Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2019

Μπουνίτσες στο διάλειμμα!

Πολλά προβλήματα συμπεριφοράς έχουν μια πολύ απλή πηγή. Αν εντοπίσουμε αυτή την πηγή/αιτία μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά και το πρόβλημα. Αρκετές φορές ερμηνεύουμε με πολύπλοκο τρόπο συμπεριφορές που είναι αποτέλεσμα μίμησης (πετυχημένης ή μη). Ο Α. (11 ετών, στο Φάσμα του Αυτισμού, χωρίς προφορικό λόγο και με έντονες στερεοτυπικές κινήσεις) άρχισε να εμφανίζει στο σχολείο επιθετική συμπεριφορά, που διέφερε σημαντικά από αυτή που είχε μέχρι τότε. Ενώ μέχρι τότε η επιθετικότητά του κατευθυνόταν στην παράλληλη στήριξη με συγκεκριμένο τρόπο (γραντζουνιές, δαγκώματα και κλωτσιές) σε συγκεκριμένες συνθήκες (όταν δεν ήθελε να κάνει κάτι, όταν έκανε λάθος, όταν υπήρχε φασαρία ή ένταση μέσα στην τάξη, όταν άλλαζε η ρουτίνα) τώρα άρχισε να σπρώχνει τα άλλα παιδιά, να πέφτει πάνω τους και να τα χτυπάει – σχετικά απαλά- με μπουνίτσες στο διάλειμμα, ενώ ταυτόχρονα έβγαζε άναρθρες κραυγές. Η έκφραση του προσώπου του έδειχνε ένταση. 

Τα παιδιά του πολέμου κινδυνεύουν και σε καιρό ειρήνης

Περισσότερα από 4.800 είναι τα παιδιά, τα οποία έχουν έρθει στην Ελλάδα χωρίς ενήλικη συνοδεία ως πρόσφυγες, ενώ περίπου 1.200 από αυτά το έχουν σκάσει από δομές φιλοξενίας για διάφορους λόγους και ζουν σε πολύ δύσκολες έως και επικίνδυνες για την ασφάλειά τους συνθήκες.

Το Κέντρο Βρεφών ξεμένει από αγκαλιές για τα 66 παιδιά του

Τα εγκατέλειψαν οι γονείς τους, τα εγκαταλείπει και η πολιτεία με τις τραγικές ελλείψεις προσωπικού στο κέντρο βρεφών

Η Ελένη είναι 32 χρόνων και έχει 13 παιδιά. Οχι, δεν είναι η βιολογική τους μητέρα, είναι ο άνθρωπος που τα φροντίζει, τα αγκαλιάζει, τα φιλάει στο μέτωπο για να δει αν έχουν πυρετό και προσπαθεί πολύ για να καταφέρει να αφιερώσει έστω ένα «καθαρό» δεκάλεπτο την ημέρα στο καθένα ξεχωριστά. Αυτό βέβαια τις περισσότερες ημέρες αποβαίνει αδύνατο επειδή οι σημαντικές ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό του Κέντρου Βρεφών Η Μητέρα αναγκάζουν τις εργαζόμενες εκεί να προσφέρουν μόνο τα απολύτως απαραίτητα με αποτέλεσμα η αγκαλιά, το χάδι, η οπτική επαφή του πεντάλεπτου να αποτελούν πολυτέλεια για τα παιδιά που ήδη έχουν δοκιμαστεί στη ζωή τους.

Τι Σημαίνει Προσβάσιμη Προβολή: Ένας Τυφλός Παρακολουθεί Σινεμά στη Θεσσαλονίκη

Ο Φώτης Μπίμπασης μπαίνει μέσα στην πορφυρή αίθουσα του Ολύμπιον, κρατώντας το λευκό μπαστούνι του. Στον λαιμό του έχει περασμένο ένα ζευγάρι ακουστικά. Κάθεται στο βελούδινο κάθισμα και ετοιμάζεται να παρακολουθήσει μία από τις δύο καθολικά προσβάσιμες προβολές του 60ού Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για το Ποτάμι (1959) του Νίκου Κούνδουρου, την πρώτη ταινία που διακρίθηκε με το βραβείο σκηνοθεσίας, στο πρώτο Φεστιβάλ πριν 60 χρόνια.

Με ένα βιβλίο δίνεις χαρά!

Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ και το ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ
καλούν όλους τους αναγνώστες
να ενώσουν τις δυνάμεις τους
για να χαρίσουμε περισσότερα παιδικά χαμόγελα

Το κοινωνικό πρόσωπο του Ολυμπιακού : Σημαντική δράση Tae Kwon Do για ΑμΕΑ

Μια εξαιρετική δράση διοργανώθηκε από τον Ολυμπιακό στις εγκαταστάσεις των Πολεμικών Τεχνών στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης», φιλοξενώντας παιδιά με νοητική στέρηση, που πήραν μέρος σε ασκήσεις «Tae Kwon Do».

Η δράση «Tae Kwon Do για ΑΜΕΑ» διεξήχθη σε συνεργασία με την Διεθνή Ομοσπονδία Tae Kwon Do για ΑΜΕΑ και υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά, της Unesco Πειραιώς και Νήσων, του Εκπαιδευτικού Ομίλου Ξυνή και της εταιρείας C.J.T. στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος «Sports For Different Heroes».

Όσα πρέπει να ξέρετε για το Σύνδρομο Βρεφικού Αιφνιδίου Θανάτου

Και, δυστυχώς, τους πρώτους μήνες της ζωής του αυτό μπορεί να συμβεί εντελώς αναπάντεχα, αφήνοντάς μας συντετριμμένους και αδύναμους να αντιληφθούμε πλήρως την καταστροφή. Το Σύνδρομο Βρεφικού Αιφνιδίου Θανάτου είναι ο κύριος λόγος που τα μωρά ηλικίας ενός μήνα έως ενός έτους φεύγουν από τη ζωή και πλήττει βρέφη που έως τότε φαίνονταν απολύτως υγιή. Τι είναι, λοιπόν, αυτό το φρικτό φαινόμενο; Ποια μωρά κινδυνεύουν περισσότερο; Και τι μπορούμε να κάνουμε για να εξασφαλίσουμε πως το νεογέννητο παιδί μας θα διαφύγει τον κίνδυνο;

Μπράβο στον Alpha για τους υπότιτλους. Πρέπει όλοι οι σταθμοί να το κάνουν

Ο Alpha εγκαινιάζει μια νέα υπηρεσία: τη διάθεση επιλέξιμων ελληνικών υποτίτλων σε συγκεκριμένα τηλεοπτικά προγράμματα, ξεκινώντας από την μυθοπλασία του.

Από χτες, κατά την προβολή των πρωτότυπων και σε επανάληψη επεισοδίων των σειρών: «Κρατάς μυστικό;», «Σπίτι Είναι», «Μην αρχίζεις τη μουρμούρα» και «Το Σόι σου», οι τηλεθεατές που το επιθυμούν, θα μπορούν να ενεργοποιήσουν ελληνικούς υπότιτλους, ειδικά σχεδιασμένους για την πλήρη ακουστική περιγραφή του προγράμματος (διαλόγων αλλά και άλλων ήχων, όπως φωνές, φυσικό ήχοι, δραματική ένταση μουσικής υπόκρουσης κ.ά.).