Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2021

Κατασκευή: Χριστουγεννιάτικη κάρτα

 

Ονειροπόληση – Πώς ωφελεί τα παιδιά;

Πολλές φορές τα παιδιά που είναι από τη φύση τους ονειροπόλα μπορεί να δημιουργούν την εντύπωση ότι επιλέγουν να μη δίνουν προσοχή ή ότι έχουν αδυναμία συγκέντρωσης. Στην πραγματικότητα, όταν τα παιδιά περνούν χρόνο ονειροπολώντας, αναπτύσσουν δεξιότητες και αφιερώνουν χρόνο για να ανακαλύψουν τον εαυτό τους, κάτι που μπορεί να μην συμβεί με την ίδια ευκολία αν δεν υπάρχει χρόνος για να περιπλανηθεί το μυαλό τους και να ξεφύγει από την πραγματικότητα.

ΙΕΚ υπουργείου Παιδείας: Σε ΦΕΚ ο κανονισμός λειτουργίας

Αναλυτικά το ΦΕΚ με τον κανονισμό λειτουργίας των ΙΕΚ του υπουργείου Παιδείας

Σε ΦΕΚ δημοσιεύθηκε ο κανονισμός λειτουργίας των ΙΕΚ που υπάγονται στη Γενική Γραμματεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης και Νεολαίας (ΓΓΕΕΚΔΒΜ & Ν) του υπουργείου Παιδείας.

Αναλυτικά ο κανονισμός

ΖΩΗΒΟΤ: Το Ρομπότ που επισκέπτεται τα Δημοτικά Σχολεία της Βόρειας Ελλάδας

Η ΖΩΗΒΟΤ είναι ένα ρομπότ που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα και έχει σκοπό να φέρει -με έξυπνο τρόπο- το μαθητικό κοινό των Δημοτικών Σχολείων σε επαφή με την Ρομποτική και τον Προγραμματισμό.

Κατασκευάστηκε από το ΕΚΕΤΑ/ ΙΠΤΗΛ και αποτελεί Δωρεά του Ιδρύματος Ευγενίδου προς την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Χαλκηδόνος Θεσσαλονίκης.

Τέσσερις γυναίκες με αναπηρία μιλούν για τo δικαίωμά τους στη σεξουαλική ζωή

Τη στιγμή αυτή στην κοινωνία μας τα άτομα με αναπηρία θεωρούνται ουδέτερα όντα και η σεξουαλικότητα τους είναι ένα θέμα που δεν υπάρχει καν σαν σκέψη. Ο περισσότερος κόσμος θεωρεί πως η σεξουαλική ζωή των γυναικών σταματά όταν μειώνεται η κινητικότητα. Αυτή η αντίληψη είναι εντελώς λανθασμένη και ο ρατσισμός της σεξουαλικότητας του αναπήρου πρέπει να σταματήσει.
Μια γυναίκα με αναπηρία μπορεί να είναι ερωτεύσιμη, να κάνει σχέσεις, σεξ, παιδιά και να μην περιορίζεται. Στην πραγματικότητα βιώνει την ίδια λαχτάρα για σωματική επαφή, απόλαυση και αγάπη με τις άλλες γυναίκες.

Το Ampa ήρθε σε επαφή με τέσσερις διάσημες δυναμικές γυναίκες στο χώρο του αθλητισμού και των τεχνών οι οποίες μίλησαν χωρίς ντροπή για το πώς απολαμβάνουν το σεξ και πώς διατηρούν τη θηλυκότητα τους όντας σε αμαξίδιο.

Εθνική ομάδα Ποδοσφαίρου Ακρωτηριασμένων – «Αντιμετωπίζουμε τα μέλη της ομάδας πρώτα ως αθλητές»

Είναι γεγονότα και στιγμές που έρχονται και καθορίζουν μια για πάντα τη ζωή ενός ανθρώπου. Ωστόσο υπάρχουν και αυτοί που με τη δύναμη της ψυχής τους παίζουν τη… μπάλα της ζωής και γίνονται ξανά πρωταγωνιστές και πρωταθλητές στον αγώνα για την ευτυχία.

Οι γενετιστές καταργούν σταδιακά τον όρο «φυλή»

Οι γενετιστές έχουν ως επί το πλείστον πάψει να χρησιμοποιούν τον όρο «φυλή» όταν αναφέρονται σε πληθυσμούς στις έρευνές τους, σύμφωνα με μια νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε σε κορυφαίο περιοδικό γενετικής.

Αυτό συνάδει με την τρέχουσα επιστημονική αντίληψη ότι η φυλή είναι ένα κοινωνικό κατασκεύασμα και αποτελεί ευπρόσδεκτη απόκλιση από την έρευνα που συγχέει τη γενετική ποικιλομορφία και τις φυλετικές κατηγορίες, δήλωσε ο Βενς Μπόναμ, κοινωνικός επιστήμονας στο Εθνικό Ινστιτούτο Έρευνας Ανθρώπινου Γονιδιώματος που ηγήθηκε της μελέτης.

ΗΠΑ – Μολύνθηκαν περίπου 7,2 εκατ. παιδιά – «Χρειάζονται περισσότερα δεδομένα για τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στην υγεία τους»

Τα σχεδόν 7,2 εκατομμύρια έχουν φθάσει οι επιβεβαιωμένες μολύνσεις παιδιών από τον SARS-CoV-2 στις ΗΠΑ, σύμφωνα με την πιο πρόσφατη έκθεση της Αμερικανικής Ακαδημίας Παιδιατρικής (American Academy of Pediatrics, AAP) και της Ένωσης Παιδιατρικών Νοσοκομείων της χώρας, που δημοσιοποιήθηκε προχθές Δευτέρα.

Από την εκδήλωση της πανδημίας, είχαν επιβεβαιωθεί 7.196.901 κρούσματα του ιού μεταξύ παιδιών ως την 9η Δεκεμβρίου. Σε παιδιά αναλογεί το 17,2% του συνόλου των μολύνσεων.

Κανονισμός Λειτουργίας Επαγγελματικών Σχολών (ΕΠΑ.Σ.) Μαθητείας του ΟΑΕΔ.

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης ο Κανονισμός Λειτουργίας Επαγγελματικών Σχολών (ΕΠΑ.Σ.) Μαθητείας του ΟΑΕΔ.
Πηγή: esos