Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

Κατασκευή: Στολίδια από Lego

Είστε φανατικοί οπαδοί των κομματιών Lego; Σας αρέσουν οι κατασκευές και ειδικότερα τα χριστουγεννιάτικα στολίδια; Βρείτε σε αυτήν τη σελίδα αναλυτικά σχεδιαγράμματα για να φτιάξετε τα legoστολίδια σας.

Εκπαιδευτική πύλη: Ακολούθησε τον Οδυσσέα!

Ο ταξιδευτής Οδυσσέας θα σας οδηγήσει σε ένα συναρπαστικό ταξίδι στον ελληνικό πολιτισμό από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.
Καλεί για συνταξιδιώτες του μαθητές, εκπαιδευτικούς και όσους ενδιαφέρονται να μάθουν για την πολιτιστική μας κληρονομιά με πρωτότυπο και ψυχαγωγικό τρόπο.
Εκπαιδευτική πύλη: Ακολούθησε τον Οδυσσέα!

Άποψη: Λ. Παπαδημητρίου "Επάγγελμα μητέρα"

Διάβαζα προ ημερών στο «Magazine» των «Times» του Λονδίνου το βιωματικό, με εντυπωσιακές δόσεις αυτοσαρκασμού και αυτοοίκτου, άρθρο της Κέιτλιν Μόραν «Εverything you need to know about motherhood (but don't want to hear)» [«Ολα όσα θα ήθελες να ξέρεις για τη μητρότητα (αλλά δεν θέλεις να ακούσεις)»]. Μεταξύ άλλων, η βρετανίδα δημοσιογράφος και μητέρα δύο θυγατέρων, ηλικίας 11 και 14 ετών, προτρέπει: «Ξέχνα ό,τι νόμιζες ότι ξέρεις για τη μητρότητα. Το να είσαι μητέρα είναι σαν να είσαι διά βίου σε action movie. Αλλά - και αυτό είναι η κρίσιμη λεπτομέρεια - συμπεριλαμβανομένων και των απείρως πληκτικών σκηνών της ταινίας: όπως όταν ο Μπάτμαν αναγκάζεται να πάει με καταρρακτώδη βροχή να πάρει γάλα και πάνες από το μίνι μάρκετ, όταν ο Ρόμπιν παθαίνει μια οξεία κρίση διάρροιας ή όταν ο Τζέιμς Μποντ αναγκάζεται να περάσει ολόκληρο το απόγευμα της Τετάρτης σε έναν δυσώδη (από την πλαστικίλα και τις κακής ποιότητας "μπόμπες") παιχνιδότοπο με φουσκωτά τραμπολίνο».

Αυτός ο Μεγάλος Δανός πάει σχολείο κάθε μέρα με την 11χρονη Μπέλα

Όλα όσα θεωρούνται δεδομένα και εύκολα για τους περισσότερους από εμάς είναι ένας καθημερινός δύσκολος αγώνας για τη μικρή Μπέλα Μπάρτον. Η 11χρονη από τη Μασαχουσέτη πάσχει από το εξαιρετικά σπάνιο σύνδρομο Morquio, ένα γενετικό νόσημα του μεταβολισμού των βλεννοπολυσακχαριδών χαρακτηριζόμενο από σκελετικές ανωμαλίες, αστάθεια των αρθρώσεων, αυχενική μυελοπάθεια. Για την ασθένειά της δεν υπάρχει θεραπεία. Η γενναία Μπέλα έχει έναν πιστό φίλο που της έχει αλλάξει τη ζωή. Ο Μεγάλος Δανός, Τζορτζ, ένας σκύλος ειδικά εκπαιδευμένος, είναι συνέχεια δίπλα της και τη βοηθάει να ξεπεράσει τις καθημερινές προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει η Μπέλα Μπάρτον. Πηγαίνουν κάθε μέρα μαζί στο σχολείο και όταν η Μπέλα κάνει μάθημα ο Τζορτζ παίρνει τους υπνάκους του. «Χάρη στον Τζορτζ πέταξα τις πατερίτσες και τα αμαξίδια», λέει η Μπέλα.

"Me lene Sandra": Tο νέο εφηβικό έργο του Βασίλη Μαυρογεωργίου

Η Σάντρα είναι μια 16χρονη έφηβη που διψάει για επικοινωνία και επιβεβαίωση.
Τα αναζητά όλα αυτά online και πιστεύει ότι τα βρίσκει στον μυστηριώδη χρήστη "Captain".
Ο Captain δεν αποκαλύπτει στη Σάντρα το πρόσωπό του, ούτε το πραγματικό του όνομα.
Με τα συνεχή του κοπλιμέντα καταφέρνει, όμως, να τη γοητεύσει και να κερδίσει την εμπιστοσύνη της.
Κάθε μέρα της ζητάει να μάθει κάτι περισσότερο για εκείνην, να δει κάτι περισσότερο από εκείνην.
Ώσπου την πείθει να σηκώσει τη μπλούζα της και να του δείξει στην web κάμερα το στήθος της "για μια μικρή στιγμή".
Αυτή "η μικρή στιγμή" θα αλλάξει όλη τη ζωή της Σάντρας...

Θέμα του νέου εφηβικού έργου που αποτελεί παραγγελία του Θέατρο Τέχνης, είναι οι κίνδυνοι που κρύβoυν οι ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης.

Εισαγωγή στη Ρομποτική για Νηπιαγωγείο - Α΄ Δημοτικού

Το εργαστήριο "Tiny Astronaut - Εισαγωγή στη Ρομποτική" για μαθητές Νηπιαγωγείου - Α΄ Δημοτικού θα διεξαχθεί τα Σάββατα 14, 21 και 28/11 και ώρες 13.30-15.30.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής (μόνο ηλεκτρονικά) πατήστε εδώ.

"Σύζαθλος" ένας ξεχωριστός αγώνας βουνού

Αγαπητοί φίλοι,

Ο Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων & Φίλων Ατόμων με Διαταραχές Όρασης & Πρόσθετες Αναπηρίες "Η Αμυμώνη-Σύλλογος Θεσσαλονίκης" αλλάζει όνομα και συνεχίζει την εννιάχρονη πορεία του με το διακριτικό όνομα "ΣΥΖΩΗ".