Δευτέρα 19 Αυγούστου 2024

Μαζί είναι καλύτερα!

Πώς γίνεται να έχεις μαθητή/τρια που δεν τον/την έχεις συναντήσει ποτέ, δεν του/της έχεις μιλήσει ποτέ, αλλά τον/την ξέρεις τόσο καλά σαν να τον/την έχεις κάθε μέρα; Και όμως, γίνεται. Στην εποπτεία – καθοδήγηση!

ΔΕΠΥ: Η μαγική και ανέξοδη μέθοδος που ενισχύει τη συγκέντρωση του παιδιού

Όσο η κλινική κατανόηση της διαταραχής ελλειμματικής προσοχής/υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ) συνεχίζει να διευρύνεται, έχει αυξηθεί το ενδιαφέρον για τον εντοπισμό νέων, χαμηλού κόστους υποστηρικτικών μέσων για τα άτομα που έχουν διαγνωστεί με τη συγκεκριμένη πάθηση. Μια τέτοια μέθοδος και τα οφέλη της διερεύνησε νεότερη μελέτη, και συγκεκριμένα την επίδραση του θορύβου και των διαφορετικών του αποχρώσεων στα παιδιά με ΔΕΠΥ. Ειδικότερα, ο λευκός και ο ροζ θόρυβος διαπιστώθηκαν ως ιδιαίτερα ευεργετικοί στην απόδοση των εργασιών μεταξύ παιδιών και νεαρών ενηλίκων με ΔΕΠΥ.

Η πρώιμη σεξουαλικότητα δεν πάει κατασκήνωση

Η όλο και πιο βιαστική γνωριμία των παιδιών με το σώμα τους οδηγεί τους διοργανωτές κατασκηνωτικών προγραμμάτων στο να ρίχνουν τα ηλικιακά όρια - Τα σύγχρονα διλήμματα των γονέων και η γνώμη των ειδικών.

Επέκταση της λειτουργίας «School Time» από την Google

Η Google ανακοίνωσε την επέκταση της λειτουργίας «School Time», η οποία είναι τώρα διαθέσιμη σε περισσότερες συσκευές, συμπεριλαμβανομένων επιλεγμένων Android τηλεφώνων, tablet και Samsung Galaxy Watches. Αυτή η λειτουργία επιτρέπει στους γονείς να περιορίζουν τις λειτουργίες των συσκευών των παιδιών τους κατά τις ώρες του σχολείου για να μειώνουν τη διάσπαση προσοχής τους.

Sustainable toys: Πώς να αγοράζετε λιγότερα παιχνίδια

Στο νέο της βιβλίο, «Mothering Earth: The Busy Family’s Guide to Saving the Planet», η συγγραφέας Julia Rockwell μοιράζεται πώς η μείωση των παιχνιδιών βοηθά τόσο τα παιδιά όσο και τον πλανήτη Γη.

Μία Λε Ρου: Η πρώτη κωφή που κέρδισε τον τίτλο της Μις Νότια Αφρική

Η Μία Λε Ρου αποτελεί την πρώτη κωφή γυναίκα που στέφθηκε Μις Νότια Αφρική, μετά από έναν διχαστικό διαγωνισμό κατά τον οποίο μία φιναλίστ αποσύρθηκε από τα καλλιστεία ομορφιάς μετά από αποδοκιμασίες για τη νιγηριανή κληρονομιά της.

Τι συμβαίνει όταν η γενιά της COVID πάει νηπιαγωγείο

Τι λένε στο BHMA οι ειδικοί για τις δυσκολίες ένταξης και προσαρμογής στη σχολική κοινωνία των μικρών παιδιών που τα πρώτα χρόνια της ζωής τους συνέπεσαν με τα χρόνια των μέτρων για τον κορωνοϊό - Πώς επηρέασε ο εγκλεισμός την ανάπτυξή τους.

1° Διεθνές Συνέδριο "Βία κατά των ανηλίκων"

Το Εργαστήριο Συμβουλευτικής, Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης και Κοινοτικών Παρεμβάσεων (Ε.ΣΥ.ΨΥ.ΚΟΠ) του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του ΠαΔΑ, η Εταιρεία για την Ψυχική Υγεία Παιδιών και Εφήβων (Ε.ΨΥ.Υ.Π.Ε.), το Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού (Ι.Υ.Π.) και το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Ε.Κ.Κ.Α.) διοργανώνουν το 1ο Διεθνές Συνέδριο με τίτλο «Βία κατά των Ανηλίκων. Ερμηνευτικές Προσεγγίσεις, Πρόληψη και Παρεμβάσεις».

Το συνέδριο θα λάβει χώρα στην Πανεπιστημιούπολη του Αρχαίου Ελαιώνα του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, στις 4 & 5 Απριλίου 2025.

Ο ρόλος των social στον εμπλουτισμό των λεξικών – 3.200 νέα λήμματα στο Cambridge Dictionary

Εκατοντάδες λήμματα, φράσεις και ιδιωματισμοί που μαρτυρούν την έντονη επίδραση της ψηφιακής επικοινωνίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν προστεθεί στο λεξικό του Cambridge, ως μια ένδειξη αναγκαίας προσαρμογής στις ραγδαίες εξελίξεις στη χρήση της αγγλικής γλώσσας.

Εκπαίδευση για τα ανθρώπινα δικαιώματα σε 41 σχολεία από την ΑΡΣΙΣ

Εκπαιδευτικές παρεμβάσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τα ανθρώπινα δικαιώματα σε σχολικές μονάδες στην περιοχή της Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια της ακαδημαϊκής χρονιάς 2023 -2024 διοργανώθηκαν από την ΑΡΣΙΣ - Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων.