Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

31ο Συμπόσιο Ποίησης

Το 31ο Συμπόσιο Ποίησης με θέμα "Ποίηση και Κρίση" θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών, από 30 Ιουνίου έως 3 Ιουλίου 2011. Στη λήξη του Συμποσίου, την Κυριακή 3 Ιουλίου 2011, θα γίνει η απονομή των Βραβείων Ποίησης καλύτερου βιβλίου νέου ποιητή 2010 του Συμποσίου Ποίησης.

Πρακτικός οδηγός για μια υγιή καρδιά σε BSL



8ο Πανελλήνιο Θεατρικό Θερινό Σεμινάριο "Δρυάδες 2011"

Το ‘τέχνης παίδευσις’ Θεατρικό Εργαστήριο Καρδίτσας διοργανώνει από 2 έως 8 Ιουλίου 2011 το 8ο Πανελλήνιο Θεατρικό Θερινό Σεμινάριο-Κατασκήνωση στο Νεοχώρι του Δήμου Πλαστήρα, στη λίμνη Ν. Πλαστήρα.
Για περισσότερες πληροφορίες: http://www.theatrokar.gr/

Παιδικοί σταθμοί: Η πρώτη φορά στην κοινωνία

Μια πραγματικότητα στη ζωή του παιδιού και της οικογένειάς του αλλά και στη σύγχρονη κοινωνία. Ερχεται να ικανοποιήσει την ανάγκη για παιχνίδι με συνομηλίκους -την ανάγκη για χαρά και κοινωνικοποίηση- που γεννάει η σύγχρονη οικογένεια και κοινωνία.

Very Special Arts Hellas – Ελληνική Εταιρεία Καλλιτεχνικών Προγραμμάτων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες

Πριν 20 χρόνια ιδρύθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα ένας μη κερδοσκοπικός φορέας για άτομα με αναπηρίες με αποκλειστικό στόχο το δικαίωμα τους στην καλλιτεχνική έκφραση και τη συμμετοχή τους στα πολιτιστικά δρώμενα της χώρας. Η Very Special Arts Hellas – Ελληνική Εταιρεία Καλλιτεχνικών Προγραμμάτων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες αποτέλεσε το ελληνικό μέλος της διεθνούς οργάνωσης VSA The International Organization on Arts and Disability με πολυάριθμα μέλη σε κάθε γωνιά του κόσμου. 

Υπουργική απόφαση για τη διδασκαλία των ξένων γλωσσών στο γυμνάσιο

Το υπουργείο παιδείας απέστειλε στις περιφερειακές διευθύνσεις εκπαίδευσης υπουργική απόφαση, με την οποία καθορίζεται η διδασκαλία των ξένων γλωσσών στο γυμνάσιο στα οποία αναφέρονται τα εξής:

Δέσποινα Βαράκλας: Προπόνηση Ασθενών

«Στην Ελλάδα, η σχέση του θεράποντα και του ασθενή είναι τελείως μονόπλευρη. Ο θεράπων λέει κάποια πράγματα στον ασθενή, οποίος στο τέλος της συνάντησης μένει με λειψές γνώσεις. Δεν καταλαβαίνει πολύ καλά τι έχει, φοβάται και δεν προσπαθεί όσο θα μπορούσε να προσπαθήσει, προκειμένου να το ξεπεράσει. Έτσι, πολύ συχνά χάνει τη μάχη με την ασθένεια, μόνο και μόνο επειδή δεν κατάλαβε ποτέ τι είχε».
Αυτή είναι η πικρή αλήθεια, την οποία μου εξήγησε η Δέσποινα Βαράκλας όταν συναντηθήκαμε με σκοπό να μου μιλήσει για το project της, την Προπόνηση Ασθενών.

Εκδήλωση: "Τεκμήρια από τη ζωή και το έργο του Μανόλη Τριανταφυλλίδη"

Το Ινστιτούτο Νεοελληνικών Σπουδών (Ίδρυμα Μ. Τριανταφυλλίδη) του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του 30ού Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης, διοργανώνει εκδήλωση με τίτλο «Τεκμήρια από τη ζωή και το έργο του Μανόλη Τριανταφυλλίδη» την Τρίτη 7 Ιουνίου 2011, στις 19:30, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Θεσσαλονίκης (Εθνικής Αμύνης 27, 2ος όροφος).

1ο τουρνουά ΠΟΚ Athens Beach Volley

Στις  25 Ιουνίου 2011 θα πραγματοποιηθεί το 1ο τουρνουά Pok (ΠΟΚ- Παναθλητικός Όμιλος Κωφών) Athens Beach Volley στο Σ.Ε.Φ. Δηλωσεις συμμετοχης http://goo.gl/ZSr1k

Παρουσίαση: "ΡΟΚ - Α - ΜΠΙΛΥ Ο ΖΟΥΜΕΡΟΣ !"

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας σας προσκαλεί το Σάββατο 11 Ιουνίου 2011, στις 12 το μεσημέρι, στα μαγικά κουτιά της Βιβλιοθήκης, στην παρουσίαση του πρωτότυπου παραμυθιού- μιούζικαλ  "ΡΟΚ - Α - ΜΠΙΛΥ Ο ΖΟΥΜΕΡΟΣ !" της Αργυρώς Αγγελοπούλου σε μουσική του Τόλη Κετσελίδη.