαλικού επεισοδίου, καλώντας άμεσα το ασθενοφόρο.

Πέθανε ο σταρ του ράγκμπι και ακτιβιστής Ρομπ Μπάροου- Έπασχε από τη νόσο κινητικού νευρώνα

Ο πρώην σταρ του ράγκμπι Ρομπ Μπάροου, του οποίου η εκστρατεία του για τη νόσο του κινητικού νευρώνα (MND) από την οποία έπασχε συγκίνησε τους Βρετανούς, αλλά και τον υπόλοιπο πλανήτη, πέθανε σε ηλικία 41 ετών, όπως ανακοίνωσε η πρώην ομάδα του, Leeds Rhinos.

«Λαμπηδόνες»: Προσφορά σε άτομα με Αναπηρία με εργαστήρια κατάρτισης και επαγγελματικής αποκατάστασης, ατομικές/ομαδικές θεραπείες και εκπαίδευση στην αυτοεξυπηρέτηση και την αυτόνομη διαβίωση

Η ΚΟΙΝΣΕΠ «ΛΑΜΠΗΔΟΝΕΣ», με έδρα τον Δήμο Εορδαίας της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, έχει ως κύριο έργο της αναλάβει τη λειτουργία του ΚΔΗΦ [Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας] και της ΣΥΔ [Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης] στη θέση Κουρί σε κτίριο που παραχωρήθηκε δωρεάν πρόσφατα από τον Δήμο Εορδαίας.