Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Δ. Θεσσαλονίκης: Δωρεάν εμβολιασμός κατά του HPV

Eμβολιασμοί κατά του ιού των ανθρωπίνων θηλωμάτων για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας πραγματοποιούνται στο κτίριο των κοινωνικών υπηρεσιών του δήμου Θεσσαλονίκης, επί της οδού Μοναστηρίου 53 - 55. Το πρόγραμμα των εμβολιασμών απευθύνεται σε άπορες και ανασφάλιστες γυναίκες ηλικίας από 12 έως 26 ετών, οι οποίες είναι κάτοικοι του δήμου Θεσσαλονίκης. Για τηλεφωνικά ραντεβού στα τηλέφωνα 231 0 509.053 και 231 0 509.020. 
Πηγή: thestival

Παρουσίαση του συγγραφέα Ανδρέα Κουζέλη

Την Δευτέρα 1 Οκτωβρίου στις 8:30 με ένα μουσικό-αφηγηματικό αφιέρωμα στα βιβλία του συγγραφέα Ανδρέα Κουζέλη, το φουαγέ του vault Theatre plus μετατρέπεται σε μικρή σκηνή.

"Ταιριάζουμε στην Αίγινα" 5, 6 και 7 Οκτωβρίου.

Μια μεγάλη αγκαλιά για τα άτομα με διαφορετικότητα ανοίγει η Αίγινα στις 5,6 και 7 Οκτωβρίου 2012. Πρόκειται για ένα τριήμερο εκδηλώσεων με στόχο την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας -όχι μόνο της τοπικής- απέναντι στα αδύνατα μέλη της και τις οικογένειές τους. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Η αεροβική άσκηση βοηθά τα υπέρβαρα παιδιά να μειώσουν τον κίνδυνο για διαβήτη

Η επαρκής αεροβική άσκηση μπορεί να βοηθήσει τα υπέρβαρα παιδιά να μειώσουν τον κίνδυνο για διαβήτη, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Παιχνίδια που μιλούν...

Με σπάνια αντικείμενα που «αφηγούνται» την ιστορία της ελληνικής εκπαίδευσης, με ένα επετειακό πρόγραμμα για την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης αλλά και με μία αξιόλογη συλλογή παιχνιδιών, που ανήκει στο δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη, ανοίγει τις πύλες στο νέο χώρο του το Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης.

Δωρεάν διδασκαλία μουσικής στις Φιλαρμονικές του δήμου Παύλου Μελά

Όσους μαθητές επιθυμούν να μάθουν κάποιο μουσικό όργανο και να ενταχθούν στις Φιλαρμονικές του Ορχήστρες (τμήματα Πολίχνης και Ευκαρπίας) προσκαλεί ο δήμος Παύλου Μελά. Οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να μάθουν δωρεάν μουσική, με όργανα του δήμου, συμμετέχοντας παράλληλα στα μαθητικά σύνολα των Φιλαρμονικών. Η Φιλαρμονική του δήμου συμμετέχει σε σημαντικές εκδηλώσεις, συναυλίες, δράσεις και φεστιβάλ μέσα και έξω από τα γεωγραφικά όρια του δήμου.

Παιδικοί σταθμοί και ασθένειες - Tι να προσέξετε

Οι παιδικοί σταθμοί, έχουν ξεκινήσει να λειτουργούν και όλο και περισσότεροι γονείς σύντομα θα έρθουν αντιμέτωποι με τις πρώτες ασθένειες που θα κολλήσουν τα παιδιά τους.

Περπατώντας τις εποχές του Βυζαντίου

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά ηλικίας 9-12 ετών  βασισμένο στο ομότιτλο βιβλίο (Βραβείο Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου 2011  – καλύτερο βιβλίο στην κατηγορία Βιβλίου Γνώσεων)  με τη συγγραφέα Μαρίζα Ντεκάστρο

Σάββατο, 13 Οκτωβρίου 2012, στις 5:30 το απόγευμα, στο ΟΞΥΓΟΝΟ (Ολύμπου 81, Θεσσαλονίκη)

Δυσλεξία στην Ιταλία

DYSLEXIA: επιτελους ενας νόμος

Σύμφωνα με έρευνα του υπουργείου παιδείας της Ιταλίας, τον Φεβρουάριο του 2011, 70.000 μαθητές στην Ιταλία διαγνώστηκαν με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες. Σύμφωνα με τα τελευταία επιστημονικά δεδομένα, το ποσοστό του μαθητικού πληθυσμού που εμπίπτει σε αυτή την κατηγορία είναι περίπου 3-5%. Αν λοιπόν υπολογίσουμε με βάση αυτό το ποσοστό και όλες τις αδιάγνωστες περιπτώσεις, τότε ο αριθμός των παιδιών που έχουν ειδικές μαθησιακές δυσκολίες φτάνει στα 200.000 παιδιά και νέους.

Πρόγραμμα εκπαίδευσης εθελοντών «Νέοι & Εθελοντισμός», Β΄κύκλος, Σεπτέμβριος – Δεκέμβριος 2012

Έναρξη του Β΄κύκλου εκπαίδευσης εθελοντών στο Πολιτιστικό Κέντρο Τούμπας.
Πρόγραμμα εκπαίδευσης εθελοντών
«Νέοι & Εθελοντισμός»
Β΄κύκλος, Σεπτέμβριος – Δεκέμβριος 2012

Πρόσωπο: Alan Kempster



«Αυτό που έχω να πω στους ανθρώπους με αναπηρία, είναι ότι αν έχουν ένα όνειρο, ένα πάθος, πρέπει οι ίδιοι να το κυνηγήσουν. Να το κάνουν πραγματικότητα, να βρουν τον τρόπο -κανένας δεν θα πραγματοποιήσει το όνειρό τους γι' αυτούς».

Η μητρότητα σε μεγάλη ηλικία δεν επηρεάζει την υγεία του παιδιού

Εν αντιθέσει με την ισχύουσα αντίληψη, τα παιδιά με μεγαλυτέρων μαμάδων δεν διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο νοσηρότητας μετέπειτα στη ζωή τους, σύμφωνα με γερμανική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Demography.

Ιστορίες χωρίς λόγια στο Κιλκίς

Τι δουλειά έχει ένα μαμούθ στον υπολογιστή και πού συναντιούνται ο e-Λίας και ο άνθρωπος των σπηλαίων; Πώς παγώνει ένα όνειρο και πώς μπορεί να κάνει κανείς μάγια στο πράσινο; Οι απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα κρέμονται... από μια κλωστή. Και τις αποκαλύπτουν ήρωες απ' όλο τον κόσμο, που αφηγούνται τις περιπέτειές τους, χάρη στη διεθνή γλώσσα της παντομίμας, της μουσικής και του χορού. Πού; Στο 14ο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας Κιλκίς, που κόντρα στην κρίση θα πραγματοποιηθεί και φέτος, από αύριο μέχρι 9 Οκτωβρίου.