Τρίτη 10 Μαΐου 2022

Παίζουμε τον χάρτη στα δάχτυλα με το Worldle

Πριν λίγες εβδομάδες ανακαλύψαμε το Worldle, ένα παιχνίδι γεωγραφίας τύπου Wordle.

Η πρόκληση, αυτή τη φορά, δεν είναι να βρούμε τη λέξη, έχοντας στη διάθεσή μας κάποιες προσπάθειες (και τη δυνατότητα για ένα μόνο παιχνίδι κάθε μέρα). Στο Worldle έχουμε έξι προσπάθειες να βρούμε το όνομα μίας χώρας από το περίγραμμα του χάρτη της!

Selfie Self Esteem: Στην Ελλάδα, το 80% των Κοριτσιών 10 -17 Ετών θα Χρησιμοποιούσαν Φίλτρα στις Selfie τους

Οι Πιέσεις στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης Οδηγούν τα Κορίτσια Παγκοσμίως στο να Διαστρεβλώνουν την Εμφάνιση τους στο Διαδίκτυο

Σήμερα, 15 χρόνια μετά την εμβληματική ταινία της Dove “Evolution” που ασχολήθηκε με τη διαστρέβλωση της εικόνας στη διαφήμιση, η μάρκα Dove αντιμετωπίζει και πάλι το ζήτημα της παραμόρφωσης της εικόνας στα ψηφιακά μέσα με την κυκλοφορία μιας νέας ταινίας. Το “Reverse Selfie” αντικατοπτρίζει το πόσο πολύ οι εφαρμογές για ρετούς-επεξεργασία εικόνας και τα φίλτρα μπορούν να διαστρεβλώσουν την πραγματικότητα και το πώς τα νεαρά κορίτσια παραμορφώνουν ψηφιακά την εμφάνισή τους στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

D plus: Εκεί που η τέχνη συναντά τη διευρυμένη κοινωνική αντίληψη

19-20-21 Μαΐου 2022
στο φιλικό και προσβάσιμο Σύγχρονο Θέατρο

Το Σύγχρονο Θέατρο & η Κίνηση Ανάπηρων Καλλιτεχνών 
σας προσκαλούν στο φεστιβάλ D plus.

Το D plus είναι ένα τριήμερο καθολικά προσβάσιμο φεστιβάλ, που φιλοδοξεί να γίνει ετήσιος θεσμός με επίκεντρο τόσο την ανάδειξη της τέχνης των ανάπηρων καλλιτεχνών όσο και την δημιουργική συνάντησή τους με μη ανάπηρους καλλιτέχνες.

Μαθητές σε όλη την Ευρώπη δέχονται bullying επειδή μιλούν ρωσικά

Ο πόλεμος του Βλαντιμίρ Πούτιν στην Ουκρανία έχει προκαλέσει τον θάνατο εκατοντάδων παιδιών, άφησε ορφανά πολλά περισσότερα και ανάγκασε εκατομμύρια να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Όμως, έχει εισβάλει και στις ζωές ρωσόφωνων παιδιών σε όλη την Ευρώπη, που πληρώνουν το τίμημα της εισβολής με εξευτελισμούς, παρενοχλήσεις και bullying.

Σε ένα προάστιο του Άαχεν, στη δυτική Γερμανία, ο 11χρονος Άλεξ Έμπερτ ήταν σε λεωφορείο επιστρέφοντας από το σχολείο, όταν τέσσερα αγόρια του είπαν ότι σκότωνε παιδιά της Ουκρανίας.

Γονείς – παιδιά: «Κάποια στιγμή αφήνεις τα λουριά»

«Ανιχνεύθηκε κίνηση», λέει το κινητό μου. Ανοίγω την εφαρμογή tapo, βάζω τα γυαλιά μου και κοιτάω την εικόνα από την κάμερα που έχουμε εγκαταστήσει στο παιδικό δωμάτιο. Ο μικρός είχε απλώς αλλάξει πλευρό στο κρεβατάκι του, λήξη συναγερμού. Βάλαμε την κάμερα ώστε να μη σηκωνόμαστε με τον παραμικρό θόρυβο μες στη νύχτα, ωστόσο έχει συμβεί να την ανοίγουμε χωρίς λόγο και να τον χαζεύουμε που κοιμάται ή που παίζει στο κρεβάτι ανυποψίαστος ακόμη ότι οι γονείς του είναι ημίτρελοι. Είναι άραγε τα πρώτα συμπτώματα της «νόσου» που χτυπάει πολλούς γονείς και οδηγεί στον υπερέλεγχο των παιδιών τους; Θα μετατραπεί σταδιακά η κάμερα του δωματίου σε «μάτι» που θα τον ακολουθεί παντού;

Παιδιά Ουκρανία: Ένας σκύλος θεραπείας μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση του τραύματος και του πόνου

Εάν χρειάζονται ψυχολογική βοήθεια, εργαζόμαστε και ατομικά", είπε ο Serdyuk στο Reuters. Ένας πρόσφυγας, ο Daniil Savchenko, 20, αγκάλιασε τον σκύλο του, τον Milo, ένα κουτάβι, καθώς αφηγήθηκε το ταξίδι που έκανε από το ρωσοκρατούμενο Μπερντιάνσκ με τη μητέρα του.

