Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2022

Κατασκευή: Κεντημένες χιονονιφάδες

Με απλά χάρτινα πιάτα, μία μεγάλη βελόνα (για να δημιουργήσουμε τις τρύπες), βελόνα με στρογγυλεμένη μύτη, κλωστές και γιορτινό πνεύμα περνάμε δημιουργικά αυτές τις ημέρες. 
Ζωγραφίζουμε με μολύβι τα σχέδια που θέλουμε να κεντήσουμε (ή βρίσκουμε πιάτα με σχέδιο στην πάνω πλευρά τους και απλά τρυπάμε τα σημεία που χρειαζόμαστε στην κάτω πλευρά), δημιουργούμε τις απαραίτητες τρύπες, παίρνουμε βελόνα κλωστές και διασκεδάζουμε, εξασκώντας ταυτόχρονα τα χέρια, το συντονισμό των κινήσεων ... ακόμα και την υπομονή μας!

Ιδέα (και φωτογραφία) από το iheartcraftythings

Η συνήθεια που κάνει τα παιδιά εξυπνότερα

«Ο ύπνος θρέφει τα μωρά» λέει ο σοφός λαός αναφερόμενος κυρίως στα οφέλη που προσφέρει στην σωστή ανάπτυξη του οργανισμού των παιδιών. Αντίστοιχα όμως κερδισμένη είναι και η νοητική ικανότητα των παιδιών όταν κοιμούνται κατά τη διάρκεια της ημέρας

Ένας μεσημεριανός ύπνος δε γεμίζει μόνο τις «μπαταρίες» των μικρών παιδιών, αλλά τα εφοδιάζει κατάλληλα με μια πολύ χρήσιμη δεξιότητα που σχετίζεται με τη μάθηση. Μια νέα έρευνα από μελετητές στην Αυστραλία και την Αγγλία συμπέρανε ότι ο μεσημεριανός ύπνος βοηθά τα παιδιά προσχολικής ηλικίας να αντιστοιχίσουν τα γράμματα με τους ήχους τους, το κλειδί της επιτυχίας στην ανάγνωση αργότερα.

Προβολή: Η επικοινωνία δεν μπορεί να έχει όρια

 

Ε.Ε.: «Τέλος» στην αναγκαστική στείρωση των ΑμεΑ- Ο απάνθρωπος νόμος που ισχύει και στην Κύπρο

«Τέλος» στην αναγκαστική στείρωση των ατόμων με αναπηρία που εξακολουθεί να επιτρέπεται σε 13 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης- μεταξύ άλλων και της Κύπρου- θέλουν να βάλουν οι νομοθέτες της Ε.Ε.

Προβολή: Σεμινάριο «Ιδιαιτερότητες και δυσκολίες των φοιτητών του αυτιστικού φάσματος»


Δημοτικά Σχολεία νησιών στη μάχη για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος

Τις δυνάμεις τους για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος ένωσαν τα παιδιά δέκα δημοτικών σχολείων ακριτικών νησιών (Καστελόριζο, Μεγαλοχώρι Λέσβου, Αρκιούς, Τέλενδο, Κάλυμνο, Γαύδο, Λειψούς, Διαφάνι Καρπάθου, Θύμαινα και Άη Στράτη) στο πλαίσιο του προγράμματος «Εμείς κι ο κόσμος» της Hellenic Hull και έγιναν έτσι «πρεσβευτές» της βιώσιμης γαλάζιας οικονομίας.

Τετραπληγικός μουσικός γράφει μελωδίες που ταξιδεύουν στον κόσμο

Από το σπίτι του στη Θεσσαλονίκη, κάθεται καθημερινά για ώρες απέναντι από τον υπολογιστή του και νότα-νότα γράφει μουσική. Οι διαφόρων ειδών συνθέσεις του, πηγαίνουν σε μία ηλεκτρονική μουσική βιβλιοθήκη, στην οποία απευθύνονται κυρίως επαγγελματίες του χώρου της τηλεοπτικής βιομηχανίας, οι οποίοι επιλέγουν το μουσικό θέμα που θα «ντύσει» σίριαλ, διαφημιστικά σποτ, εκπομπές, reality shows, δελτία ειδήσεων ή οτιδήποτε άλλο.

