Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Το παιδί σου εξαφανίστηκε. Συμβουλές αντιμετώπισης προς τους Γονείς



Η πόρτα ανοίγει και το παιδί φεύγει....

Και περιμένεις ότι η πόρτα θα ξανανοίξει αλλά κάτι μέσα σου, σου λέει ότι έφυγε, το έσκασε ή τέλος πάντων χάθηκε στο δρόμο.... περιμένεις να γυρίσει αλλά όσο ο χρόνος περνάει, η αγωνία συνυπάρχει με την ελπίδα και πιστεύεις ότι θα γυρίσει.... Και όμως δεν γυρίζει.... Εσύ που πας; Τι κάνεις; Μέσα στον πανικό προσπάθησε....

Στα άδυτα της σχέσης μάνας - γιου...

«Ο άντρας που συμπεριφέρεται στη γυναίκα του σαν να είναι πριγκίπισσα, αποτελεί τη μεγαλύτερη απόδειξη ότι ανατράφηκε από μια βασίλισσα», λέει ένα γνωστό ρητό! Η ψυχολογία του δεσμού που αναπτύσσεται ανάμεσα στη μητέρα και τον γιο της έχει αποτελέσει θέμα έρευνας και ανάλυσης περίπου από το 440 π.Χ. Τότε, ο Σοφοκλής, ο ένας από τους τρεις μεγαλύτερους τραγικούς ποιητές της κλασικής εποχής (οι άλλοι δύο ήταν ο Αισχύλος και ο Ευριπίδης), έγραψε την τραγωδία «Οιδίπους Τύραννος», στην οποία ο βασιλιάς Οιδίποδας σκότωσε τον πατέρα του, ενώ ήταν ερωτευμένος με τη μητέρα του.

Ραδιομαραθώνιος της UNICEF για τον εμβολιασμό των παιδιών

Ραδιομαραθώνιο με στόχο τη συγκέντρωση χρημάτων για το πρόγραμμα εμβολιασμών των παιδιών ευπαθών κοινωνικών ομάδων στη χώρα μας, που υλοποιείται σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας και την υποστήριξη του Υπουργείου Υγείας διοργανώνει την Τρίτη 28 Μαΐου 2013 Η UNICEF σε συνεργασία με την Ελληνική Ραδιοφωνία,

Διαγωνισμός: «Αγωνίζομαι για την οδική ασφάλεια»

Πανελλήνιος Μαθητικός – Φοιτητικός Διαγωνισμός Πολυμέσων
VideoClip, Ηχητικού Μηνύματος, Αφίσας
«Αγωνίζομαι για την οδική ασφάλεια»
Ας συμβάλλουμε όλοι για να χάσουμε την πρωτιά …. στα τροχαία δυστυχήματα!!!

Εκδήλωση: KID'S STUFF SWAP

Το καλοκαίρι έφτασε και εμείς ανανεώνουμε το ραντεβού για την Κυριακή 2 Ιουνίου στο Συνεργατικό Καφενείο στην Ακαδημία Πλάτωνος, απο τις 12:00 έως τις 7:00 το απόγευμα!

Φορέστε το χαμόγελο σας, φέρτε τα παιδικά είδη που δεν χρειάζεται πια το παιδί σας (καθαρά και προσεγμένα) και ελάτε να ανταλλάξετε δωρεάν, χωρίς περιορισμούς. 

Δ. Αχαρνών: Από 3/06 οι αιτήσεις για τους παιδικούς σταθμούς

Από Δευτέρα 03/06/2013 έως και την Παρασκευή 28/06/2013 θα υποβάλλονται οι αιτήσεις εγγραφών και επανεγγραφών των νηπίων για τη νέα σχολική χρονιά 2013 -2014 των παιδικών σταθμών στον δήμο Αχαρνών.