Στη Βουλή η προσβασιμότητα ΑμεΑ ιστοσελίδων ΕΟΠΠΕΠ και ΕΑΠ και ο εκτός λειτουργίας ιστότοπος ΜΗΔΙΣΕΦ

Στη Βουλή η προσβασιμότητα ΑμεΑ ιστοσελίδων ΕΟΠΠΕΠ και ΕΑΠ και ο εκτός λειτουργίας ιστότοπος ΜΗΔΙΣΕΦ από τη τη Βουλευτή της Ελληνικής Λύσης κα Σοφία Ασημακοπούλου. 

Τρεις (3) Ερωτήσεις κατατέθηκαν στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου στη Βουλή, από τη Βουλευτή της Ελληνικής Λύσης κα Σοφία Ασημακοπούλου, δυο (2) προς την Υπουργό ΠΑΙΘ κα Ν. Κεραμέως με θέμα την προσβασιμότητα ΑμεΑ στις ιστοσελίδες του ΕΟΠΠΕΠ και του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ) και μια (1) προς τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κο Κ. Πιερρακάκη με θέμα την επικαιροποιημένη δήλωση προσβασιμότητας και προσβασιμότητα από τα ΑμεΑ και τη μη λειτουργία του ιστότοπου ΜΗΔΙΣΕΦ. 

Ημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού για Άτομα με Οπτική Αναπηρία

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού για Άτομα με Οπτική Αναπηρία με τίτλο: «Εργασία, Επαγγέλματα και Οπτική Αναπηρία» την Παρασκευή 6 Μαΐου 2022, η οποία οργανώθηκε από το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Τυφλών – Περιφερειακή Ένωση Κεντρικής Μακεδονίας και την Εθνική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία. Σημαντική ήταν η παρουσία γονέων, εκπαιδευτικών αλλά κυρίως μαθητών που είχαν την ευκαιρία να θέσουν τα ερωτήματα που τους απασχολούν στους επιστημονικούς υπεύθυνους και ομιλητές της διοργάνωσης.

Πρόσκληση συνοδών κατασκήνωσης από την Εταιρεία Σπαστικών Βορείου Ελλάδος

Η Εταιρεία Σπαστικών Βορείου Ελλάδος καλεί όσους ενδιαφέρονται να συμμετέχουν σαν συνοδοί για το κατασκηνωτικό πρόγραμμα 2022, να δηλώσουν συμμετοχή.
Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε 
στα τηλέφωνα 2310/489247-9 , εσωτ. 105 ( Μαρία Σκουλή)
email: esbe@otenet.gr . καθημερινά από 8:00 μέχρι 15:00.

Ένας 12χρονος εξαναγκάστηκε να ομολογήσει φόνο- και ο αληθινός δράστης είναι ακόμη ελεύθερος

Το καλοκαίρι του 1998 αποδείχθηκε καταστροφικό για τους κατοίκους ενός συγκροτήματος κατοικιών στη Νέα Φιλαδέλφεια, στο Οχάιο, όταν δύο νεαρά μέλη της κοινότητας έχασαν ξαφνικά τη ζωή τους.

Στις 27 Ιουνίου εκείνης της χρονιάς, η 5χρονη Ντέβαν Ντάνιβερ εξαφανίστηκε από το διαμέρισμά της χωρίς ίχνη. Για λίγο υπήρχε ελπίδα ότι το κορίτσι ήταν καλά — η ελπίδα χάθηκε γρήγορα την επόμενη μέρα όταν το πτώμα της ανακαλύφθηκε σε μια κοντινή δασώδη περιοχή. Είχε μαχαιρωθεί θανάσιμα στο λαιμό επτά φορές.

Voucher 200 ευρώ για υπολογιστές, laptop: Θα το λάβουν και ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί

Περισσότεροι από 10.000 ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί εντάσσονται επιπλέον στους δικαιούχους του προγράμματος «Ψηφιακή Μέριμνα ΙΙ», για την περαιτέρω προώθηση του ψηφιακού μετασχηματισμού της εκπαίδευσης μέσω της αξιοποίησης κονδυλίων από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μετά από πρόταση και συγκεκριμένη τεκμηρίωση της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκης Κεραμέως στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.