Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2024

Υπερλεξία στα παιδιά.

Μήπως το πολύ μικρό παιδί σας λέει εύκολα τα γράμματα και αριθμούς; Μήπως μπορεί να διαβάζει λέξεις πριν ακόμα να μπορεί να μιλήσει σωστά; Αν ναι, το παιδί σας μπορεί να έχει μια διαταραχή που λέγεται υπερλεξία. 

Πώς διαβάζουμε τα παιδιά με ΔΕΠΥ

«Τα παιδιά μου δεν μπορούν να καθίσουν εύκολα σε έναν χώρο με καρέκλα και γραφείο για να διαβάσουν. Πολλές φορές, κάνουμε τα μαθήματα στο πάτωμα. Τους είναι δύσκολο να καταλάβουν γιατί είναι υποχρεωτικό να είναι καθιστοί για να μελετήσουν».

Στο εξωτερικό, η αναπηρία μικραίνει

Ο Παναγιώτης Πιτσίνιαγκας έχει ατελή τετραπληγία λόγω κάκωσης νωτιαίου μυελού ύστερα από τροχαίο ατύχημα. Η αναπηρία του, όμως, είναι η Αθήνα, λέει στην «Κ». «Βλάβη είναι αυτό που έχει το σώμα μου και αναπηρία αυτό που προκύπτει από το περιβάλλον όπου ζω. Μπαίνω στο αεροπλάνο και προσγειώνομαι στη Βαρκελώνη ή στο Τόκιο και η αναπηρία μου μικραίνει. Εκεί είμαι λιγότερο ανάπηρος». Η Τζουλιάνα Μπούσι ζει αυτόν τον καιρό έναν αποχωρισμό. Η Uni, ο επί πολλά χρόνια σκύλος-οδηγός της, συνταξιοδοτήθηκε.

Social media: Η Φλόριντα απαγορεύει τη χρήση τους σε παιδιά έως 16 ετών - «Μοιάζουν με ψηφιακή φαιντανύλη»

Η Φλόριντα απαγορεύει δια νόμου τη χρήση των social media σε παιδιά και εφήβους έως 16 ετών, γεγονός που σημαίνει ότι οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης καλούνται να διαγράψουν όλους τους λογαριασμούς των ανηλίκων.

1ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Σκάκι Κωφών: Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στη Ν. Φιλαδέλφεια

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 1ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Σκάκι Κωφών ανδρών-γυναικών, που διεξήχθη χθες (Σάββατο, 27/1), στο Εντευκτήριο του Σκακιστικού Ομίλου Νέας Φιλαδέλφειας.

Συμμετείχαν τελικά 4 σωματεία, καθώς λόγω ασθενείας των σκακιστών του, δεν μετείχε ο Αθλητικός Όμιλος Κωφών Βορείου Ελλάδος (ΑΣΚΒΕ).

Συνήγορος του Παιδιού: «Η παραβατικότητα ανηλίκων δεν είναι αποκομμένη από την βία των ενηλίκων»

«Απέναντι στην ανήλικη παραβατικότητα συμπεριφερόμαστε σαν να είναι μια παθολογία που δεν αφορά ότι έχουμε κάνει μέχρι τώρα. Δεν είναι όμως απομοκομμένη από τη βία των ενηλίκων».

Διεθνές ηλεκτρονικό εκπαιδευτικό περιοδικό, ανοιχτής πρόσβασης από τη ΔΙΠΕ Χίου

H ΔΙΠΕ Χίου προχωράει στην έκδοση Διεθνούς, ηλεκτρονικού εκπαιδευτικού περιοδικού, ανοιχτής πρόσβασης με τίτλο: Εκπαιδευτικές Διαδρομές (Educational Routes)

Ειδικότερα,

Το ανωτέρω διεθνές εκπαιδευτικό περιοδικό, πέρασε με άριστα τον πήχη των εξόχως υψηλών προαπαιτούμενων (ακαδημαϊκών και όχι μόνο) και θα φιλοξενείται στην ιστοσελίδα του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ). Παρέχεται δωρεάν τόσο για τους απλούς αναγνώστες του, όσο και τους συγγραφείς.

Blue KnowHow: Ανακαλύπτουμε τα επαγγέλματα της θάλασσας

Το "Blue KnowHow: Ανακαλύπτουμε τα επαγγέλματα της θάλασσας" είναι η νεά σειρά εκπαιδευτικών βίντεο της Ελληνικής Ένωσης Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος (HELMEPA) που ενδυναμώνει τη Νέα Γενιά, φιλοξενεί καταξιωμένους επαγγελματίες, όλοι εθελοντές μέντορες για να παρουσιάσουν τα επαγγέλματα της θάλασσας, μέσα από τη δική τους εμπειρία, διαδρομή και γνώση.

Η ψυχολόγος Ελίνα Κεπενού για την χρήση και την εξάρτηση απαγορευμένων ουσιών από τα παιδιά