Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

Όταν τα κατοικίδια της οικογένειας γίνονται σκύλοι οδηγοί- βοηθοί.

Αφού διαγνώστηκε με πολλαπλή σκλήρυνση (multiple sclerosis- σκλήρυνση κατά πλάκας) την προηγούμενη άνοιξη, η Laura Shepler έχανε την ισορροπία της και κατέληγε στο πάτωμα τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα. Μια φορά σκόνταψε στο μπαστούνι της και έπεσε, σπάζοντας τα δάχτυλά της και σκίζοντας τους μυς του ώμου της. 

Κατασκευή: Μαριονέτα

Πηγή
Θελετε να φτιάξετε τη μαριονέτα της φωτογραφίας; Μεταβείτε στο spoonful και δείτε αναλυτικά τα βήματα κατασκευής (αγγλικό κείμενο με φωτογραφίες). Καλή δημιουργία!

Οδηγίες για την πρόληψη παιδικών ατυχημάτων στα σχολεία

Οδηγίες για την πρόληψη παιδικών ατυχημάτων στα σχολεία εξέδωσε λίγες μέρες πριν χτυπήσει το κουδούνι, ο Οργανισμός Σωματείο «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος». Όπως αναφέρει στην σχετική ανακοίνωση, τα μικρά παιδιά είναι από τη φύση τους γεμάτα περιέργεια και δεν έχουν ανεπτυγμένη την αίσθηση του κινδύνου, για αυτό και είναι ιδιαίτερα επιρρεπή στα ατυχήματα.

Φόβοι και Φοβίες στα παιδιά

Είναι σημαντικό να διαχωρίσουμε τους παιδικούς φόβους από τις παιδικές φοβίες.
Οι διαφορές τους εξαρτώνται από την ηλικία των παιδιών, τον τρόπο εμφάνισης, τη συχνότητα και το αντικείμενο/ κατάσταση που αποτελεί φοβικό ερέθισμα στο παιδί. Ως εκ τούτου διαφέρει σημαντικά και η αντιμετώπιση τους από τους γονείς και τους ειδικούς.

Εκπαίδευση στα φρούτα από... την κούνια

Εξ απαλών ονύχων θα πρέπει να μάθουμε το παιδί να επιλέγει υγιεινά τρόφιμα. Μία σειρά διατροφικών ερευνών υποδεικνύει ότι οι προσπάθειες βελτίωσης του σιτηρεσίου των παιδιών, έτσι ώστε να γίνουν υγιείς ενήλικες, πρέπει να ξεκινήσουν προτού ακόμα το βρέφος μάθει να περπατάει.

Ζητούνται εθελοντές από τη σχολή σκύλων-οδηγών "Λάρα"

Ανακοίνωση από το προφίλ Lara Guide Dog School του κοινωνικού δικτύου Facebook.

Χαίρεται! Η σχολή σκύλων-οδηγών "Λάρα", αναζητεί εθελοντές, κυρίως για την αναδοχή κουταβιών/εκπαιδευόμενων σκύλων-οδηγών και παρουσία στις εκδηλώσεις της σχολής.
Η σχολή, αναζητά ανάδοχους εθελοντές για να αναλάβουν την ανατροφή των κουταβιών της και τη φιλοξενία των εκπαιδευόμενων σκύλων-οδηγών της.

Μία δασκάλα περιγράφει: Τι πραγματικά χρειάζεται το παιδί στο σχολείο

Μία ακόμα σχολική χρονιά ξεκινά και τόσο οι μικροί όσο και οι μεγάλοι ετοιμάζονται όλο αγωνία για να την υποδεχτούν όσο γίνεται καλύτερα εξοπλισμένοι. Η Heidi Weinmann, εκπαιδευτικός για περισσότερο από μία δεκαετία, συγγραφέας, blogger και μαμά περιγράφει πώς κάθε χρόνο οι γονείς την προσεγγίζουν για να την ρωτήσουν τι θα χρειαστούν τα παιδιά και πόσα θα ξοδέψουν για να προετοιμάσουν σωστά το παιδί τους και να το εξοπλίσουν με όσα θα χρειαστεί. Η λίστα που τους παρέχει διαφέρει από ό,τι έχετε συνηθίσει. Για την ακρίβεια, ο εξοπλισμός που ζητά από τους γονείς να προσφέρουν στο παιδί... δεν κοστίζει τίποτα! Οφείλουν, όμως, να τον παρέχουν κάθε μέρα:

Τα πλεονεκτήματα της αφήγησης παραμυθιών στα παιδιά

Η αφήγηση των παραμυθιών, πέρα από το δέσιμο μεταξύ παιδιού και γονέα που προσφέρει, συντελεί στο να εμπλουτίζεται ο συναισθηματικός κόσμος των παιδιών και να διευρύνονται οι γνώσεις τους.

Συχνά, στα παραμύθια θίγονται θέματα όπως η φιλία, η προσαρμογή στο σχολείο, αλλά και πιο σύνθετα ζητήματα όπως το διαζύγιο, η κακοποίηση, ο θάνατος κ.α. Μέσα από τους φανταστικούς ήρωες και την πλοκή, τα παιδιά μαθαίνουν υγιείς μηχανισμούς, ώστε να αντεπεξέρχονται σε διάφορες καταστάσεις και παράλληλα εξουδετερώνεται ο παράγοντας του φόβου για το άγνωστο.

Ρέα Βιτάλη: Τα κομφετί που με πόνεσαν

Όπως δημοσιεύτηκε στο protagon

Ο Μάκης και η Νίκη είναι ένα νέο ζευγάρι. Ο Μάκης είναι γιατρός. Πριν δύο χρόνια μάζεψαν τα πράγματά τους και μετακόμισαν στην Αμερική, αποδεχόμενοι μια επαγγελματική ευκαιρία για τον Μάκη. Η Νίκη και ο Μάκης έχουν δύο παιδιά. Δυο γιους. Ο ένας, ο Δημήτρης, έπρεπε να πάει στο νηπιαγωγείο. Επέλεξαν το σχολείο της γειτονιάς τους. Μια μέρα πριν την πρώτη μέρα του σχολείου, κάποιος κύριος χτύπησε την πόρτα τους και παρέδωσε έναν φάκελο, που είχε αποδέκτη τον γιο τους Δημήτρη. Τον άνοιξαν μαζί του με περιέργεια και ανυπομονησία. Ο φάκελος ήταν γεμάτος κομφετί και είχε και ένα γράμμα που έγραφε τα εξής.