Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017

Τα 10 καταλληλότερα αθλήματα για παιδιά με Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής με Υπερκινητικότητα (ΔΕΠΥ) ή Μαθησιακές Δυσκολίες (ΜΔ).

Η επιλογή του σωστού αθλήματος/δραστηριότητας για το παιδί σας με Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής με ή χωρίς Υπερκινητικότητα (ΔΕΠ/Υ) ή Μαθησιακές Δυσκολίες (ΜΔ) μπορεί να κάνει τη διαφορά τον τομέα της συγκέντρωσης, της διάθεσης και της αυτοεκτίμησης. Στο συγκεκριμένο άρθρο, γονείς και ειδικοί συστήνουν εξωσχολικές δραστηριότητες που έχουν αποδειχτεί κατάλληλες και αποτελεσματικές για τα παιδιά με ΔΕΠΥ/ΜΔ. 

Δεν έχουν όλα τα αθλήματα τον ίδιο αντίκτυπο στον έλεγχο των συμπτωμάτων της ΔΕΠΥ, μέσω της αύξηση των επιπέδων της ντοπαμίνης και της νορεπινεφρίνης στον εγκέφαλο. Επομένως, η συμμετοχή του παιδιού σας με ΔΕΠΥ σε κάποιο άθλημα δεν είναι απαραιτήτως και καλή ιδέα. Εξαρτάται από το άθλημα. Δεν είναι όλα τα αθλήματα ίδια. Ανάλογα με τα συμπτώματα του παιδιού σας, ορισμένα αθλήματα μπορεί να είναι πιο κατάλληλα και βοηθητικά για αυτό από ό,τι άλλα. Διαβάστε το άρθρο για να δείτε ποιες δραστηριότητες ενισχύουν ικανότητες του παιδιού σας, ώστε να μπορεί να λάμψει στο χώρο του αθλητισμού.

Παιδίατροι δίνουν ψεύτικες βεβαιώσεις εμβολιασμού παιδιών για τα σχολεία

Ψευδείς βεβαιώσεις περί εμβολιασμού, που υπογράφουν παιδίατροι χωρίς να έχουν γίνει τα εμβόλια, πιστοποιητικά που βεβαιώνουν ψευδώς ότι το παιδί ανήκει σε ομάδα που δεν μπορεί να εμβολιασθεί, ακόμη και παραποίηση στοιχείων στο βιβλιάριο υγείας, είναι μερικά από τα πιστοποιητικά που δίδονται από γιατρούς για να αποφύγουν οι γονείς να κάνουν τα εμβόλια στα παιδιά τους και ταυτόχρονα να τα εγγράψουν στο σχολείο ή τον παιδικό σταθμό. 

Θεατρικό εργαστήρι ( για εκπαιδευτικούς και μη) του Μικρού Βορρά

Στόχος του εργαστηρίου είναι η εξοικείωση των συμμετεχόντων, και κυρίως των εκπαιδευτικών, με τις σύγχρονες πρακτικές και μεθόδους θεατρικής αγωγής, με σκοπό να τις μεταφέρουν στη σχολική τάξη.

1ο Σχολικό Street Festival Τέχνης και Αποδοχής: Κάλεσμα σε σχολεία και μαθητές

Στις 7 Οκτωβρίου, στον πεζόδρομο της Ερμού (στο ύψος του Συλλόγου αρχαιολόγων) από τις 4.30μμ μέχρι αργά το βράδυ, σχολεία και ομάδες δράσης μαθητών, συλλογικότητες, οργανώσεις, ομάδες καλλιτεχνών, μεταναστών, προσφύγων, ακτιβιστών, εκπρόσωποι ευπαθών ομάδων, κ.α., θα μοιραστούν τον Κοινό Τόπο σε ένα από τα πιο πολυπολιτισμικά σημεία της πόλης για να διακηρύξουν με χίλιους τρόπους πως όλοι οι άνθρωποι έχουν τα ίδια δικαιώματα.

