Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016

Πώς θα βοηθήσω το παιδί μου στη μελέτη;


Περισσότερες πληροφορίες εδώ
Σας περιμένουμε! 



Στο 13 ο μέσος όρος για να περάσουν οι μαθητές τάξεις στο γυμνάσιο

Μέτρα «αντιστάθμισης» της νέας... χαλαρής διαδικασίας που φέρνει στο Γυμνάσιο η μείωση των εξεταζόμενων μαθημάτων αναζητεί το υπουργείο Παιδείας. Ετσι, ενώ οι μαθητές προάγονταν στο Γυμνάσιο από τάξη σε τάξη με γενικό μέσο όρο το 12, με τροποποιητική εγκύκλιο που εκδόθηκε από το υπουργείο Παιδείας ο βαθμός αυτός ανεβαίνει κατά μία μονάδα - τουλάχιστον 13.

Πόσο κινδυνεύουν τα παιδιά μας απο την «κουλτούρα» του junk food;

Το junk food και τα ζαχαρούχα ποτά έχουν τεράστιο κόστος στην υγεία των παιδιών σε όλο τον κόσμο. Η αύξηση των παχύσαρκων παιδιών είναι ραγδαία ενώ εκατομμύρια παιδιά εμφανίζουν παθήσεις όπως ο διαβήτης Τύπου 2 και η υψηλή πίεση που στο παρελθόν εμφανίζονταν μόνο σε ενήλικες.

Ανακοίνωση 4ου Συνεδρίου «Νέου Παιδαγωγού»

Ο Επιστημονικός Σύλλογος "ΝΕΟΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΣ" προκηρύσσει το 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο με τον τίτλο «Νέος Παιδαγωγός». Τόπος και χρόνος διεξαγωγής Συνεδρίου: Ίδρυμα Ευγενίδου, Αθήνα, 1-2 Απριλίου 2017. Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας.

Άποψη: Τ. Θεοδωρόπουλος "Να καταργηθεί η μέση εκπαίδευση"

Σε τι χρειάζεται το Γυμνάσιο; Μα για να μπορείς να περάσεις στο Λύκειο. Και σε τι χρειάζεται το Λύκειο; Μα με το απολυτήριο του Λυκείου μπορείς να πας στο Πανεπιστήμιο ή σε ΤΕΙ, και γενικά να λες ότι έχεις απολυτήριο Λυκείου και να αναλάβεις και κάνα υπουργείο όταν έρθει η ώρα. Η ζωή είναι απλή κι εμείς την κάνουμε πολύπλοκη. Ως εκ τούτου, αν θέλουμε να την υπηρετήσουμε, οφείλουμε να την απλουστεύσουμε.

Πόσο συχνά καταλαβαίνουμε ότι το παιδί μας λέει ψέματα;

Τα παιδιά γίνονται όλο και καλύτεροι ψεύτες όσο μεγαλώνουν. Από τη μεριά τους, οι ενήλικοι αντιλαμβάνονται λιγότερες φορές και από τις μισές, πότε το παιδί τους λέει ψέματα και πότε όχι.

Στα παραπάνω συμπεράσματα κατέληξε μια Αμερικάνικη έρευνα, κατά την οποία οι επιστήμονες πραγματοποίησαν μετα-ανάλυση δεδομένων. Έκαναν δηλαδή ανάλυση σε πειράματα που έχουν γίνει σε παιδιά, προκειμένου να διαπιστώσουν πόσο συχνά το ψέμα τους «ανιχνεύεται» από τους μεγάλους.

Τέλη Οκτωβρίου με αρχές Νοεμβρίου περίπου 1.100 προσλήψεις στην Ειδική Αγωγή

Στα τέλη Οκτωβρίου με αρχές Νοεμβρίου περιμένουμε μεγάλο αριθμό προσλήψεων στην Ειδική Αγωγή. Ο λόγος δεν είναι άλλος από το γεγονός ότι την 1η Νοεμβρίου ίσως και λίγο νωρίτερα θα διατεθεί το υπόλοιπο 40% των πιστώσεων για τις προσλήψεις στην παράλληλη στήριξη τόσο σε Α/θμια όσο και σε Β/θμια.

Αντιδράσεις για το «λουκέτο» στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης

Οργισμένη ήταν η αντίδραση φορέων της εκπαίδευσης στο βόρειο Αιγαίο για το λουκέτο στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης από ομάδα γονέων που αντέδρασαν στη φήμη για το αυριανό άνοιγμα τάξεων εκπαίδευσης παιδιών από προσφυγικές οικογένειες σε τρία σχολεία της Μυτιλήνης. Οι γονείς προτάσσοντας ως λόγο για το σφράγισμα του συγκεκριμένου σχολείου τη μη ενημέρωσή τους για τη χρήση χώρων του σχολείου, προχώρησαν στην ακραία αυτή ενέργεια.

Διεθνής Ημέρα Κοριτσιού

Οι διακρίσεις και η βία κατά των κοριτσιών σε διάφορα μέρη του κόσμου ώθησαν τον ΟΗΕ να ανακηρύξει την 11η Οκτωβρίου ως Διεθνή Ημέρα Κοριτσιού (International Day of Girl Child). Καθιερώθηκε με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στις 19 Δεκεμβρίου 2011 και γιορτάστηκε για πρώτη φορά το 2012.