Τετάρτη 26 Μαΐου 2021

Τρόποι αντιμετώπισης των ξεσπασμάτων θυμού (tantrums) και της αισθητηριακής κατάρρευσης (meltdowns)

@superspectrumgirl
Οι εκρήξεις θυμού αποτελούν τις περισσότερες φορές μέρος της ζωής των ατόμων στο Φάσμα του Αυτισμού. Υπάρχουν δύο διαφορετικά είδη εκρήξεων: τα tantrums που μπορεί να αποδοθούν στα ελληνικά ως «ξεσπάσματα θυμού» και τα meltdowns που μπορούν να αποδοθούν ως «αισθητηριακή κατάρρευση». Τα ξεσπάσματα θυμού λαμβάνουν χώρα όταν το παιδί δεν παίρνει αυτό που θέλει, όταν «δεν γίνεται το δικό του» και τελειώνει όταν ικανοποιηθεί το αίτημά του (ή όταν απλά εξαντληθεί). Το παιδί κατά τη διάρκεια του ξεσπάσματος έχει τον έλεγχο των ενεργειών του και δεν θέτει σε κίνδυνο την σωματική του ακεραιότητα. Η συμπεριφορά του τροποποιείται ανάλογα με τις αντιδράσεις των γύρω του.

Καμπάνια κατά της διαδικτυακής αποπλάνησης #CheckBeforeYouChat: Ο χορός των 5 βημάτων

Προκαλέσαμε τους TikTokers σε όλο τον κόσμο να κάνουν έναν απλό χορό πέντε βημάτων σε ένα τραγούδι αγάπης. Φαίνεται ακίνδυνο, σωστά;

Λάθος. Αυτή η πρόκληση TikTok έχει στην πραγματικότητα ένα κρυφό μήνυμα. Αν ακούσετε προσεκτικά, θα ανακαλύψετε ότι αυτό δεν είναι το συνηθισμένο τραγούδι αγάπης σας, αλλά μια ιστορία για τη διαδικτυακή αποπλάνηση.

Πανελλαδικές 2021: Ορίστηκαν τα εξεταστικά κέντρα για Γενικά Λύκεια

Το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε σήμερα τα Εξεταστικά Κέντρα για τη διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων ΓΕΛ 2021, ανά Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης.

Υπενθυμίζεται ότι οι εξετάσεις βρίσκονται στην τελική ευθεία, ενώ χθες ανακοινώθηκε πως τα μαθήματα της Γ΄ τάξης του Λυκείου θα λήξουν φέτος στις 2 Ιουνίου.

Έκθεση φωτογραφίας για τα 100 χρόνια ιστορίας του Ιδρύματος «Μέλισσα»

Η 100χρονη ιστορία του Ιδρύματος «Μέλισσα» αναβιώνει μέσα από 47 φωτογραφίες, οι οποίες ξετυλίγουν την καθημερινότητα των κοριτσιών που έζησαν εκεί. Τις γιορτές, τις εκδρομές, την καθημερινότητά τους. Η διαδικτυακή, τρισδιάστατη έκθεση «Μνήμες, πορτρέτα και φωνές των ανθρώπων της “Μέλισσας”», εντάσσεται στην καμπάνια του Ιδρύματος για τον ένα αιώνα λειτουργίας του και περιλαμβάνει φωτογραφίες που έχουν ανακτηθεί από το ιστορικό αρχείο του. Η έκθεση συνοδεύεται από ηχητική περιγραφή των ενοτήτων, όπως και των τίτλων, περιγραφών και χρονολογιών.

Στέλιος Μαλακόπουλος: «Στη ζωή είμαστε περαστικοί. Τίποτα δεν είναι δεδομένο»

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής στο άλμα εις μήκος ΑμεΑ περιγράφει στη LiFO πώς έχασε σε ένα τροχαίο τα άκρα του, φόρεσε τεχνητά μέλη και κατάφερε να ξαναγεννηθεί.


Ένα τροχαίο. Μια καθοριστική στιγμή. Δύο ακρωτηριασμένα πόδια. Μια νέα ζωή. Ήταν τέλη καλοκαιριού, ξημερώματα, πριν από έξι χρόνια, όταν ο Στέλιος Μαλακόπουλος επέστρεφε σπίτι του οδηγώντας στην περιφερειακή οδό της Θεσσαλονίκης. Χωρίς να θυμάται λεπτομέρειες για το τι ακριβώς συνέβη, έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του και προσέκρουσε στις προστατευτικές μπάρες του δρόμου. Χωρίς τις αισθήσεις του, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και για πέντε μέρες παρέμενε ναρκωμένος.

