Ένα βίντεο από το BBC που μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να συστήσετε στους μαθητές σας τη ζωή και το έργο του Καρόλου Ντίκενς.
Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012
Τα παιδιά που τρώνε με τα χέρια δεν κινδυνεύουν από παχυσαρκία
Τα βρέφη και νήπια που «διαχειρίζονται» μόνα τους το φαγητό τους, τρώγοντας με τα χέρια, έχουν μεγαλύτερη προδιάθεση να τρέφονται υγιεινά όταν μεγαλώσουν και να διατηρούνται στο σωστό βάρος, δείχνει μελέτη που δημοσιεύεται επιστημονικό έντυπο British Medical Journal.
Προστάτεψε τα βιβλία σου από τη φθορά
Όσο και αν προχωρήσει η ηλεκτρονική εποχή, το χάρτινο, παραδοσιακό βιβλίο θα είναι πάντα αναντικατάστατο. Αν είσαι κι εσύ λάτρης της παραδοσιακής πηγής γνώσης και ψυχαγωγίας, θα θέλεις οπωσδήποτε να διαφυλάξεις τον μικρό σου θησαυρό από τη φθορά. Οι βασικοί παράγοντες που απειλούν τα βιβλία είναι το φως, η υγρασία και η θερμοκρασία. Δες πώς μπορείς να τα προστατέψεις:
Έρευνα: Investigating Global Practices in Teaching English to Young Learners
Η έρευνα του Βρετανικού Συμβουλίου σε συνεργασία με το Aston University Investigating Global Practices in Teaching English to Young Learners, αποκαλύπτει ένα πλήθος παραγόντων που επηρεάζουν σε παγκόσμιο επίπεδο τη διδασκαλία των αγγλικών σε νεαρούς μαθητές, από τη σκοπιά των εκπαιδευτικών. Φιλοδοξία των φορέων είναι να αποτελέσει την πρώτη από μία σειρά δημοσιεύσεων που θα στηρίζει το έργο των εκπαιδευτικών και των εκπαιδευομένων.
Το Απέραντο Δάσος
Επισκεφτείτε "Το Απέραντο Δάσος" και δείξτε στα παιδιά πώς να υιοθετήσουν σωστές συμπεριφορές κατά την πλοήγήσή τους στο διαδίκτυο, μέσα από την ιστορία του μικρού Νικόλα.
Επιστήμη σαν παιχνίδι
Κλείστε για λίγο τα μάτια και φανταστείτε τα παιδιά σας να συμμετέχουν στα σχολικά τους μαθήματα με την ίδια ζέση που μετείχαν οι υποψήφιοι «Junior Chef» στον τηλεοπτικό διαγωνισμό μαγειρικής! Υστερα ανοίξτε τα και... προσγειωθείτε στην πραγματικότητα των φροντιστηρίων. Τα παιδιά σας συνεχίζουν να απολαμβάνουν τις υπηρεσίες μιας επί χρήμασι εκδιδομένης παιδείας - για όσο ακόμη το αντέχει η τσέπη σας.
Άποψη: Άννα Δαμιανίδη "Δεν κλαίω για τους νέους"
Ένας κλαυθμός πλανιέται πάνω από την Ελλάδα, όχι μόνο πάνω, και κάτω και παντού. Ένας σχεδόν υποχρεωτικός θρήνος, για τη νέα γενιά που βρίσκεται σε αδιέξοδο. Σα χορός αρχαίας τραγωδίας με βραχνές φωνές μας καλούν ομιλίες και άρθρα να βγούμε να κλαίμε, να οικτίρουμε και να στηθοδερνόμαστε για τα καημένα τα παιδιά μας που δεν έχουν καμία προοπτική. Έχω τρία παιδιά κι αισθάνομαι περίεργα. Πρέπει να νιώθω τύψεις που τα γέννησα; Καλά, αυτό εννοείται, κάθε μάνα νιώθει τύψεις που έκανε παιδιά στον δύσκολο αυτό κόσμο, ούτως ή άλλως. Σε κρίση ή σε ανάπτυξη, κάθε μάνα είναι ένοχη και προσπαθεί να εξαγοράσει το σφάλμα της, γιατί δεν μπορεί να βοηθήσει τα παιδιά σε όλη τη ζωή τους. Αλλά πόσο πια να δείχνει την ενοχή; Και με τι τρόπο να τη δείχνει;
Κυριακή στο Αρχαιολογικό Μουσείο
Θέατρο και μάσκες
Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012,
11:00 – 13:00
Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012,
11:00 – 13:00
Το τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Αρχαιολογικού Μουσείου σας προσκαλεί στο εκπαιδευτικό εργαστήριο με θέμα το Θέατρο και τις Μάσκες!
Πιο σωστή δημοσιογραφική προσέγγιση στους παραολυμπιακούς αγώνες 2012 του Λονδίνου
Επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα τον Παραολυμπιακό Αθλητισμό και τους επικείμενους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, διοργανώθηκε την Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου στην Αθήνα από τον πανελλήνιο Σύνδεσμο Αθλητικών Συντακτών (ΠΣΑΤ) και την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή. Χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος του ΠΣΑΤ, Παύλος Γερακάρης και ο πρόεδρος της ΕΠΕ, Γιώργος Φουντουλάκης, ενώ οι εισηγήσεις έγιναν από τους Σάκη Κωστάρη υπεύθυνο επικοινωνίας ΕΠΕ, Βασίλη Καλύβα τεχνικό Παραολυμπιακών Αθλημάτων ΕΠΕ, Χρήστο Αθανασόπουλο δημοσιογράφο-συγγραφέα και τον συντοπίτη μας γιατρό Αλέξανδρο Ταξιλδάρη παραολυμπιονίκη κολύμβησης, υπεύθυνο αθλητισμού δήμου Κομοτηνής.
Εκδήλωση: «Μετά το λύκειο τι; Η μεταλυκειακή εκπαίδευση στην περίοδο της κρίσης»
O Δήμος Καβάλας στοχεύοντας στην πληρέστερη ενημέρωση μαθητών και γονέων για τις δυνατότητες σπουδών που παρέχονται μετά την ολοκλήρωση της βασικής σχολικής εκπαίδευσης, διοργανώνει ανοιχτή ενημερωτική εκδήλωση με την υποστήριξη της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Το γλαύκωμα ξεκινά από το... στομάχι!
Η δίκη του έχει ολοκληρωθεί σε ό,τι αφορά την πρόκληση έλκους του στομάχου και του δωδεκαδακτύλου και η επιστημονική ετυμηγορία είναι οριστική: ο κατηγορούμενος κρίθηκε «ένοχος». Το μικρό όμως ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού (Η.pylori), περί ου ο λόγος, φαίνεται τελικώς ότι πρέπει να καθίσει στο «εδώλιο του κατηγορουμένου» για πρόκληση πολύ περισσότερων... εγκλημάτων στον ανθρώπινο οργανισμό.
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)