Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Tι επαγγελματική εκπαίδευση χρειαζόμαστε

Ενας στους δύο νέους στη χώρα μας αναζητεί εργασία, καθώς η ανεργία, που έχει χτυπήσει κόκκινο εν μέσω της οξύτατης οικονομικής κρίσης, πλήττει πρωτίστως τους νέους ανθρώπους. Το εκπαιδευτικό σύστημα έχει κομβικό ρόλο στην αντιμετώπιση του προβλήματος και η αλλαγή στρατηγικής σε σχέση με την επαγγελματική εκπαίδευση στην Ελλάδα κρίνεται επιτακτική.

Φεστιβάλ επιστήμης και τεχνολογίας 2012

Το FEST12 είναι μια γιορτή επιστήμης και τεχνολογίας με στόχο την εξοικείωση μικρών και μεγάλων με τις έννοιες, τη μεθοδολογία και τα μυστικά της επιστημονικής σκέψης αλλά και τις εφαρμογές της έρευνας στην καθημερινή μας ζωή. Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ περιλαμβάνει ποικίλες πρωινές και απογευματινές δραστηριότητες.

«Το θαύμα της Άννυ Σάλιβαν» στο θέατρο «Μπροντγουαίη»

Ο Γιάννης Διαμαντόπουλος σκηνοθετεί την παράσταση, «Το θαύμα της Άννυ Σάλιβαν» από τις αρχές Δεκεμβρίου στο θέατρο «Μπροντγουαίη», με την Αγγελική Δαλιάνη στο ρόλο της Άννυ Σάλιβαν.

Χριστουγεννιάτικη εορταγορά του Φάρου Τυφλών

Ο Φάρος Τυφλών Ελλάδος διοργανώνει Χριστουγεννιάτικη εορταγορά. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 12 Δεκεμβρίου, ημέρα Τετάρτη και ώρα 10:00 – 17:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΦΤΕ.

Έκθεση με θέμα «Όνειρα Πόλης».

H SCBWI Greece (το ελληνικό τμήμα του Society of Children’s Book Writers and Illustrators) έχει τη χαρά να σας προσκαλέσει στην έκθεση εικονογράφων και συγγραφέων παιδικής λογοτεχνίας στον φιλόξενο χώρο του Βιβλιοκαφέ Έναστρον (Σόλωνος 101). Διάρκεια έκθεσης από 1 ως 21 Δεκεμβρίου. Θα πραγματοποιηθούν τρεις κεντρικές εκδηλώσεις όπου θα μπορέσετε να απολαύσετε την μοναδική μας έκθεση και τις παιδικές εκδηλώσεις μας από κοντά.