Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Ξαναζωντάνεψαν το σχολείο του ‘60

Σε μια στιγμή όλα γύρω μου ζωντάνεψαν. Τα τοποθετημένα στη σειρά μολύβια άρχισαν να γράφουν, τα βιβλία άκουγες να διαβάζονται από παιδιά, οι κρεμασμένες εικόνες στους τοίχους ζωντάνεψαν». Ετσι περιγράφει ένας μικρός μαθητής το «Μουσείο Μαθητικής Ζωής» που από χθες άνοιξε τις «πύλες» του στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Βριλησσίων, για να μας ταξιδέψει στον χρόνο και στις σχολικές αίθουσες της μεταπολεμικής Ελλάδας.

Η Κασσιανή ανέτρεψε ένα προδιαγεγραμμένο μέλλον

Tο πρώτο παιδί στον κόσμο που με τη βοήθεια επιστημώνων της «Προεμφυτευτικής Γενετικής Διάγνωσης» γεννήθηκε απαλλαγμένο από κληρονομικό νόσημα τυφλότητας -από το οποίο πάσχουν τα δυο μεγαλύτερα αδέλφια του- είναι ένα κοριτσάκι, μόλις 3 μηνών, η μικρή Κασσιανή από το Αγρίνιο.

Επίκαιρα

Διατροφικά!

7ο Πανελλήνιο Θεατρικό Θερινό Σεμινάριο-Κατασκήνωση "Μύηση και πράξη στο Αρχαίο Δράμα"

Το 7ο Πανελλήνιο Θεατρικό Θερινό Σεμινάριο-Κατασκήνωση
"Μύηση και πράξη στο Αρχαίο Δράμα"
θα πραγματοποιηθεί από 3 έως 9 Ιουλίου 2010, στα Ξενοδοχεία Ανατολή & Αγνάντι στο Νεοχώρι Ν. Καρδίτσας.

Για περισσότερες πληροφορίες: http://www.theatrokar.gr/

Παίζοντας με τα παιδιά όλου του κόσμου

Από την ομότιτλη ομάδα στην ιστοσελίδα Facebook

Έχουμε ξεκινήσει το στήσιμο ενός θεατρικού, συγκεκριμένα το έργο είναι "ο μικρός πρίγκηπας", το οποίο θα παιχτεί από παιδιά Ελλήνων και μεταναστών σε παιδιά Ελλήνων και μεταναστών. Σκοπός της δράσης μας αυτής είναι να συμμετέχουν όσο γίνεται περισσότερα παιδιά, να παίξουν, να γελάσουν και να δημιουργήσουν φιλίες μεταξύ τους ανεξαρτήτως χρώματος, φυλής και θρησκείας.

Κηπουρική για παιδιά: Φυτεύοντας Αβοκάντο

Δώστε στα παιδιά χώρο και χρόνο να ασχοληθούν με εργασίες της γης, να πιάσουν στα χέρια τους χώμα και να το επεξεργαστούν. Στη συνέχεια, παροτρύνετέ τα να ασχοληθούν με μια εύκολη κηπευτική εργασία.

Φυτεύοντας Αβοκάντο

Πάρτι για μικρούς... φιλοσόφους

Η νομαρχία Ανατ. Αττικής αρνείται να λειτουργήσει τις κατασκηνώσεις Αγίου Ανδρέα και Κερατέας

"Το κατασκηνωτικό πρόγραμμα ΑμεΑ αποτελεί ανάσα ζωής και κοινωνικοποίησης για χιλιάδες παιδιά με αναπηρία απ’ όλη την Ελλάδα. Με πρόσφατη απόφασή της (12 Απριλίου), η νομαρχία Ανατολικής Αττικής αποφάσισε να αποποιηθεί των ευθυνών οργάνωσης και λειτουργίας των κατασκηνώσεων Αγίου Ανδρέα και Κερατέας, που φιλοξενούν περίπου 1000 παιδιά με αναπηρία κάθε χρόνο. Η συγκεκριμένη απόφαση που πάρθηκε “στα μουλωχτά” συνιστά πράξη ακραίας πολιτικής ανευθυνότητας και κοινωνικής αναλγησίας."
Διαβάστε περισσότερα στην Ελευθεροτυπία

«Τα παιδία δεν παίζει» εξαιτίας λογοκρισίας

Απίστευτο. Μόλις το άκουσα, παραλίγο να γκρεµιστώ.

Μια φωνή από το τηλέφωνο µού αποκάλυπτε πως µάλλον επί χούντας ζω: Η επιτροπή του υπουργείου Παιδείας έκοψε το ντοκιµαντέρ «Τα παιδία δεν παίζει». Αντί άλλης απαντήσεως, µου ξέφυγε ένα «δεν είναι δυνατόν»!