Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2021

Προβολή: Η αλεπού και το ποντίκι

 

Παιδιά – πρωταθλητές του καναπέ

Η γενιά του 13χρονου Ντέιβιντ και του 11χρονου Μάθιου είναι η πρώτη που μετακινείται από τα γήπεδα μπάσκετ και ποδοσφαίρου προς τις κονσόλες ηλεκτρονικών παιχνιδιών PlayStation και Xbox. Παρότι οι αδελφοί Γκράιμς, μέλη της γενιάς Ζ (γεννημένοι μεταξύ 1997 και 2012), απολαμβάνουν τις αθλοπαιδιές, η εισβολή των e-sports στη ζωή τους αποτελεί σαφή ένδειξη για το μέλλον της ανατροφής των παιδιών και τις συνήθειές τους.

KIDOT meets the world |Inclusive Art Edition:Τα παιδιά συναντούν 1 τραγοδοποιό και 2 τραγουδίστριες


Γονείς, αν κάνετε αυτό, καταστρέφετε τις γιορτές των παιδιών σας

Πολλοί γονείς θέλουν να κάνουν τις γιορτές των Χριστουγέννων μαγικές για τα παιδιά τους, αλλά το αποτέλεσμα που επιτυγχάνουν τελικά είναι εντελώς αντίθετο από το επιθυμητό, σύμφωνα με μία νέα δημοσκόπηση.

Όπως έδειξαν οι απαντήσεις τους, το στρες που νιώθουν συχνά είναι τόσο έντονο, ώστε επηρεάζει αρνητικά τα συναισθήματα των παιδιών για τις γιορτές. Γιατί συμβαίνει αυτό; Άλλοτε επειδή έχουν μεγάλες προσδοκίες και άλλοτε λόγω των πρόσθετων υποχρεώσεων που φέρνουν οι γιορτές.

Νηπιαγωγεία: Το Πρόγραμμα Σπουδών στην Προσχολική Εκπαίδευση - ΦΕΚ

Το νέο Πρόγραμμα Σπουδών για την Προσχολική Εκπαίδευση, δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ με την υπογραφή της υφυπουργού Παιδείας κ.Ζέττας Μακρή. Το νέο Πρόγραμμα Σπουδών, κατά τα σχολικά έτη 2021-2022 και 2022-2023, θα εφαρμοσθεί πιλοτικά σε όλα τα Πειραματικά Νηπιαγωγεία της χώρας, σε συνδυασμό με τα ισχύοντα Προγράμματα Σπουδών. Από το σχολικό έτος 2023-2024 θα εφαρμοσθεί σε όλα τα Νηπιαγωγεία της χώρας. Το Πρόγραμμα Σπουδών για την Προσχολική Εκπαίδευση ορίζεται ως εξής:

Στα σχολεία από την επόμενη χρονιά η τεχνολογία του διαστήματος

Στα εργαστήρια δεξιοτήτων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αναμένεται να ενταχθεί από την επόμενη σχολική χρονιά η τεχνολογία του διαστήματος, με τη συμβολή του γραφείου ESERO (European Space Education Resource Office) στην Ελλάδα, που ξεκίνησε τη λειτουργία του στο ΑΠΘ.

«Για ένα σύγχρονο και καινοτόμο εκπαιδευτικό σύστημα, εξωστρεφές και προσαρμοσμένο στις ανάγκες του 21ου αιώνα που εξασφαλίζει στα παιδιά τη δυνατότητα και την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον», έκανε λόγο η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ζέττα Μακρή κατά τη σημερινή συνέντευξη Τύπου στην οποία παρουσιάστηκαν οι στόχοι του γραφείου.

Η Βιβλιοθήκη των Συναισθημάτων στο Λονδίνο

Μια προσωρινή βιβλιοθήκη με αχυρένια σκεπή και εσωτερικό που παραπέμπει στους Τροπικούς δημιούργησε το αρχιτεκτονικό γραφείο Caukin Studio με στόχο να δώσει στον κόσμο έναν ιδιωτικό χώρο για να γράψουν ημερολόγιο και να ευαισθητοποιήσει το κοινό ως προς θέματα ψυχικής υγείας.

Βόλος – Στο θρανίο μετά από 3,5 μήνες επέστρεψε μαθητής – Συγκινητικό το κλίμα με τους συμμαθητές του

Στο σχολείο μετά από τρεισήμισι μήνες επέστρεψε τις προηγούμενες ημέρες μαθητής δημοτικού του Βόλου. Το παιδάκι το οποίο από την έναρξη της σχολικής χρονιάς δεν είχε πάει ούτε μία ημέρα στο σχολείο, καθώς οι γονείς του αντιδρούσαν στην εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων για την αντιμετώπιση του κοροναϊού, βρέθηκε ξανά στο φυσικό του περιβάλλον και ήταν λες και… δεν πέρασε μια μέρα.

Έκπτωση στα ακτοπλοϊκά για τις μετακινήσεις των εκπαιδευτικών

Οι μόνιμοι και αναπληρωτές δάσκαλοι και καθηγητές μπορούν να λαμβάνουν έκπτωση στα ακτοπλοϊκά εισιτήριά τους, καθώς και στα εισιτήρια των οχημάτων τους για το διάστημα από 22/12/2021 έως και 09/01/2022, η οποία θα αφορά στην κάλυψη των μετακινήσεων των εκπαιδευτικών από και προς το τελικό νησί, στο οποίο ανέλαβαν υπηρεσία, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.