ΑΑΔΕ: Μείωση φόρου για εξαρτώμενα μέλη και στους δύο γονείς σε περίπτωση διαζυγίου

Τη μείωση των φόρων και στους δύο γονείς με εξαρτώμενα τέκνα, που είναι σε διάσταση, έχουν διαζύγιο, ή λύση συμφώνου συμβίωσης ανακοίνωσε η ΑΑΔΕ.

Συγκεκριμένα, με απόφαση που δημοσιεύτηκε και δεδομένου ότι στην ανατροφή των τέκνων συμμετέχουν από κοινού και οι δύο γονείς, ανεξάρτητα αν διαμένουν κάτω από την ίδια στέγη ή έχει διακοπεί η έγγαμη συμβίωση ή έχει λυθεί ο γάμος / το σύμφωνο συμβίωσης, οι διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου 16 του ΚΦΕ για τη μείωση του φόρου ανάλογα με τον αριθμό των εξαρτώμενων τέκνων εφαρμόζονται και για τους δύο γονείς με εισόδημα από μισθωτή εργασία, συντάξεις ή και ατομική αγροτική δραστηριότητα.

Πανελλήνιες 2021: Μετονομασία τμημάτων- Αλλαγές στην κατάταξη Σχολών σε Επιστημονικά Πεδία του χρόνου

Τη μετονομασία τμημάτων, η οποία θα ισχύσει από τις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις και αλλαγές στην κατάταξη των Σχολών, που θα είναι προσβάσιμες από περισσότερα Επιστημονικά Πεδία του σχολικού έτους 2021-2022, ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας.

Πρότυπα-Πειραματικά σχολεία: Αλλαγή στον τρόπο υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης (ΦΕΚ)

Χωρίς αυθεντικοποίηση θα γίνεται η ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης για την εισαγωγή στα Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία - Τροποποιητική απόφαση της υφυπουργού Ζέττας Μακρή

Χωρίς αυθεντικοποίηση των γονέων/κηδεμόνων γίνεται η ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης για την εισαγωγή στα Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία, βάσει της τροποποιητικής απόφασης της υφυπουργού Παιδείας Ζέττας Μακρή.

ΕΟΕ: Η Ολυμπιακή Εβδομάδα στα σχολεία με δράσεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία (ΕΘΝ.Ο.Α.) σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και με γνώμονα την κατάρτιση και την ευαισθητοποίηση της νεολαίας σε θέματα που συνδέονται με τον Ολυμπισμό, σχεδίασε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ολυμπιακή Παιδεία – Ολυμπιακή Εβδομάδα στα σχολεία» το οποίο θα υλοποιηθεί για πρώτη φορά το σχολικό έτος 2020-21, από τις 31 Μαΐου έως τις 4 Ιουνίου.

Πανελλήνιες: Υπολογισμός της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής - Τι πρέπει να ξέρουν οι υποψήφιοι

Στο δεύτερο κεφάλαιο της εγκυκλίου για τις Πανελλαδικές εξηγείται αναλυτικά το πώς καθορίζονται οι συντελεστές και πώς γίνεται ο υπολογισμός της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής

Aναλυτικό οδηγό για το σύστημα της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής που θα ισχύσει φέτος στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας.

Μήπως κακομαθαίνουμε τα παιδιά μας;

Μπορεί να θέλουμε να ικανοποιούμε κάθε επιθυμία των παιδιών μας – όσο μικρή ή μεγάλη κι αν είναι-, κάτι τέτοιο όμως είναι και πρακτικά ανέφικτο και επικίνδυνο.

Όταν τα παιδιά μεγαλώνουν σε ένα οικογενειακό περιβάλλον όπου έχουν ό,τι θελήσουν, δεν μαθαίνουν να προσπαθούν ώστε να πετύχουν τους στόχους τους και κυρίως δεν μαθαίνουν ότι οι δικές τους επιθυμίες είναι εξίσου σημαντικές με των άλλων.

Δ. Τεμπών: Διαδικτυακό πρόγραμμα αγωγής υγείας για παιδιά

Το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων «ΕΔΔΥΠΠΥ», σε συνεργασία με το Δήμο Τεμπών, υπό την Aιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, διοργανώνουν την Τρίτη 1 Ιουνίου 2021, και ώρα 18:30 το δεύτερο διαδικτυακό σεμινάριο του προγράμματος «Αγωγή Υγείας για Παιδιά».

Οι συμμετέχοντες μπορούν να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα μέσω της πλατφόρμας zoom, ο σύνδεσμος θα ανακοινωθεί στο site του Δήμου Τεμπών.

Ταινία για την Καβάλα ως καπνούπολη από το Γυμνάσιο Ποδοχωρίου