Πέμπτη 4 Ιουλίου 2024

Γιατί πολλά παιδιά στο Φάσμα του Αυτισμού θέλουν να βλέπουν συνέχεια την ίδια ταινία;

Πολλά παιδιά στο Φάσμα του Αυτισμού βλέπουν συνέχεια την ίδια ταινία ή το ίδιο επεισόδιο μιας σειράς χωρίς να βαριούνται και χωρίς να νιώθουν την ανάγκη να παρακολουθήσουν κάτι που δεν έχουν ξαναδεί. Γιατί όμως συμβαίνει αυτό; Η πιο απλή εξήγηση είναι ότι τους αρέσει πολύ. Είναι όμως μόνο αυτό; Όχι.

Έως 21 Ιουλίου οι αιτήσεις στους βρεφονηπιακούς σταθμούς της ΔΥΠΑ

Συνεχίζεται η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για εγγραφές και επανεγγραφές βρεφών-νηπίων στους 27 Βρεφονηπιακούς Σταθμούς (ΒΝΣ) της ΔΥΠΑ για τη σχολική χρονιά 2024-2025. Η φιλοξενία των βρεφών-νηπίων είναι δωρεάν και οι αιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται μέχρι και 21 Ιουλίου.

Αθλήματα: Ποιο είναι το κατάλληλο για το παιδί σας

Με ποιο τρόπο θα διαλέξετε μέσα σε μια πληθώρα από αθλήματα το κατάλληλο για το παιδί σας;

Η σωματική άσκηση και η συμμετοχή σε αθλήματα είναι σημαντική για όλα τα παιδάκια. Οι επιστήμονες συστήνουν τα παιδιά να ασκούνται μια ή περισσότερες ώρες ημερησίως, κάτι που δεν είναι τόσο δύσκολο δεδομένου ότι τα περισσότερα παιδάκια είναι γεμάτα ενέργεια και θέλουν διαρκώς να παίζουν.

Κοινή υπουργική απόφαση - ΦΕΚ: Σε ποιες περιοχές ιδρύονται νέα σχολεία

Κοινή υπουργική απόφαση εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών, το υπουργείο Παιδείας, και το υπουργείο Υποδομών και μεταφορών, σύμφωνα με την οποία αποφασίζεται η ίδρυση νέων σχολικών μονάδων.

Ιστορική στιγμή για την Ιαπωνία: Το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε ως αντισυνταγματικό νόμο περί στείρωσης

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ιαπωνίας έκρινε ως αντισυνταγματικό έναν νόμο περί ευγονικής που έχει τεθεί εκτός λειτουργίας, σύμφωνα με τον οποίο 16.500 άτομα με αναπηρία στειρώθηκαν βίαια μεταξύ τις δεκαετίες του 1950 και του 1990.

Το Ανώτατο Δικαστήριο διέταξε, σύμφωνα με το BBC, την κυβέρνηση να καταβάλει αποζημίωση σε 11 θύματα, τα οποία συμμετείχαν σε πέντε υποθέσεις που εκδικάστηκαν μετά από έφεση.

Διεθνές Συνέδριο «Θέατρο και Συμπεριληπτική Εκπαίδευση»

Το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση (ΠΔΘΕ) σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ UNHCR GREECE, τον Διεθνή Οργανισμό για το Θέατρο στην Εκπαίδευση IDEA (International Drama/Theatre and Education Association) και 24 ακόμα πανεπιστημιακούς, εκπαιδευτικούς, καλλιτεχνικούς και άλλους φορείς από την Ελλάδα και το εξωτερικό, οργανώνει το Διεθνές Συνέδριο «Θέατρο & Συμπεριληπτική Εκπαίδευση» στην Αθήνα 21,22,23 Μαρτίου 2025 γιορτάζοντας τα 10 χρόνια του προγράμματος "Κι αν ήσουν εσύ;" (2015-2025) και την ολοκλήρωση του προγράμματος "Theatre Makes Politics" (2022-2025)

Καλοκαίρι: Οδηγίες για τα άτομα με διαβήτη

Οι καλοκαιρινές διακοπές είναι μια ευκαιρία να απολαύσουμε ξανά την ζωή, τη φύση και την εποχή, να αφεθούμε στη γλύκα της ξενοιασιάς και της χαλάρωσης, να ανανεωθούμε και να αποκτήσουμε νέα ενδιαφέροντα και προοπτικές.

Κίνα: Ερευνητές δημιούργησαν ρομπότ με εγκέφαλο που αναπτύχθηκε σε εργαστήριο

Ερευνητές από τα Πανεπιστήμια Tianjin και Southern University of Science and Technology στην Κίνα ανέπτυξαν ένα ρομπότ το οποίο διαθέτει τεχνητό εγκέφαλο και μπορεί να εκτελεί διάφορες εργασίες, όπως το να πιάνει αντικείμενα και να αποφεύγει εμπόδια. Όπως αναφέρουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, οι επιστήμονες συνδύασαν έναν in vitro καλλιεργημένο εγκέφαλο – όπως τα οργανοειδή εγκεφάλου – με ένα τσιπ νευρικής διεπαφής.

Αθήνα: Άτομα με Αναπηρία στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών η 3η Συνεδρίαση της Επιτροπής για την προσβασιμότητα των Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ) στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Η συνεδρίαση διεξήχθη παρουσία του Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιου για τις Μεταφορές, Βασίλη Οικονόμου και του Γενικού Γραμματέα Μεταφορών Ιωάννη Ξιφαρά, Προέδρου της Επιτροπής. Στο πλαίσιο της συνεδρίασης, οι συμμετέχοντες επικεντρώθηκαν στην υλοποίηση των σημείων του «Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία» που σχετίζονται με την προσβασιμότητα, με στόχο τη δημιουργία μιας κοινωνίας που αγκαλιάζει τη διαφορετικότητα και την ενσωμάτωση όλων των πολιτών.

Η Πάρις Χίλτον, το Κογκρέσο και τα ιδρύματα για εφήβους

Μέσα στον αμερικανικό προεκλογικό πανζουρλισμό η 43χρονη Πάρις Χίλτον πήγε στην Ουάσιγκτον και κατέθεσε στην επιτροπή House Ways & Means του Κογκρέσου. Αφηγήθηκε το πώς στην εφηβεία της υπέστη κακοποίηση μέσα σε ένα ίδρυμα που συνδύαζε τα σκληρά χαρακτηριστικά του ορφανοτροφείου και του αναμορφωτηρίου, αν και αυτοδιαφημιζόταν σαν κέντρο αποκατάστασης ανηλίκων. Τέτοιου είδους δομές υπάρχουν κατά εκατοντάδες στις ΗΠΑ και απευθύνονται σε εφήβους με ψυχιατρικά ή συμπεριφορικά προβλήματα.