Τετάρτη 3 Απριλίου 2024

Θέλετε να μεγαλώσετε πιο επιτυχημένα και χαρούμενα παιδιά; Βάλτε τους δουλειές στο σπίτι

Για πολλούς/'ες επιχειρηματίες, το να νιώθουν ότι είναι επιτυχημένοι ως γονείς -- ότι βοηθούν τα παιδιά τους να μεγαλώσουν ώστε να γίνουν ανεξάρτητα, ευτυχισμένα, ικανοποιημένα και επιτυχημένα -- είναι ο βασικός παράγοντας για να αισθανθούν ότι η ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής είναι υπαρκτή και υγιής.

Ψηφιακός αποκλεισμός για εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες με αναπηρία στην Ελλάδα

  • 40% του συνόλου των ατόμων με αναπηρία 16-64 ετών δεν έχει χρησιμοποιήσει ποτέ το διαδίκτυο
  • Μόνο το 35% των ατόμων με αναπηρία χρησιμοποιεί το διαδίκτυο συστηματικά, έναντι του 65% των χρηστών χωρίς αναπηρία
  • Μόνο οι 2 στους 10 χρήστες με αναπηρία έκαναν εκπαιδευτική χρήση του διαδικτύου
  • Η Ελλάδα βρίσκεται στην 25η θέση μεταξύ των 27 κρατών μελών της ΕΕ στις ψηφιακές παροχές

Η μητρότητα «βλάπτει σοβαρά» την καριέρα: Τι έδειξε έρευνα του LSE και του Princeton

Η μητρότητα «βλάπτει σοβαρά» την καριέρα των γυναικών, επιβεβαιώνει μεγάλη έρευνα των πανεπιστημίων LSE και Princeton.

Οι γυναίκες που θέλουν να γίνουν μητέρες, θα πρέπει να ετοιμαστούν για να αντιμετωπίσουν δυσμενείς συνέπειες στην καριέρα τους, καθώς εκτός από το ίδιο το κόστος της ανατροφής των παιδιών, εκείνες πληρώνουν ένα ακόμα τίμημα: Αυτό της επαγγελματικής τους εξέλιξης.

Ένας κοινωνικός λειτουργός για 1000 μαθητές. Η παράλογη ελληνική πραγματικότητα

Έκτακτη είδηση: «Επίθεση 19χρονου σε σχολείο στα Πατήσια: Τραυμάτισε διευθυντή και μαθητή με μαχαίρι και σφυρί». Ο ήχος της ειδοποίησης διέκοψε στιγμιαία το σταθερό κουδούνισμα αναμονής μιας κλήσης.

Κόμικ: Καθηγητής Nimbal - Εξερευνήσεις σε Νόσο Crohn και Ελκώδη Κολίτιδα

Το comic "Καθηγητής Nimbal - Εξερευνήσεις σε Νόσο Crohn και Ελκώδη Κολίτιδα" γράφτηκε και σχεδιάστηκε για να ενημερώσει με τρόπο απλό και κατανοητό τους μικρούς ασθενείς μας με Ιδιοπαθείς Φλεγμονώδεις Νόσους του Εντέρου γιατί συμβαίνουν και γιατί αυξάνεται η συχνότητα των νοσημάτων αυτών στις κοινωνίες που ζούμε, ποιοι είναι οι επιβαρυντικοί παράγοντες, πως γίνεται η διάγνωση, ποιοι είναι οι τρόποι θεραπείας και πως δρουν τόσο τα φάρμακα όσο και η δίαιτα. Η μετάφραση στα ελληνικά έχει γίνει από την Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, Υπεύθυνη Μονάδας Γαστρεντερολογίας και Ηπατολογίας Α' Παιδιατρικής Κλινικής ΕΚΠΑ, Παίδων Η Αγία Σοφία.
Είναι διαθέσιμο για να το κατεβάσετε ελεύθερα από τον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.nimbal.org

Στέγη Αυτιστικών Ατόμων / Οικοτροφείο "Ελένη Γύρα"

Η Στέγη Αυτιστικών Ατόμων / Οικοτροφείο με την επωνυμία "Ελένη Γύρα" ιδρύθηκε το 2001 από την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων (Ε.Ε.Π.Α.Α.) και το Πα­ράρτημα στα Ιωάννινα, αξιοποιώντας δωρεές του Γεωργίου και της Ελένης Γύρα, της Χριστιανικής Αδελ­φότητας "Η Μάνα του Πωγωνίου" και της Γαλλικής Φιλανθρωπικής Οργάνωσης "Το Τάγμα των Ιππο­τών της Μάλτας".

Γήπεδα: Ανοιξε το tickets.gov.gr – Τι ισχύει για τους ανήλικους

Από τις 9 Απριλίου ψηφιακά η είσοδος στα γήπεδα - Απαραίτητη η εγγραφή στο ΕμΕπ πριν από το Gov.gr Wallet

Ανοιξε η πλατφόρμα tickets.gov.gr και οι φίλαθλοι μπορούν να πληροφορηθούν το πώς θα προσθέσουν το εισιτήριό τους στο Gov.gr. Wallet, πώς θα το ταυτοποιήσουν, καθώς από τις 9 Απριλίου, η επιστροφή στις κερκίδες τόσο για τους αγώνες της Super League 1, όσο και του ελληνικού Κυπέλλου, θα γίνεται ψηφιακά με το εισιτήριο στο Gov.gr Wallet.

Ειδική δύναμη για τα σχολεία ετοιμάζει η Γαλλία

Η Γαλλία ετοιμάζει "κινητή δύναμη ασφαλείας" για τα σχολεία που "βρίσκονται σε δυσκολίες", με βάση μια απόφαση που πάρθηκε λίγες μέρες αφότου ο διευθυντής ενός σχολείου στο Παρίσι παραιτήθηκε, μετά από απειλές για τη ζωή του.

Παιδιά με πολλαπλή σκλήρυνση: Έρευνα φέρνει την ανατροπή στη θεραπευτική προσέγγιση

Νέα προσέγγιση των παιδιατρικών ασθενών με πολλαπλή σκλήρυνση προτείνει μια νέα -και μεγαλύτερη στο είδος της παγκοσμίως- μελέτη από Βασιλικό Νοσοκομείο Παίδων της Μελβούρνης (Royal Melbourne Hospital – RMH), τα ευρήματα της οποίας δημοσιεύονται στο Lancet Child and Adolescent Health.

Πρότυπα - Πειραματικά Σχολεία 2024: Οδηγός για αιτήσεις, κλήρωση και τεστ δεξιοτήτων

Οι αιτήσεις ξεκίνησαν και το ενδιαφέρον αναμένεται αυξημένο, καθώς πέρυσι στα Πειραματικά σχολεία έγιναν 9044 αιτήσεις για 2405 θέσεις, ενώ στα Πρότυπα 8752 αιτήσεις για 1766 θέσεις.

Κακοποιημένα παιδιά σε νοσηλευτικά ιδρύματα λόγω έλλειψης προνοιακών μονάδων

Κάθε ημέρα δεκάδες κακοποιημένα παιδιά βρίσκονται με εισαγγελική εντολή στα παιδιατρικά νοσοκομεία ή τις παιδιατρικές κλινικές. Χωρίς να αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, ελλείψει προνοιακών μονάδων οδηγούνται με εισαγγελική εντολή στα νοσηλευτικά ιδρύματα.