Οι 9 πιο «παράξενες» παραδόσεις των Χριστουγέννων – Ανάμεσά τους και μία ελληνική

Tόσο η Ευρώπη, όσο και η Αμερική έχουν πολλές διαφορετικές και ενδιαφέρουσες παραδόσεις για τα Χριστούγεννα. Από ιδιαίτερες συνταγές μέχρι μύθους που έχουν περάσει μέσα από την παράδοση, το χριστουγεννιάτικο πνεύμα παραμένει με τον τρόπο αυτό ζωντανό από γενιά σε γενιά. 

Το BBC συγκέντρωσε τις πιο ιδιαίτερες παραδόσεις από διάφορες χώρες της Ευρώπης. Ανάμεσα σε αυτές και η Ελλάδα με τον μύθο των καλικάντζαρων που βγαίνουν από τη γη για να… δυσκολέψουν τις ζωές των ανθρώπων.

Ιωάννα Παλιοσπύρου: «Ένας άνθρωπος με αναπηρία μπορεί να έχει όμορφη ερωτική ζωή»

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου δημοσίευσε στα social media ένα βίντεο, μέσω του οποίου ενημερώνει, ανάμεσα σε άλλα, για την ερωτική ζωή των ΑμεΑ.

Μέσω των social media, αλλά και μέσω του ιδρύματός της, η Ιωάννα Παλιοσπύρου προσπαθεί να ενημερώσει για θέματα εγκαυματιών και ΑμεΑ, μετά την επίθεση με οξύ που δέχτηκε και έδωσε νέα τροπή στη ζωή της.

Αγγελική Δαρλάση, υποψήφια για το Βραβείο Άντερσεν: «Είμαστε κατά βάση μια συντηρητική κοινωνία»

Η Αγγελική Δαρλάση, υποψήφια για το βραβείο Άντερσεν καθώς προτάθηκε από το Ελληνικό Τμήμα της ΙΒΒΥ, είναι συγγραφέας λογοτεχνίας για παιδιά και εφήβους. Μας μιλά για το πώς υποδέχθηκε την τιμητική αυτή πρόταση, πώς προσεγγίζει τη θεματολογία της, τα ταμπού στη λογοτεχνία για παιδιά, ενώ περιγράφει τι χρειάζεται το ελληνικό βιβλίο για να αποκτήσει εξωστρέφεια. 

Συνέντευξη στην Ελένη Κορόβηλα

Συλλοίμωξη με ιό της γρίπης και κορονοϊό: Ο κίνδυνος για τα παιδιά

Μέχρι στιγμής, οι ταυτόχρονες λοιμώξεις και από τους δύο ιούς στα παιδιά ήταν σπάνιες, επειδή η προηγούμενη περίοδος γρίπης ήταν ήπια.

Την περίοδο που διανύουμε όμως, αναμένεται δραματική αύξηση των συλλοιμώξεων.

Ο Δρ. Marc Siegel, καθηγητής ιατρικής στο Ιατρικό Κέντρο NYU Langone, στη Νέα Υόρκη, είπε ότι η τρέχουσα περίοδος γρίπης είναι σοβαρή, ενώ παράλληλα αυξάνονται και τα ποσοστά νοσήσεων με Covid.

Προκήρυξη του 1ου Πανελλήνιου Μαθητικού Οικονομικού Διαγωνισμού για μαθητές της Α΄ Γυμνασίου

Δικαστική ανατροπή στον Βόλο φανέρωσε άγριο bullying σε βάρος 12χρονου

Μια υπόθεση που οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο στον Βόλο αποκάλυψε ακραίο bullying σε βάρος 12χρονου. Συγκεκριμένα ανατροπή υπήρξε την Δευτέρα κατά την εκδίκαση υπόθεσης ζευγαριού από τον Αλμυρό, στους οποίους ασκούταν δίωξη για εξύβριση και απειλή κατά συμμαθητών του 12χρονου γιου τους, ενώ μάλιστα ο πατέρας κατηγορούταν πως είχε βγει με καραμπίνα.

Οι δύο γονείς αθωώθηκαν από το δικαστήριο αφού, όπως αποδείχθηκε κατά την ακροαματική διαδικασία, τα γεγονότα όχι απλά δεν εκτυλίχθηκαν όπως περιγράφηκαν στην καταγγελία εναντίον τους, αλλά το περιστατικό φαίνεται να αποτελεί την «κορυφή του παγόβουνου» του ακραίου σχολικού εκφοβισμού που δέχεται ο 12χρονος γιος τους.