Δήμος Θεσσαλονίκης: Δωρεάν μαθήματα αγγλικών,γαλλικών και τοπικής ιστορίας

Η Διεύθυνση Εκπαίδευσης & Αθλητισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης θα συγκροτήσει 24 δωρεάν θερινά τμήματα εκμάθησης:
Αγγλικής γλώσσας για τον τουρισμό
Αγγλικής γλώσσας στο χώρο εργασίας
Γαλλικής γλώσσας για τον τουρισμό &
Τοπικής Ιστορίας

Βιωματικό εργαστήρι για ενήλικες στο εργαστήρι της Ξένιας Καλογεροπούλου

Πολλά προγράμματα για παιδιά, γονείς αλλά και επαγγελματίες που ασχολούνται με την εκπαίδευση ή το θέατρο γίνονται στο Εργαστήρι Θεάτρου Πόρτα - Ξένια Καλογεροπούλου. Γνωρίζοντας τη δουλειά της Μάρθας Κλουκίνα (Χορογράφος-κινησιολόγος-δασκάλα δημιουργικής κίνησης) μας φαίνεται ιδιαιτέρως ενδιαφέρον και χρήσιμο το masterclass δημιουργικής κίνησης που απαντά σε συγκεκριμένα ερωτήματα όπως:

Εφαρμογή για tablets λύνει τα χέρια ορθοπεδικών και φυσιοθεραπευτών.

Ποιος θα το περίμενε μέχρι πριν από λίγο καιρό ότι ο κάθε γιατρός θα μπορεί με τη βοήθεια της τεχνολογίας να κρατάει αρχείο ασθενών στο τάμπλετ του και ανά πάσα στιγμή όπου και να βρίσκεται να έχει στη διάθεση του την ηλεκτρονική καρτέλα με τα πλήρη στοιχεία του ασθενούς του. Μια τέτοια εφαρμογή που λέγεται "iPhysiosoft" και απευθύνεται σε ορθοπεδικούς και φυσιοθεραπευτές σας παρουσιάζουμε σήμερα.

«Εκπαίδευση Εναντίον του Ρατσισμού» από Γάλλο ποδοσφαιριστή

Στα 41 του χρόνια, έχοντας εγκαταλείψει την ενεργό δράση από το 2008, ο Λιλιάν Τιράμ περνάει από την άμυνα στην… επίθεση, καθώς τα τελευταία χρόνια ο οργανισμός που έχει ιδρύσει μάχεται μέσω της εκπαίδευσης εναντίον του ρατσισμού και των διακρίσεων.

Η προσπάθεια του εμβληματικού Γάλλου αμυντικού ονομάζεται «Εκπαίδευση Εναντίον του Ρατσισμού» και στόχος του προγράμματος είναι να παλέψει το εν λόγω κοινωνικό πρόβλημα, βοηθώντας παιδιά να μάθουν τι είναι ρατσισμός, γιατί υπάρχει και τι προβλήματα δημιουργεί. Το πρόγραμμα αφορά παιδιά ηλικίας μεταξύ εννιά και 18 ετών και μέσα από διάφορες δραστηριότητες ενημερώνει δημιουργώντας ένα αντιρατσιστικό πνεύμα.

1ο Φεστιβάλ Ευ Ζην για την στήριξη των καρκινοπαθών

Την Κυριακή 2 Ιουνίου 2013 οι Surfers4Life διοργανώνουν το 1ο Φεστιβάλ Ευ Ζην στo πλαίσιo της Παγκόσµιας Ηµέρας Επιζώντων Καρκίνου με στόχο να δώσουν τη δυνατότητα στους επισκέπτες να συµµετάσχουν διαδραστικά σε εκδηλώσεις που σχετίζονται με την ποιότητα ζωής και να στείλουν το μήνυµα «Είµαι Νικητής» σε όσους εµπλέκονται με τον καρκίνο. 

Δωρεάν εξετάσεις αναπνευστικής λειτουργίας στη Θεσσαλονίκη

Το Τμήμα Προστασίας της Δημόσιας Υγείας, σε συνεργασία με κλιμάκιο γιατρών, πνευμονολόγων, διοργανώνει δωρεάν εξετάσεις αναπνευστικής λειτουργίας, σε άτομα άνω των 40 ετών, ενεργούς ή πρώην καπνιστές. Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 29 Μαΐου και ώρες 14.00- 20.00, στοπ Κτίριο της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας (Μοναστηρίου 53-55, 3ος όροφος). Κλείστε ραντεβού στο 2310 509053 και στο 2310 509020.
Πηγή: thestival