Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Τεύχος: World Psychiatry

Διαβάστε και μεταφορτώστε το τεύχος Ιουνίου 2013 (Volume 12, Number 2) "World Psychiatry" του επίσημου περιοδικού της Παγκόσμιας Ψυχιατρικής Εταιρείας.

Πόσα γεύματα πρέπει να κάνει ένα παιδί τη μέρα;

Το καθημερινό διαιτολόγιο ενός παιδιού θα πρέπει να περιλαμβάνει πολλά και συχνά γεύματα. Ιδανικά θα πρέπει να αποτελείται από ένα καλό πρωινό, ενδιάμεσα σνακς μεταξύ των κυρίως γευμάτων

Ίδρυμα Θεοτόκος: Γιορτή λήξης σχολικής χρονιάς

Πηγή: Facebook

Οι πυρηνικές δοκιμές φωτίζουν το μυστήριο της γέννησης νέων νευρώνων



Μπορεί μια ατομική βόμβα να έχει σχέση με τον εγκέφαλο και μάλιστα ενός ανθρώπου που γεννήθηκε δεκαετίες μετά την έκρηξή της; Όσο κι αν φαίνεται παράξενο, μια διεθνής επιστημονική ομάδα χρησιμοποίησε στοιχεία από τις πυρηνικές δοκιμές του Ψυχρού Πολέμου στις δεκαετίες του ΄50 και του ΄60 για να αποδείξει ότι οι εγκέφαλοι των ενήλικων ανθρώπων συνεχίζουν να γεννούν νέα κύτταρα (νευρώνες).

Νέο πειραματικό φάρμακο, πολλά υποσχόμενο για τη σκλήρυνση κατά πλάκας

Ένα νέο πειραματικό φάρμακο για τους ασθενείς με πολλαπλή σκλήρυνση (σκλήρυνση κατά πλάκας) δοκιμάστηκε για πρώτη φορά σε ανθρώπους. Η ολοκλήρωση της πρώτης φάσης των κλινικών δοκιμών, αν και κυρίως περιορίστηκε στο να δείξει την ασφάλεια της μεθόδου και την έλλειψη παρενεργειών, αφήνει πολλές υποσχέσεις για το μέλλον.

NumberNet: Τα έξυπνα γραφεία αφής

Στο Πανεπιστήμιο Durham της Βρετανίας διεξήχθη ένα τριετές πρόγραμμα που διαπιστώθηκε ότι τα γραφεία αφής δικτύου NumberNet μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά τα παιδιά στην επίλυση μαθηματικών προβλημάτων. Στην έρευνα συμμετείχαν πάνω από 400 παιδιά από δώδεκα σχολεία μεταξύ οκτώ και δέκα ετών.

Άποψη; ...δεν έχετε κάνει Mantoux;; ...δεν σας γράφουμε στο σχολείο!!!

Γράφει ο Παναγιώτης Σπυρίδης (Αναπλ. Καθηγητής Παιδιατρικής, Διευθυντής Α΄Παιδιατρικής Κλινικής, Παιδιατρικού Κέντρου Αθηνών) στην paidiatriki

Αγαπητοί φίλοι, έχουμε πάθει παράκρουση!

Για μία ακόμη χρονιά ζούμε σε ένα θέατρο παραλόγου σχετικά με την εγγραφή των παιδιών μας στο Νηπιαγωγείο, το Δημοτικό ή το Γυμνάσιο…

«Μαθαίνω και Αθλούμαι Παίζοντας!»



Η Νέα Γενιά Ζηρίδη αποτελεί ένα από τα πλέον ιστορικά σχολεία στην Ελλάδα με μια ξεχωριστή πορεία 80 χρόνων. 

Πιστή στο όραμά της για πρωτοπορία στην εκπαίδευση, παρουσιάζει για 10η συνεχή χρονιά τα καλοκαιρινά της προγράμματα, που κάθε χρόνο γνωρίζουν μεγάλη επιτυχία στους μαθητές και τους γονείς.

Summer School 2013 (17 Ιουνίου-12 Ιουλίου)

Παραθινούπολη 2013