Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

Τι έχω καταλάβει μέχρι τώρα για τον αυτισμό και τα Χριστούγεννα

Τα Χριστούγεννα στο σπίτι μας είναι διαφορετικά από τα Χριστούγεννα στα τυπικά σπίτια. Δεν αφήνουμε έξω μπισκότα για τον Άγιο Βασίλη ούτε κάνουμε υπερπαραγωγή για τον ερχομό του. Και όσο αφορά τα παιχνίδια, τίποτα δεν είναι τυπικό. 

Ο επτάχρονος γιος μου έχει μανία με τα πράγματα που είναι ίδια. Τουβλάκια, κουμπιά, καραμέλες, μπαλάκια και γενικά όλα τα αντικείμενα που είναι ίδια. Του αρέσει να τα παίρνει από το ένα μπωλ και να τα ρίχνει σε ένα άλλο. Όποια στιγμή και αν έρθεις στο σπίτι μας θα τον δεις με δύο μπωλ και οποιαδήποτε αντικείμενα έχει επιλέξει για εκείνη την στιγμή.

Η οικογένεια που ακύρωσε τα Χριστούγεννα

Ένα σπίτι στη Γιούτα μένει εκτός της διαδρομής του Άγιου Βασίλη για φέτος. Οι ένοικοί του αποφάσισαν να ακυρώσουν τα Χριστούγεννα και έτσι δώρα δεν προβλέπονται... 

Ο John και η Lisa Henderson θα δώσουν τα χρήματα που προορίζονταν για τα δώρα των παιδιών τους σε διάφορους φιλανθρωπικούς σκοπούς. Με αυτό τον τρόπο θέλουν να δείξουν στα τρία παιδιά τους ότι δεν μπορούν να τα έχουν όλα και ότι πρέπει να εκτιμούν ό,τι θεωρούν αυτονόητο. 

Χριστουγεννιάτικο διήμερο στην «ΑΜΥΜΩΝΗ»

Το Σαββατοκύριακο 13-14 Δεκεμβρίου 2014, το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας «ΑΜΥΜΩΝΗ» «ντύνεται χριστουγεννιάτικα» και ετοιμάζεται για ένα διήμερο γεμάτο χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις. Σκοπός των εκδηλώσεων είναι η προσέλκυση όσο το δυνατό περισσότερων συμπολιτών μας, η ενημέρωση για το έργο και την εξέλιξη του Συλλόγου, η οικονομική και η κοινωνική του ενδυνάμωση.

Χριστουγεννιάτικο Bazaar 2014 από το Σώμα Φίλων ΑμεΑ "Δράση για το Κάτι Άλλο"

Το Σώμα Φίλων ΑμεΑ "Δράση για το Κάτι Άλλο" διοργανώνει ένα μεγάλο Χριστουγεννιάτικο Παζάρι και σας καλεί σε ένα εορταστικό διήμερο γεμάτο καλλιτεχνικά δρώμενα και πολλές εκπλήξεις!

Το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014, στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Δημιουργικής Απασχολησης ΑμεΑ του Σωματείου, Βιθυνίας 30 - Κάτω Τούμπα. Ανοιχτά από τις 10 το πρωί μέχρι αργά το βράδυ.

Πάντα δεμένο με ζώνη ασφαλείας το παιδί στο αυτοκίνητο

Με αφορμή τις γιορτές αλλά και σε κάθε μετακίνηση με το αυτοκίνητο, θα πρέπει να μας γίνει συνήθεια ζωής η χρήση της ζώνης ασφαλείας στα παιδιά.

Η ζώνη ασφαλείας είναι πολύτιμη και θα πρέπει να χρησιμοποιείται ακόμη και για κοντινές μετακινήσεις, π.χ. στη διαδρομή προς το σχολείο. Σύμφωνα με σταστικές το 40% των ατυχημάτων με αυτοκίνητο συμβαίνουν σε απόσταση 3 χιλιομέτρων από το σπίτι μας. Μια πιθανή εξήγηση είναι πως όταν ξεκινάμε και όταν πλησιάζουμε στο σπίτι μας, χαλαρώνουμε την προσοχή και μειώνεται η εγρήγορσή μας στο δρόμο.

Εκδηλώσεις στο Ίδρυμα Ευγενίδου

15 – 20 Δεκεμβρίου 2014:
«Τα ρομπότ επιστρέφουν…» στη Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ιδρύματος Ευγενίδου. Την Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014, από τις 17:00 μέχρι τις 21:00, η Διαδραστική Έκθεση γεμίζει για δεύτερη φορά με ρομπότ. Την ίδια ημέρα η εκδήλωση περιλαμβάνει παρουσιάσεις για τη ρομποτική, περιήγηση στα διαδραστικά εκθέματα και προβολή με τίτλο «Επιστροφή στη Σελήνη για πάντα» στο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο. Την υπόλοιπη εβδομάδα διοργανώνονται εργαστήρια ρομποτικής για μικρούς και μεγάλους.http://www.eugenfound.edu.gr/frontoffice/portal.asp?cpage=RESOURCE&cresrc=4159&cnode=100

Πολλά υποσχόμενη θεραπεία της μελαγχρωστικής αμφιβληστροειδίτιδας

Αμερικανοί ερευνητές ανακοίνωσαν ότι κατάφεραν να αποκαταστήσουν εν μέρει την όραση σε τυφλά πειραματόζωα, χάρη σε μια υβριδική θεραπεία που συνδυάζει γενετικά και χημικά χαρακτηριστικά. 

Κονδύλι 1.400.000 ευρώ για καταγραφή της σχολικής διαρροής

Το υπουργείο Παιδείας θα διαθέσει 1.400.000 ευρώ για την επέκταση της ψηφιακής πλατφόρµας My school για τη συλλογή και επεξεργασία δεδοµένων που αφορούν στην καταπολέµηση της πρόωρης σχολικής εγκατάλειψης.