Είναι μια πρωτοβουλία του συλλόγου εκπαιδευτικών και καλλιτεχνών: ΔΊΚΤΥΟ ΤΕΧΝΗΣ και ΔΡΑΣΗΣ, σε επιμέλεια της εικαστικού και συντονίστριας εκπαίδευσης προσφύγων,Ελένης Καραγιάννη και υποστηρίζεται από τον Δήμο Αθηναίων, τον Συνήγορο του πολίτη/Συνήγορο του παιδιού και την Ύπατη Αρμοστεία.

Παιδικό Θέατρο: "Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων"

Με χαρά σας ανακοινώνουμε ότι η παιδική παράσταση "Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων" σε Διασκευή-Σκηνοθεσία του Δημήτρη Αδάμη μετά από μία επιτυχημένη χρονιά όπου μάγεψε το κοινό της Αθήνας, φέτος έρχεται και στη Θεσσαλονίκη από το "Θέατρο των Παιδιών" στο Φαργκάνη - Art. Πρεμιέρα στις 15:00 την Κυριακή 8 Οκτωβρίου.

Aυτή είναι η Εθνική Ελλάδος Ακρωτηριασμένων

Τα κανάλια Novasports και το Novasports.gr συνάντησαν, γνώρισαν και παρουσιάζουν την Εθνική Ελλάδος Ακρωτηριασμένων (Amputee Football Hellas). 
Η ελληνική ομάδα μετά από προσπάθεια και επιμονή θα εκπροσωπήσει την χώρα μας στο Euro 2017 που θα διεξαχθεί στην Τουρκία αρχές Οκτώβρη.

Αλλεργία στα φιστίκια: Δύο απλοί τρόποι πρόληψης στα παιδιά

Η αλλεργία στα φιστίκια είναι μία από τις συχνότερες τροφικές αλλεργίες. Εκτιμάται ότι εμφανίζεται σε ποσοστό περίπου 0,5% του πληθυσμού και είναι ιδιαίτερα συχνή στα μικρά παιδιά.

Σύμφωνα με μια νέα καναδική μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Journal of Allergy and Clinical Immunology, ο κίνδυνος αλλεργίας είναι δυνατό να μειωθεί αν το παιδί εκτεθεί στον ξηρό καρπό από μικρή ηλικία, τόσο άμεσα με την κατανάλωση μικρών ποσοτήτων του φιστικιού όσο και έμμεσα μέσω του μητρικού γάλακτος.

Τα παιδιά με μεγαλύτερα αδέρφια «κολλάνε» πιο εύκολα μια σοβαρή γρίπη

Τα παιδιά έως δύο ετών που έχουν μεγαλύτερο αδελφό ή αδελφή, είναι πιθανότερο να χρειασθεί να εισαχθούν σε νοσοκομείο, λόγω σοβαρής γρίπης, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική μελέτη.

Η γρίπη μπορεί να είναι σοβαρή για τα μικρά παιδιά, επειδή είναι πιθανό να τους προκαλέσει λοιμώξεις στους πνεύμονες και αναπνευστικές δυσκολίες, καθώς επίσης υψηλό πυρετό και σπασμούς.

«Μαθήματα Αλληλεγγύης» για 2η χρονιά στον Δήμο Λαγκαδά

Είκοσι εννέα (29) συνολικά μαθητές του Δήμου μας φοίτησαν ΔΩΡΕΑΝ κατά την περσινή σχολική χρονιά σε Κέντρα Ξένων Γλωσσών της περιοχής μας, στο πλαίσιο του προγράμματος «Μαθήματα Αλληλεγγύης» που υλοποιήθηκε από την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαγκαδά.

Δωρεάν Εφηβικό Εργαστήριο: Μια πόλη από ήχο! (Αθήνα)

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΗΧΗΤΙΚΟΥ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ
Εκπαιδευτές: Χριστίνα Πιτούλη, Γκόρντον Κουίν και Κάρολιν Χέπμπορν
➡️ ➡️ ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΙΝΑΙ ΔΙΗΜΕΡΟ. ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

Κυριακή 8/10 στις 4-7μμ
Δευτέρα 9/10 στις 4-7μμ