Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015

8 ημέρες για τον Αγιασμό

8 μέρες ακόμα για να ανοίξουν τα σχολεία. Αν τα παιδιά σας έχουν ξεχάσει πώς είναι να ξυπνούν λογικές ώρες και σηκώνονται μεσημεράκι, είναι καιρός να τα βοηθήσετε να μπουν σε πιο “σχολικούς ρυθμούς”. 

Αρχίστε να τα σηκώνετε κάθε μέρα και λίγο πιο νωρίς. Το ιδανικό θα ήταν βέβαια αυτή η διαδικασία να έχει αρχίσει πολύ πιο νωρίς, περίπου ένα μήνα, αλλά στις αρχές Αυγούστου ελάχιστα παιδιά θα το θεωρούσαν λογικό και ελάχιστοι γονείς εφικτό.

ΣΑΣΘ: Διαγωνισμός ζωγραφικής για παιδιά

Διαγωνισμό ζωγραφικής για παιδιά και εφήβους, με θέμα «Το όραμα κινητικότητας για τη Θεσσαλονίκη για την επόμενη δεκαετία» προκηρύσσει το Συμβούλιο Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΣΑΣΘ), στο πλαίσιο της ενεργούς συμμετοχής του στις εκδηλώσεις της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2015.

Τα πρόωρα παιδιά μπορεί να αντιμετωπίσουν οικονομικά προβλήματα

Τα παιδιά που έχουν γεννηθεί πρόωρα, είναι πιθανότερο να βγάζουν λιγότερα χρήματα ως ενήλικες και να έχουν οικονομικά προβλήματα, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα. Η πρωτότυπη μελέτη για πρώτη φορά συσχετίζει τον πρόωρο τοκετό με την κατοπινή οικονομική κατάσταση ενός ανθρώπου.

1 έως 15 Οκτωβρίου οι αιτήσεις συμμετοχής στις εξετάσεις υποψηφίων με σοβαρές παθήσεις στο Τμήμα Εικαστικών Τεχνών της ΑΣΚΤ για το 2015 – 2016

Αvακoιvώvεται ότι κατόπιv της απόφασης της Συνέλευσης του Τμήματος Εικαστικών Τεχνών, της Σχολής Καλών Τεχνών, της Ανωτάτης Σχoλής Καλών Τεχνών στις 7.5.2015 και επειδή τo γvωστικό αvτικείμεvo της Σχoλής έχει ιδιαιτερότητα σε σχέση με τo γvωστικό αvτικείμεvo άλλωv Α.Ε.I., απαιτείται δηλαδή ιδιαίτερη καλλιτεχvική πρoδιάθεση από τoυς εvδιαφερόμεvoυς για vα φoιτήσoυv στη Σχoλή, – oι εμπίπτovτες στηv κατηγoρία τωv ειδικώv διατάξεωv της παρ. 24 του άρθρου 39 του Ν. 4186/2013 μπορούν να εισαχθούν σε ποσοστό που ορίζεται σε 5% επί του αριθμού εισακτέων για το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016, δηλαδή 95Χ5%=5 άτομα.

Πανελλαδικές: Πώς μπορείτε να δείτε τα γραπτά σας

Το Υπουργείο Παιδείας με έγγραφό του προς τους Διευθυντές Δευτεροβάθμιας και τους Περιφερειακούς Διευθυντές υπενθυμίζει ότι η επίδειξη των γραπτών δοκιμίων των Πανελλαδικών Εξετάσεων προβλέπεται στο άρθρο 23 του Ν. 3748/2009 (ΦΕΚ 29/Α/19-2-2009). Επίσης, με βάση τις διατάξεις της με αρ. πρωτ. Φ.253/75425/Β6/2009 Υπουργικής Απόφασης (ΦΕΚ 1369/Β/9-7-09), η οποία εκδόθηκε κατ' εξουσιοδότηση του ως άνω νόμου, οι αιτήσεις των υποψηφίων που επιθυμούν να λάβουν γνώση των γραπτών τους υποβάλλονται από τους ίδιους ή νόμιμα εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπό τους κάθε χρόνο αποκλειστικά το μήνα Σεπτέμβριο του έτους που οι υποψήφιοι πήραν μέρος στις Πανελλαδικές εξετάσεις στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που υπάγεται το σχολείο στο οποίο κοινοποιήθηκαν οι βαθμοί των μαθημάτων που εξετάστηκαν.

Η εξαφάνιση του μικρού Διονύση αποκαλύπτει: Αφύλαχτα παιδιά στο Νοσοκομείο Παίδων λόγω έλλειψης προσωπικού

Σοβαρά ερωτήματα ανακύπτουν με αφορμή την εξαφάνιση του 11χρονου Διονύση από το Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Αθηνών «Η Αγία Σοφία».

Το προσωπικό του Νοσοκομείου μπορεί να δίνει τον καλύτερό του εαυτό αλλά δυστυχώς αυτό δεν φαίνεται να είναι αρκετό για την επαρκή φύλαξη των ασυνόδευτων παιδιών που νοσηλεύονται εκεί.

Ρομποτικός εξωσκελετός επιτρέπει σε παράλυτο άνδρα να κινήσει ξανά τα πόδια του

Ενας άνδρας παράλυτος εδώ και τέσσερα χρόνια κατάφερε να κινήσει ξανά τα πόδια του με τη βοήθεια ενός ρομποτικού εξωσκελετού, καθώς και μιας πειραματικής μεθόδου που ενεργοποιεί τους μυς των κάτω άκρων. 

Κάθε 1η Σεπτεμβρίου, 131 παιδιά αυτοκτονούν στην Ιαπωνία

Η πρώτη μέρα κάθε Σεπτέμβρη είναι, ιστορικά, η μέρα με τις περισσότερες αυτοκτονίες παιδιών κάτω των 18 ετών στην Ιαπωνία. Την ίδια μέρα ξεκινά το δεύτερο σχολικό εξάμηνο. Κάτι που σε μία σχολική κοινωνία όπου το 90% αναφέρει ότι συμμετέχει σε bullying και το κυνήγι για ακαδημαϊκή επιτυχία είναι αλόγιστο, σημαίνει και την έναρξη αφόρητων ψυχολογικών πιέσεων.