Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Συμπεριλάβετε τα παιδιά στην οργάνωση της βιβλιοθήκης σας

Είχατε σκεφτεί ποτέ την εκδοχή να εμπλέξετε τα παιδιά της τοπικής κοινότητας στην οργάνωση της βιβλιοθήκης; Αυτή την εξαιρετική ιδέα προτείνουν στο άρθρο τους “My Library: Involving Children in the Improvement of School Library Space” οι Atmodiwirjo, Andri και Paramita (2012). Φαίνεται πως ένας καλός τρόπος να κάνουμε τα παιδιά να γίνουν κομμάτι της βιβλιοθήκης μας και να εξοικειωθούν με το χώρο είναι να τα προσκαλέσουμε / προκαλέσουμε να συμμετάσχουν στη διαμόρφωση του χώρου και της συλλογής.

Καθαρισμός παραλίας από την "Ηλιαχτίδα"

Η «Ηλιαχτίδα» - Ένωση Γονέων και Φίλων Ατόμων με Σύνδρομο Ντάουν - διοργανώνει την Κυριακή 20 Μαΐου 2012, με τη συνεργασία του Δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης, καθαρισμό της παραλίας του Αγίου Κοσμά στο Ελληνικό. Ώρα συγκέντρωσης στις 10:00 π.μ. για καθαρισμό της παραλίας έως τις 12:00 το μεσημέρι. Μετά θα ακολουθήσει γιορτή με ελαφρύ γεύμα.

Το πρόγραμμα Erasmus το 2010-11: ανάλυση των στοιχείων

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσίευσε σήμερα νέα στοιχεία σχετικά με τον αριθμό των φοιτητών, των διδασκόντων και του λοιπού προσωπικού του τομέα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που έκαναν χρήση του προγράμματος Erasmus το ακαδημαϊκό έτος 2010-11 (IP/12/454). 231.410 ευρωπαίοι φοιτητές και 42.813 μέλη του προσωπικού της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης χρηματοδοτήθηκαν από το Erasmus προκειμένου να μεταβούν στο εξωτερικό για σπουδές, περιόδους πρακτικής άσκησης, διδασκαλία ή κατάρτιση.

Παιχνίδι ρόλων `Ο Συλλέκτης`

ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ
Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα:
Αρχαιοκαπηλία Τέλος - Ο Συλλέκτης

Κυριακή 13 Μαΐου 2012,
Ώρες έναρξης: 10:00 – 13:00 ανά 60 λεπτά,
Διάρκεια παιχνιδιού: 90 λεπτά

Παιχνίδι: Το ηλεκτρο-δωμάτιο…

Το ηλεκτρο-δωμάτιο είναι ένα διαδραστικό παιχνίδι για τον ηλεκτρισμό. Το παιχνίδι απευθύνεται κυρίως σε μαθητές της Ε’ δημοτικού και μέσω αυτού επιδιώκεται να καλυφθούν όσο το δυνατόν περισσότερο οι διδακτικοί στόχοι της ενότητας “Ηλεκτρισμός” του σχολικού βιβλίου “ΦΥΣΙΚΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ – Ερευνώ και Ανακαλύπτω” (ΥΠΒΔΜΘ, ΠΙ), σύμφωνα με τα όσα προβλέπει σχετικά το επίσημο Αναλυτικό Πρόγραμμα Σπουδών.

Εκπαιδευτικό πάρκο το ΑΠΘ τις Κυριακές


2ο Φεστιβάλ ΟΜΑΔΑΣ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ

Στις 11 Μαΐου 2012 διοργανώνεται το 2ο Φεστιβάλ από την ΟΜΑΔΑ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΑΠΘ. Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στον υπαίθριο χώρο ανάμεσα στις σχολές Νομικής, Φιλοσοφικής και Θεολογικής και θα έχει ως στόχο την προβολή ενός άλλου προτύπου, αυτό του πολίτη με αναπηρία που αγωνίζεται μαζί με τους/τις συμφοιτητές/ριες για τα δικαιώματά του, για την ελευθερία και την αυτοδιαχείρισή του.

Πάμε Σινεμά, με τα παιδιά

Το 5ο Φεστιβάλ Μαθητικών ταινιών Πάμε Σινεμά; θα διεξαχθεί, το Σάββατο 12 Μαΐου στην Αθήνα στο Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και στη Θεσσαλονίκη στο Θέατρο Μονής Λαζαριστών (Κολοκοτρώνη 25-27, Σταυρούπολη). Θα συμμετέχουν 74 ταινίες από σχολεία όλης της Ελλάδας, ενώ οι προβολές θα παραγματοποιηθούν στην Αθήνα από 14:00-18.00 και στη Θεσσαλονίκη από 12:00-18:00.

Εκδήλωση της ΕΥΘΥΤΑ Ρόδου

Στα πλαίσια των ¨ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΕΙΑ 2012» οργανώνουμε εκδήλωση στην Πλατεία Δημαρχείου 20 Μαΐου 2012 ημέρα Κυριακή από τις 10:00 πμ έως τις 14:00 μμ με σκοπό να ευαισθητοποιήσουμε τις αρχές και τους πολίτες, και γενικά να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα των πεζών, των ΑΜΕΑ, των ποδηλατιστών και των οδηγών . Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων μας λοιπόν θα αποπειραθούμε με την παρουσία σας, να μετατρέψουμε την πλατεία Δημαρχείου σε ένα μεγάλο θεματικό πάρκο, γεμίζοντας με πράσινο τη Ρόδο, όπως θα θέλαμε να είναι.

Οι Grimm στη χώρα του πηλού

Με αφορμή τον εορτασμό από τα 200 χρόνια από την πρώτη έκδοση των παραμυθιών Grımm το Κέντρο Μελέτης Νεώτερης Κεραμεικής και το Κέντρο Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών προσκαλούν τους μικρούς φίλους και τους γονείς τους σε ένα ειδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα το Σάββατο 12 Μαΐου, 11.00 – 14.30, στο Μουσείο Νεώτερης Κεραμεικής (Μελιδώνη 4-6, Θησείο)

4ο Δημοτικό Νέας Σμύρνης: Ένα σχολείο με όραμα

Εξωτερικά μπορεί να μοιάζει με ένα συνηθισμένο σχολείο, ωστόσο στα ενδότερα, εντός της αυλής, η μελωδία του «could you be loved» του Bob Marley, προϊδεάζει για κάτι διαφορετικό.

Ο λόγος για το 4ο Δημοτικό Νέας Σμύρνης, ένα σχολείο πρότυπο, ανοιχτό στις προκλήσεις της σύγχρονης εποχής, το οποίο βάζει στο κέντρο το μαθητή, προετοιμάζοντάς τον άριστα για τη ζωή.

Εκπαίδευση και παιχνίδι τον Μάιο στον Ελληνικό Κόσμο

Προνήπια, νήπια και παιδιά δημοτικού καλούνται σε δημιουργική απασχόληση στο Ιδρυμα Μείζονος Ελληνισμού

Ταξίδια με την τριακόντορο, εξερεύνηση στον μικρόκοσμο των εντόμων, μάθημα για τις άγνωστες πτυχές των Ολυμπιακών Αγώνων, εμπειρίες ανασκαφών και παρέλαση μυθικών, προϊστορικών ζώων είναι μερικές μόνο από τις εμπειρίες που καλούνται να ζήσουν οι μικροί φίλοι του Ελληνικού Κόσμου στα εκπαιδευτικά προγράμματα Σαββάτου και Κυριακής που φιλοξενεί το Μάιο το Ιδρυμα Μείζονος Ελληνισμού.